Eltartani: IGEN! Nevelni: NEM!?
Több ilyen kérdést/választ is olvastam már itt, de egy mainál betelt a pohár.
Sok szülő, főleg nő, miért nem engedi az új párjának, hogy nevelje is a nő előző házasságából született gyereket, és ne csak eltartsa?
Pl.:
- Miért nem szólhat bele a nevelőapa abba, hogy a 16 éves lány elmehet-e bulizni, prostinak sminkelve/öltözve?
- Miért nem szólhat bele a gyerek tovább tanulásába, főleg, hogy ő is beledob majd a kalapba?
- Miért jelen egyből szakítást és akár feljelentést is, egy jogos, nevelő pofon?
FONTOS!
NEM, a gyerek módszeres, részegen, félholtra veréséről beszélek! Olyan esetekről, amikor a gyerek pl. komoly összeget lop otthonról, vagy anyázik a pasinak.
NEM, arról beszélek, hogy még a naponta elhasználható WC papír mennyiségét is megszabja!
Jól értem?
Ha elveszek egy gyerekes nőt, akkor elég a számlák felét fizetnem, hogy ne sértsem meg a női egyenjogúságát és ne "vásároljam meg". A gyerekére magasról x@rhatok, hiszen nincs jogom nevelni. A gyerek kiadásait sem kell fizetnem, hiszen van anyja és apja. Csak dugnom kell anyut.
Ez király!!!
Ha ez ilyen tuti, miért nem mindenki elvált nőt keres magának???
A saját kölyköd neveld,neki válassz iskolát férjet,a másét hagyjad élni,Vajon értelmes nők miért nem rohannak a himsovik után akik a pénzükön azt hiszik a nő a gyerek onnantól tulajdonuk lesz és még a férjét is az idegen pasi fogja kiválasztani a lányának,de kb csak anyagiakat tudnak biztosítani érzelmeket meg nullát adnak csak fűszerezik cukormázas terrorral..
36N
Csak végletek vannak?
Szerintem részben igazad van kérdező. Az anyával, vagyis a pároddal megoszthatod minden észrevételedet a gyereket és a nevelést illetően, azért a párod. Ott a te véleményed nem számít kéretlennek. Viszont gyereknek csak előre egyeztetett dolgokat mondhat mindkét nevelő fél. Egy korrekt nő megbeszéli veled, mit gondol, te mit gondolsz, hogy egy, közös véleményt tudjatok mondani a gyereknek. Nyilván kompromisszumot kell kötni, mittudomén hasmutogatós top mehet, miniszoknya nem. De a gyereknevelés nem úgy megy, hogy beszólsz a gyereknek csak úgy, hogy "héjj mi van már rajtad? úgy nézel ki mint egy útszéli, menj öltözz fel rendesen vagy lekeverek egyet"
A gyerek nem egy gyerek.. ez egy érettségizett fiatal felnőtt továbbtanulása. A döntés az övé, hogy hová megy. Te eldöntheted, hogy szeretnéd e támogatni az álmai megvalósításában(és hibái elkövetésében-EBBŐL TANUL!) vagy sem.
Én pl fizetném az általam nevelt gyerek egyetemi tanulmányait egészen, viszont ha valami természetgyógyász akármire menne, csak mondjuk a felét állnám. Ettől nem leszek rossz ember. Nyugodtan szabd meg a határt, hogy mennyit akarsz rákölteni, a saját pénzedet senki sem oszthatja be rajtad kívül.
Bárkit kicsinálok aki bántja a gyerekem. Nincs nevelő pofon, nincs aprócska figyelmeztető legyintés, mindennemű erőszakot, az érzelmit is elítélem, pont azért mert én is ilyeneket kaptam, hogy megjöjjön az eszem. Én eleget kaptam ahhoz, hogy elítéljem az egészet. Úgy látszik te nem..
Vannak olyanok, akik hisznek az erőszak nevelő erejében. Keress olyan párt. Szerencsére manapság csak elvétve fordulnak elő.
Ezt egyébként érdemes gyerekvállalás és komoly kapcsolat esetén tisztázni, ugyanis elhiheted, hogyha azzal a nővel lennél együtt, és a közös, vérszerinti gyereketeket próbálnád felpofozni, akkor is ugyanezt a reakciót kapnád, a nő menekülne tőled. Szerencsére úgy könnyebb leépíteni az elmebetegeket, ha nem tőlük van a gyerek.
Azért látom, hogy itt a többség nő, és ők szinte egyöntetűen a gyerek mellé állnak és elítélik pl. a pofont.
DE!
Fordítva, ti benyelnétek? Ha a pasitok fia/lánya állna így hozzátok?
Pl.:
- Te lennél apu új "ürítő tartálya", a beszélgetések során?
- Vagy, ha a kamasz fia azzal hencegne, a haverjainak, hogy megvoltál neki?
