Költöznétek kisgyerekkel olyan albérletbe ahol a tulaj nem festetett ki az előző lakó után?
Attól függ.
Milyen állapotban van a lakás?
Mennyit kell fizetni? Mennyi a kaució?
Ha megcsinálom én, akkor le lehet-e lakni, vagy egyáltalán nem hajlandó a lakásba pénzt ölni? (Mi lesz, ha valami elromlik?)
120 garázzsal. 2 havi kaukciót kért. A lakást neten nèztük aztán a férjem intézte mert nem helybe van. Én mikor làttam (szülés miatt nem tudtam menni) ledöbbentem h nincs kifestve. Nem koszos mindenhol a fal de van rajta falmatrica és jó pár helyen totózni kéne mit h tegyünk h ne látszódjon h koszos a fal.
Tulajnak említettem a festést azt mondta saját költségünkön lehet. Szerintem nem korrekt ugyanis azért tesz el kaukciót h abból kifestessen a lakó után ha majd megy az új bérlő tiszta legyen.
Sajnos így elment a kedvem is a költözéstől. 2 gyermekünk van.
A kauciót vissza szokták adni, ha a lakás nincs lelakva. Ez csak a festés, nem törtek zúztak, ez szerintem(mint volt albérlő) a lakó feladata. Én nagyon mérges lettem volna, ha anno a lakás festésének díjára hivatkozva nem kapom vissza a kauciót. A parketta kopására is elrakhatná ennyi erővel, hisz járok rajta. Vagy a bojler takarítására, hisz a vízkő az én zuhanyzásaimhoz szükséges víz melegítése miatt termett.
Fessetek ki, a gyerekek is élvezni fogják.
Ha komoly gond van, azt kötelessége állni, de ez nem az.
"ugyanis azért tesz el kaukciót h abból kifestessen a lakó után"
Ja, akkor te nem kéred vissza???
(Kaució egyébként.)
Igen, miután kifestettünk.
Aláírtátok már a szerződést?
Rendeltetés szerű használat melletti lakáselhasználódás természetes, erre nem szoktak visszatartani kauciót.
2 gyerekkel mindenképp örülj hogy befogadnak. És ne legyél ezen fennakadva.
A kaució egy rendelkezésre állási összeg ! Ami annyit tesz, hogy amennyiben a bérlőnek nincs tartozása, nem okozott kárt a lakásban, maradéktalanul visszajár.
A koszos fal nem számít kárnak.
Az hogy most a tulaj nem hajlandó kifestetni , szíve joga. Ő igy adja ki a lakást.
Szerintem ne gondolkodj nagyon, mert tényleg két gyerekkel azért nem olyan egyszerű az albérlet megtalálása.
Persze hogy költöznék.
A tulajnak nem kötelessége minden albérlő után kifestetni, ha mondjuk 1-2 évente cserélődnek a bérlők én biztos nem festetnék két évente, csak akkor, amikor már látszik h nem szép a fal. Látni kéne hogy milyen állapotban van, de ha nektek nem tetszik, a mai piaci viszonyok között a tulaj talál hamar más bérlőt is helyettetek. A kérdés hogy ti két gyerekkel találnátok-e másik albérletet, ráadásul olyat, ami frissen van festve? Szerintem azért nem túl gyakori h minden új albérlő után festessen valaki.
A tulajjal egyébként úgy kéne megegyeznetek, hogy mondjuk ő állja a festék díját ti meg megcsináljátok/csináltatjátok valakivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!