Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mekkora kereset kell egy...

Mekkora kereset kell egy gyerekhez kb. ha van lakásunk, és nem kell hitelt/albérletet fizetni?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy határ a csillagos ég, és az igényszinttől függ, de mennyibe fér bele egy gyerek?

Most elvagyunk, tudunk tartalékot eltenni, eljutunk külfödre, nem nyekkenünk meg az ünnepektől, pedig népes a család, de nem tudom, hogy jelenleg tudnánk-e vállalni gyereket.

2019. febr. 26. 20:35
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
94%
Nem az a lènyeg hogy most mennyid van, mert kis gyerek kis gond, nagy hyerek nagy gond. Mi is kb úgy állunk mint ti, és most vágtunk bele. A lényeg, hogy mindog képezz tartalékot is. Én a fizetésem 30% át évek óta félreteszem. Azzal nem is számolok, hogy van. Ahhoz csak akkor nyúlnék ha kb az életem múlna rajta. A megtakarítasok ezen felül keletkeznek. Szóval bele mertem vágni
2019. febr. 26. 20:41
 2/35 anonim ***** válasza:
78%
Mindjárt jönnek a válaszok, hogy min. 400eFt...
2019. febr. 26. 20:41
 3/35 anonim ***** válasza:
18%
Ha ebben a formában ez a kérdés egyáltalán felmerül, akkor okosabb döntés lenne egy macskát tartani. Esetleg egy tengerimalac is szóba jöhet.
2019. febr. 26. 20:51
 4/35 A kérdező kommentje:
szerintem meg inkább az a jó, ha felmerül, nem pedig potyogtatjuk a kölyköket a csok-hitelhez. mi vele a probléma?
2019. febr. 26. 21:16
 5/35 anonim ***** válasza:
88%

"Mindjárt jönnek a válaszok, hogy min. 400eFt..."

És ez miért rossz válasz? Ha a nő és a férfi is keres 200 ezret, akkor ez 2 évig kb. 300 ezer lesz, a 3. évben meg kb. 240 ezer, ha otthon marad az anyuka. Ez 3 főre azért nem sok.

2019. febr. 26. 21:28
 6/35 anonim ***** válasza:
78%

" mennyibe fer bele egy gyerek ? "

Ezt nem igy kell elképzelni, nem a kisbaba kerül sokba, hanem ahogy nő.

Inkább az a kérdés, hogy mind a kettőtöknek van-e rendes végzettsége, amivel mindig is lesz majd munkátok, ami úgy fizet , hogy abból mindig is megtudjátok majd élni.

Esetleges betegség, rokkantság jönne közbe , akkor lenne a másik félnek is elég fizetése, ha esetleg egyedül maradsz, akkor lenne - e elég fizetésed, és ha hirtelen történne valami , akkor lenne- e tartalék.

2019. febr. 26. 21:29
 7/35 anonim ***** válasza:
90%

"Ha ebben a formában ez a kérdés egyáltalán felmerül, akkor okosabb döntés lenne egy macskát tartani. Esetleg egy tengerimalac is szóba jöhet."

Pedig a normális családoknál ez a kérdés felmerül. A többiek lesik, hogy mikor jön a családi pótlék.

2019. febr. 26. 21:29
 8/35 A kérdező kommentje:
Igen, azt elfelejtettem hozzátenni, hogy nem szeretnék a 3. évben otthon maradni, a 2. évben már szeretnék dolgozni.
2019. febr. 26. 21:30
 9/35 A kérdező kommentje:

nagyon jók a kérdések, alap- és mesterdiplomával rendelkezem, viszont kutatóként, ami hazánkban jelenleg eléggé ingoványos terület, de most még nem panaszkodom. viszont mivel a diplomám több területen is hasznosítható, ezért fájó pályaelhagyással remélhetőleg más szektorban mindig lenne munkám.

párom már jobb eset, ő informatikával foglalkozik, de még eléggé a ranglétra alján van, de úgy tűnik hosszú távon tervezhet itthon is.

2019. febr. 26. 21:33
 10/35 A kérdező kommentje:
ami nagy hátrány viszont, hogy csak mi vagyunk magunknak. szülőkre nem támaszkodhatunk, nincsenek a közelben rokonok, anyagi támogatást sehonnan sem tudunk kapni, ha beüt valami tragédia. esetleg jó biztosításokkal, takarékszámlával tudnánk a legrosszabb esetekre készülni. pont emiatt semmilyen hitelt sem szeretnénk felvenni.
2019. febr. 26. 21:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!