Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mekkora kereset kell egy...

Mekkora kereset kell egy gyerekhez kb. ha van lakásunk, és nem kell hitelt/albérletet fizetni?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy határ a csillagos ég, és az igényszinttől függ, de mennyibe fér bele egy gyerek?

Most elvagyunk, tudunk tartalékot eltenni, eljutunk külfödre, nem nyekkenünk meg az ünnepektől, pedig népes a család, de nem tudom, hogy jelenleg tudnánk-e vállalni gyereket.

2019. febr. 26. 20:35
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
8%

Egy gyerek rengeteg pénz. Pl. 3 havonta új cipők, nyilván vackot nem ad rá az ember egy pár 20-30ezer forint, ha esetleg fejlesztés kell logopédia pl 20ezer havonta. Hétvégén valami program ( mozi, színház, jatszóhaz, kisvonatos kirándulás, strand) 10ezer alatt nincs meg. Óvódai kaja 10ezer stb.

És persze az ember magára is költ. 500ezer ft az két átlag fizetés.

2019. febr. 27. 00:33
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

Jajj de nagy szád van ilyenkor utolsó, más topikokban meg sírsz, hogy közel egy millióból ti épppenhogy kijöttök. Na, talán nem kéne agyatlanul szórni a pénzt, és a luxust is alapnak beállítani és a havi 500 nem lenne "nagyon" minimum.

Hála az égnek vannak emberek, akiknek van némi pénzügyi kultúrájuk, és nem azzal menőznek hogy !!heti!! 100 ezer megy pl. csak élelmiszerre, meg tudom is én miket olvasunk még tőled.

2019. febr. 27. 07:41
 23/35 anonim ***** válasza:
13%
a létminimum 100 ezer ft/fő, ergo egy gyerekhez 300 ezer kell ahhoz, hogy létminimumon tengődjetek.
2019. febr. 27. 08:22
 24/35 A kérdező kommentje:

hát nemtudom, mi azért ennyire nem szórjuk a pénzt.

20-30ezer egy cipőre? életemben nem volt ennyiért cipőm, pedig megtehettem volna. boltban is előre kigondoljuk, hogy mit vásárolunk, nem ész nélkül. vásárolunk használtan is dolgokat - pl. bútort - mert ez az ésszerű, ha fele annyiba kerül, és semmi baja nincs.

reméltem, hogy reális képet fogok kapni itt, de aki szerint 300ezer a létminimum,azzal nem tudok mit kezdeni.

2019. febr. 27. 10:57
 25/35 anonim ***** válasza:
16%

ez nem szerintem, ez a tök hivatalaos adat. Hivatalosan számolják a fogyasztói kosárból + szórakozás meg mitom én miből. Létminimum: 90 ezer/fő. Ja és van társadalmi minimum is, ami 117 ezer / fő.

Ez a központi statisztikai hivatal adata.

2019. febr. 27. 11:21
 26/35 anonim ***** válasza:
16%
A létminimum egy statisztikai érték, amely lényegében azt mutatja meg, hogy mennyit kell költeni havonta a minimálisan szükséges termékekre (például élelmiszer vagy ruha) és szolgáltatásokra (például rezsi vagy telefon). A létminimumból a KSH megítélése szerint is igen szerény életmódot lehet finanszírozni.
2019. febr. 27. 11:24
 27/35 anonim ***** válasza:
16%
Társadalmi minimum: szerény fogyasztási szintet jelent, az alapvető szükségletek kielégítésén felül, racionális gazdálkodás mellett olyan javak és szolgáltatások fogyasztására nyújt lehetőséget, amelyek a gazdasági, társadalmi, kulturális fejlettség adott szintjén már tömegigénnyé váltak. Ez a minimum némi átcsoportosítási, tartalék lehetőséget is ad rendkívüli esetekre.
2019. febr. 27. 11:26
 28/35 anonim ***** válasza:
13%

Magamnak én sem veszek, de a minőségi gyerekcipők dragák és ilyenkor a legfontosabb a jó cipő. Magyatországon jelenleg 240ezer körül van az átlag netzo kereset, így az 500ezer teljesen reálus.

Mi többől jövük ki neccesen havonta, ez tény, de nekem fontos volt, hogy jó oktatást kapjon, így az állami suli ki volt zárva, és alternatív magán suliba jár, fejlesztő tornája van és edzései ami szintén sok pénz. De mivel ez nem alap szükséglet ezért nem írtam többet, hanem az átlag bért.

2019. febr. 27. 11:26
 29/35 anonim ***** válasza:
100%
:D Kabarés vagy utolsó, nálad alap a sok extra sok pénzért, de cserébe meg neccesen jöttök ki az átlagnál sokkal sokkal több pénzből. Hát gratulálok neked, de azért ne legyen már példaértékű, hogy valaki nem addig nyújtózkodik, ameddig a takarója ér. Nem mindenki képzel többet magáról, mint ami....ennél szánalmasabb a világon nincs.
2019. febr. 27. 11:59
 30/35 A kérdező kommentje:
tudom, hogy drágák a gyerekcipők, és azt is, hogy minden gyerek 2-3 hónapig hordja, éppen ezért tele van minden aukciós oldal méregdrága, és alighordott cipővel..
2019. febr. 27. 12:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!