Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti hogyan kezelitek azokat,...

Ti hogyan kezelitek azokat, akik megaláznak, mert albérletbe van csak esélyed gyermeket vállalni?

Figyelt kérdés
Évek óta lemondasz, kuporgatsz, küzdesz, de felmentek az ingatlanárak és egyre messzebb vagy a saját lakás céljától és lassan lemondasz arról, hogy mire kisbabád lesz, addigra legyen saját tulajdonod, mert rájössz, ha tovább vársz, akkor kicsúszol az időből. Erre néha szembehoz az élet egy olyan embert, aki az orrod alá pörköli, hogy felelőtlenség albérletbe gyereket vállalni. Tudnátok valamit mondani, amivel ezeket az embereket le lehet szerelni, mert eddig bármit mondtam volt valami ellenérvük? Nálam érzékeny téma és egyből felkapom a vizet rá, főleg mikor olyasvalaki mondja ezt, akinek a szülei részben vagy egészben elintézték, hogy legyen saját otthona. Nem elég hogy az albérletárak és a folyamatos spórolási kényszer állandóan szorongat, még ki is jelentik, hogy így nincs jogom hozzá, na hát nekem ez azonnal betesz. Hogy lehet erre normálisan válaszolni?
2019. márc. 28. 00:40
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
0%

Mivel bérelek Kecskeméten-ha lesz vmi akkor elköltözöm. Ez a itt születtem, itt halok hozzáállás-begyöpösödött dolog. Akármit is mondasz. nem kell majmolni a nyugatot, igaz, de egyébként ami jó náluk és bevált nyugodtan lehetne. Feltűnhetne valamit azért egy köpésnyire nagyon jól csinálnak-amit mi nem.

De pont az ilyenek miatt mint te nem tesszük. Ezért dolgozunk 500 ezerért havonta-mert gondolom te azzal is nagyon meg vagy elégedve, ezért tanulják a gyerekeim ugyanazt a réges rég megbukott sz.t az iskolában amit én 40 éve, ezért adósódott el az ország-hallottál bedőlt hitelekről pl Franciországban, Németországban?

Egy van nekünk nemzeti öntudatunk, a lyukas gatyánkban.

2019. márc. 28. 13:49
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

Sopron környékén lévő saját házamat, nem cserélném el én sem semmire kesdves utolsó. Hitel mentes, pedig még csak most leszek 30 éves. Ha menni kéne, mennénk. Nyugodtan ki tudnánk fizetni egy albérletet akárhol, pedig nem Ausztriában dolgozunk. Miért vettük meg? Jó környék és volt rá lehetőségünk eladósodás nélkül, ennyi. Ha munka nélkül tengődnénk, hagynánk a francba a sajátot, de nincs erről szó.

Kérdező! Semmi okod szégyenkezni. Ha tisztességes környezetet tudsz biztosítani a gyereknek az albérletben, akkor minden szuper nem? Van, aki a sajátban sem tud, nincs összefüggés ilyen szempontból. Azt válaszolnám nekik, hogy nincs JOGUK ebbe beleszólni.

2019. márc. 28. 14:30
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

Hiába követed a "nagy nyugatot" a személyeskedésen kívül mást nem tudsz.

Senki nem beszélt szülői kötöttségekről, meg semmi olyanról amit ide sikerült összehordanod.

Egyszerűen nevetséges, ahogy játszod itt a nagy áááámerikai polgárt, de ez itt akkor is a "balkáni" MO. Elhiszem hogy külföldön rendgeg város van ahol dögivel van munkalehetőség, de itt az általad felsorolt városokhoz 1, azaz egy nagy cégnév köthető, aztán csókolom. De ha te ez miatt a nagy "lehetőség" miatt akarod magad "szabadon" hagyni, hát hajrá.

Akárhogy vered a popód a földhöz, attól ez még így marad. Nem azért alacsony nálunk az átlag kereset mert az emberek nem költöznek évente, és az oktatás sem ettől olyan amilyen.

Aki meg karriert akar, és sok pénzt az megcsinálja úgy is, hogy egész életében pl BP-en él. Más meg költözhet mint a vándorczigányok akkor sem ér el semmit, pont nem ezen múlik.

Javaslom költözz el ebből a fertőből, ha már ilyen rohadt nagyvilági életre vágysz.

Ja és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy nem mindenki vérkarrierista ám, hogy azt nézze, mikor tud már végre megint összepakolni mindent családostul, gyerekestül, kismacskástul. Boldogul ott (ráadásul kiválóan) ott ahol él. Miért fáj ez neked?