- Vagy, ha a srác lenyúlná a pénzed, és tagadná?
- Vagy elkötné a kocsid és megtörné?
- Vagy hajnal 4-kor esne be, részegen, beszarva, és leüvöltené a fejed, mikor megkérdeznéd tőle, hogy normális-e?
Nem kell tahokkal össze jönni ahol agyerek 14 évesen kocsit lop az nem az én saram, .. De az én gyerekemet pasi nem üti meg,ahogy engem se többet,mert onnantól ott az ajtó.. Volt részem ebben köszi nem kérünk belőle. :(
36N
Szerencsére elsősorban apukákkal ismerkedek, így nekem is lesz részem ilyesmiben, hiszen erről szól a gyereknevelés. Képzeld, saját gyerekem is üvöltötte már nekem, hogy utál, nem szeret, hagyjam békén, csúnya vagyok, pedig még csak 4 éves. Nem hat meg, mert én tudom, hogy a gyerek nem tartozik hálával azért, mert én felnevelem. Tudom, hogy lehet rám dühös, tudom, hogy lehetnek önálló negatív érzései is velem szemben. Azt is tudom, hogy nyugodtan ihat egy 18 éves.
A nevelés nehéz. Nem elviselni a gyereket nehéz, hanem úgy jó irányba terelgetni a gyereket, hogy ne alkalmazz se testi, se szóbeli erőszakot.
Nem a férfiak pofonpártiak, nekem ilyen nőismerőseim is vannak, többek közt anyám, pár tanárnő és egy bölcsis gondozónéni, akik végzik a munkájukat ma is.
Elvileg felnőtt vagy, tökmindegy mit mondanak, szóval kellene rendezned a helyzetet, és átérezni a nálad fiatalabb és éretlenebb ember helyzetét. Vagy nem vagy képes szavakkal megoldani a helyzetet? Ennyit nem sem tanultál az évek alatt? Akkor hajrá, csodás szülőtréningek vannak a világban, itt az ideje kijönni a fényre a sötét középkorból.
Mindenki tudja, hogy a kamaszokkal nehéz. Tudhatod te is, voltál tini.
Mellesleg, ha én jönnék meg felnőtt fejjel buliból dülöngélve, és nekem vágná oda a párom, hogy normális vagyok e, tőlem sem vágná zsebre, amit kap. Nemhogy ezt elsütni egy nevelőszülő-felnőtt tini kapcsolatban. Semmi előrelátásod sincs?
Figyelj ide!
Én megértelek, kivéve a pofont! A többi nő nagyon el van ájulva a saját gyerekétől, és nem látja h milyen alpári módon viselkedik a gyerek!
Nem tudsz mást csinálni.
Nyugodt hangon elmondod a gyereknek, meg a nődnek is h ez így nem mehet tovább.
És elköltözöl, attól még a nőt megtarthatod, majd összejártok, a gyerekkel meg nem kell találkoznod, bajlódjon vele az anyja!
Visszatérve a pofonra! "kedves anyukák"!
Mondjátok már el ennek a férfinak, hogy ti mit tennétek, ha a kölyök visszapofázik, tiszteletlen, alpári, többször mondjátok neki , mégse változtat? Akkor ráhagyjátok?
Szép egy anyai nevelés, egy FS felnőttet neveltek belőlük, ez a jövő nemzedéke aki majd nyugdijas korotokban nem fogja a szrt kihordani alólatok!
És ezt nőként írom nektek!
Véleményem szerint kisgyerekkorban kell megnevelni.
Rászólni 5ször max, ha nem csinálja enyhébb büntetések, ha akkor sem, mehet a tasli.
És azért kell a tasli, h később mikor nagyobb már ne kelljen a tasli, ne egy idióta legyen belőle!
Sokunk poroszos, tekintélyelvű nevelésben nőtt fel, és a ezek az emberek meg átesnek a ló túloldalára h túl szabadon nevelik a gyereket, meg majmolják a nyugatot.
Meglesz a szabadelvű gyereknevelésnek az eredménye!
meg majmolják a nyugatot.
Igazad van hozzuk be az iszlámot.. :(
A kérdezőnek vagy a gyerekes ember párjának mégis miért kellene megoldania bármilyen helyzetet, ha itt toljátok a bringát már oldalakon keresztül, hogy van apukája anyukája, semmi köze hozzá?
Akkor a kérdezőnek tényleg igaza van, hogy csak tartsátok oda a seggeteket, randizgassatok, meg a szabadidőtökben neveljétek meg a gyereket, hogy normális és tisztelettudó legyen anyu barátaival, aztán akkor nem kell se tockos, se pénz, se apafigura a mindennapokban. Csak azt nem értem akkor már, hogy miért nem inkább a gyerek apjával oldották meg a kapcsolatukat, hogy működjön is és akkor nem kell anyunak póthapsi. ;)
32/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!