Miért kell megmutatni és megtanítani a szoptatást az anyának? Cicire kell tenni a babát, vagy nem?
Figyelt kérdés
bocsánat nem rosszindulatból kérdezem, csak olyan sok helyen hallom, hogy nem mutatták meg neki, hogyan kell, és nem tudta. vagy van valami speciális tudnivaló erről?2010. jan. 17. 20:55
1/11 anonim válasza:
Nem minden baba tudja rendesen bekapni a cicit, és segíteni kell neki.
2/11 anonim válasza:
majd ha oda kerül a sor neked is lesznek problémáid, nem olyan egyszerű ez mint ahogy hangzik
3/11 anonim válasza:
Gondolom nincs babád még...
Nagyon sok dolog előfordulhat amitől nem szopizik a baba rendesen amit egy szakértő segítség nagyon könnyen orvosolhat és így sok fáradtságtól kíméli meg a mamát és a babát is.
Gondolok itt arra hogy mi a teendő abban az esetben ha sok a mama teje vagy befelé forduló a mellbimbója,ha begyullad a mellbimbó...vagy akár a baba lusta szopizni!
Szóval "nem csak mellre teszed" és kész bár biztosan létezik olyan is.
4/11 anonim válasza:
A bimbóudvar nagy részét be kell, hogy kapja, az ajkainak pedig kifelé kell állnia, nem befelé (ez elég gáz fogalmazás, de remélem, érthető).
Az én babámnak sem ment elsőre :)
5/11 anonim válasza:
Bizony, van. A kórházban én mellre tettem a babám, cumizta is, de mivel első baba, nem tudotam, milyen az, ha rendesen szopik. Aztán másnap a főnővér tette a cicimet a szájába, mutatta, hogyan kell. Ég és föld volt a kettő. Szóval nehogy azt hidd, hogy a babát odateszed,ő bekapja és kész. Ha nem mutatja meg a főnővér, talán nem is tudtam volna szoptatni.
6/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors válaszokat.
2010. jan. 17. 21:06
7/11 anonim válasza:
Egyik barátnőmnek 5 hósan derült ki,hogy le van tapadva a kicsi nyelve.Senki nem foglalkozott vele addig,hogy miért nem tud szoptatni.
8/11 anonim válasza:
Én azt hittem, hogy tök egyértelmű hogyan kell mellre tenni mikor még csak terhes voltam. Aztán nagyon nagyot tévedtem. Nekem befelé forduló mellbimbóm van, és sehogy nem tudott a babám szopizni. Illetve ő akart, csak nem tudta bekapni. Sőt én azt sem tudtam, hogy mennyire kell hogy a szájába legyen, kezdetben próbáltam minél nagyobb részt a szájába tuszkolni, de szinte semmit nem sikerült bekapnia. Szóval ez hidd el, nem olyan egyszerű!
9/11 anonim válasza:
Nekem is befelé forduló a mellbimbóm, nem is tudtam szoptatni csak bimbóvédővel és azt is megmutatták. Ha nem segít egy kedves csecsemős nővér a kórházban, akkor szerintem nem tudtam volna szoptatni. Pedig a bimbóvédőt könnyen szívja a baba, csak nem mindegy hogyan, mert nem biztos, hogy rendesen stimulálja a cicit.
10/11 anonim válasza:
Én sokat sírtam,mert nem tudtam hogyan kell szoptatni.A babán nagyon ügyes lett volna,ha a cicim és a bimbóm nem lett volna olyan kemény,hogy ne tudja normálisan bekapni.Rengeteg levegőt nyelt.Ma már tudom hogy kicsit fejnem,vagy maszíroznom kellett volna.Van hogy azért sebesedik ki a bimbó,mert csak a hegyét kapja be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!