Ez a "ezérttartittazország" baromság meg már olyan rohadt unalmas. Nem a hozzád hasonlók miatt tart ott, mert örökké a másikkal foglalkoztok. Próbálsz itt nekem ideológiát gyártani arra, te mennyivel menőbb, és jobb és sikeresebb vagy mint más, mert neked prespektíva évi 2x elköltözni az ország túlfelébe? Nem vagy te kicsit frusztrált?

2019. márc. 28. 14:32
 24/32 anonim ***** válasza:
11%
Na látod kérdező így kell ezt, két mondat és már sarokban is meg magyarázkodnak is a saját lakással rendelkezők. Ennyi. Így kell ezt intézni.
2019. márc. 28. 14:36
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom feltűnt-e utolsó de itt te voltál az egyedüli aki miatt magyarázkodni kellett, mert egyből támadtál.

A "miattatok tart itt az ország, begyöpösödött" és társait te kezdted el. Itt többen leírták, hogy bár nekik van saját házuk/lakásuk, nem ítélnek el senkit, akink nincs és így vállal gyereket, vagy eleve így érzi jól magát.

Itt még mindig te vagy a magyarázkodós frusztrált nem más, aki nem tud kimászni más életéből.

2019. márc. 28. 14:43
 26/32 anonim ***** válasza:
9%

De te meg ugrottál rá. Azt volt a kérdés mit kell ilyenkor mondani. Láthatja kérdező, szó szerint ezt amit én leírtam és már ki is akadnak meg magyarázkodnak meg....

Mikor elkezdi valaki a hisztit, mint ez a pesti proli, azt meg ki kell röhögni és ott hagyni. Onnantól már tied a pálya.

Nem frusztráció, emberekkel dolgozom, ismerem őket. ennyi.

2019. márc. 28. 14:47
 27/32 anonim ***** válasza:
9%
A legrosszabbak a "nem nézem le őket" típusú emberek, mert ettől még odaszúrnak. El kell őket hallgattattni. Ez a megoldás. Támadásra támadás. MAgyarnak magyar vagyok, de nem keresztény. Ez a megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel nem az én terepem.
2019. márc. 28. 14:48
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha te érvek helyett személyeskedést, meg prolizást használsz, akkor ne dolgozz emberekkel. Ennyi. Én sem vagyok keresztény, de attól ez még alap számomra.
2019. márc. 28. 14:50
 29/32 anonim ***** válasza:
24%

Nem leszek népszerű, de én az ilyenekből élek :D

2010 előtt vettem 4 lakást, most kiadom őket.

Mikor újra bedől a gazdaság, mert most mindenki hitelre vásárol, előre szerződnek gyerekekre, aztán pár év múlva sírnak, és próbálnak szabadulni a házaiktól, mielőtt a bank vagy a behajtó szabadul meg tőlük töredék áron, akkor megint lesz egy jó köröm.

Mindeközben én magam is albérletben élek a családommal, mert munkához költözöm. Nem fogok azért napi 1,5-2 órát utazgatni hogy jajj a házam.

2019. márc. 28. 14:52
 30/32 anonim ***** válasza:
85%

"Normális ember nem vesz lakást. Se a németeknél, se az angoloknál, se az amerikaiaknál, nyugaton sehol, mindenki bérli az ingatlant. Ha vesznek akkor azért, hogy kiadják. Csak mi vagyunk a balkáni begyöpösödöttek, akik lakás vételre költik a pénzt. Mi továbbléptünk. Szoktatjuk magunkat a kinti életvitelhez."

Akkora bolondságokat beszélsz mint ide alsódabas....Én nyugaton élek, és minden fiatal, ha összejön az önerő lakást/házat vesz mert annak nincs értelme, hogy a semmibe fizetem a bérletidíjat, és 20 év után ugyan ott vagyok.. nincstelenül.

Ahol mi élunk fillérekért lehet lakáshitelt felvenni és jobban megéri mint lakbért fizetni, ráadásul 20 év után az a lakás/ház a TIED, nem a semmibe szórod el a pénzt. Azt is bármikor el lehet adni, vagy ki lehet adni ha másik városba kell költözni, és a bérletidíjból másikat brelni. Ráadásul ha esetleg a 20 év alatt örökölsz, akkor totálisan meg van oldva a kiadás.

Arra bíztatni a fiatalokat h ne spóroljanak saját lakásra ordenáré bolondság. Annál nem lesz jobb majd ha a nyugdíjamból is az albérletre kell majd költeni..

2019. márc. 28. 18:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!