Kb 1 éve küldözget a NAV levelet az egyik előző lakó részére. Most mit tegyek?
3 éve vásároltam egy lakást, az átírás rendben volt, az okmányirodában kijelentettem az előző tulajt, és a lehetséges egyéb ide bejelentett személyeket. Szóval hivatalosan csak én vagyok itt. Azonban egy éve (még az előző tulaj számára is) tök ismeretlen ember kapja a helyi NAV-tól a leveleket. Az első 4 esetben felbontás nélkül bevittem a helyi postára, hogy a lakás már az én nevemen van, ilyen személy nem él itt. Tegnap újra jött, de felbontottam, mert már nagyon érdekelt mi ilyen fontos nekik: A követelés-kezelő részleg közel 700 ezer forintot (adótartozást sok féle jogcímen) akar behajtani az illetőn, és már végrehajtókkal fenyegetőznek. Nem tértivevényes levél, csak be volt dobva a postaládába.
Marhára nem örülnék, ha akárki idejönne, mert a munkám miatt (kamionos) van mikor egy hetet sem vagyok itthon!
Most mit tegyek? Postánál jeleztem, hogy itt nem él ilyen ember. Okmányirodánál is kijelentettem mindenkit még 3 éve. (Remélem jó helyre írtam a kérdést)
"Hogy ők nem tudnak mit tenni ... és rám*szta ..."
Nem a Te dolgod kideríteni a NAV számára az adós hollétét.
Mindenesetre a viselkedéséből leszűrhető, hogy érzékelte, hogy téged aggaszt a dolog, lépre mentél, kényszert érzel a helyzet tisztázására - hátha elintézel nekik olyat, ami nem is a te dolgod, kideríted nekik, hol az adósuk.
Hasonló helyzetben én, a magam megnyugtatására, ügyvédtől kérnék tanácsot, hogy mi az én érintettségem.
Minden egyes érkező levélre írd rá, hogy a címzett ismeretlen, és vidd be a legközelebbi postára. Macerás, de előbb-utóbb csak nem jön majd több küldemény...
(Nekem a postán mondták egyszer, hogy ez az "eljárás", mást nem nagyon lehet tenni.)
Ja, még a postással is beszélhetnél, hogy a más névre érkező leveleket egyszerűen ne dobja be hozzád. Lehet, hogy azt mondja, neki oda kell kézbesítenie, ahova címezték, de azért én tennék egy próbát.
Abból nem lehet gond, hogy felbontottam?
Vagy ezt ne is említsem inkább?
Telefonon nem is fognak intézni semmit.
Viszont ha levelet írsz, azzal kötelesek (így-vagy úgy) foglalkozni. Írd meg levélben a történetet, és hogy nem ott lakik a címzett.
Küldd tértivevényesen, később bizonyítani jó lesz, még ha ülnek is rajta pár hónapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!