Nem vagyok anyának valo, de mit lehet így tenni?
6 éve kezdődött a dolog. Akkor született a lányom. Kezdetben azt hittem, hogy csak múló problémákkal kell szembenézni (nagyon hasfájós és borzasztóan nem alvós, tobbemberes baba volt, neurológiára is elvittem ahol idegrendszeri éretlenséget állapítottak neg).. 3 evésen se aludt jól, mikor egy rosszul felhelyezett spirál után terhes lettem. Gondoltam másodszorra nem történhet ez meg. Most másfél éves a kisfiú. Nem alszik, rossz evő és iszonyat hisztigep.
A gyerekkel kapcsolatos feladatokat természetes, hogy ellátom, mert vállaltam.
De sajnos annyira kimerülök hogy szinte folyton szalad a háztartás, nullá segítségem és a férjemre se számíthatok, mert külföldön kamionozik.
A begolyozas szélén állok már lassan. Enidom nulla, sport semmi, kikapcsolódás semmi. A nagyszülők dolgoznak és különben sem nagyon érdeklődőek a gyerekek felé.
Őszinte leszek, iszonyatosan megbántam hogy anya lettem. Jövőre megyek vissza dolgozni, de nem tudom hogy. Mit teszek ha bármi közbejön, betegek. Úgy érze. Felőröl ez az egész és ki tudnék szaladni a világból. Bébiszitterre nincs pénzünk, bölcsibe mifelénk csak az mehet, aki dolgozik is. Nagyon sok lett a törlesztőnk..
Van megoldás?:(
Szerintem ez az a helyzet, amikor az anyának vissza kell mennie dolgozni, gyerek bölcsődébe-óvodába. Egyébként 5 éves korig nem erőltetném, de látszik, hogy lemerültél - ezt érzékelik a kicsik is és egy ördögi kör alakul ki, egyre rosszabbak, te egyre kimerültebb vagy.
Menj vissza, próbáld meg 6 órásra kérni magad, meg szokták engedni kisgyerekeseknek..
Ilyen válasszal és hozzáállással én jobban aggódnék a problémás férjem miatt,mint a gyerekek miatt...
Kapott-kap anagyobbik fejlesztést a problémáira? Javulás?
6éves,már simán segítenie kellene,még ha picit el is marad az átlagtól. Vagy legalább ellennie a kicsivel,játszani,míg te rendet raksz. Ez elég gáz,hogy ekkora gyerekek irányítanak téged.
Legközelebb ha a nagyságosúr hazajön,végig vele legyenek a gyerekek. A mosógépet is képes használni. Te addig übergyorsan kapd rendbe a házat és onnatól csak a szintfentartás lesz a dolgod.
A sírósság, rossz alvás mind lehet a te érzelmeid letükröződése bennük. Érzik,hogy ramaty vagy. Csapd be őket a babakocsiba és legyetek kint sokat. Futni,sétálni,őrjöngeni. Tanulják meg,hogy nem te ugrálsz körülöttük,hanem együtt kell működniük. Én -ugyan normális apával-is egyedül voltam otthon,nem is akartam segítséget-volt is sértődés:D-és egész nap magamra kötve hordtam a gyerekem,futni mentem,tornázta,takarítottam minden nap. Az együtt alvás, a nem pánikolás és a lazán vevés valamint a rengeteg duma-hogy állandóan szóval tartottam futás közben is,hogy szokja meg,hogy nem vinnyogunk-volt a prevenció arra,hogy nem volt hasfájós, fogzós (?),dobálós, hisztizős,nyávogós,pakolós stb. Adj feladatot a fegyelmezés helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!