Eltartani: IGEN! Nevelni: NEM!?
Több ilyen kérdést/választ is olvastam már itt, de egy mainál betelt a pohár.
Sok szülő, főleg nő, miért nem engedi az új párjának, hogy nevelje is a nő előző házasságából született gyereket, és ne csak eltartsa?
Pl.:
- Miért nem szólhat bele a nevelőapa abba, hogy a 16 éves lány elmehet-e bulizni, prostinak sminkelve/öltözve?
- Miért nem szólhat bele a gyerek tovább tanulásába, főleg, hogy ő is beledob majd a kalapba?
- Miért jelen egyből szakítást és akár feljelentést is, egy jogos, nevelő pofon?
FONTOS!
NEM, a gyerek módszeres, részegen, félholtra veréséről beszélek! Olyan esetekről, amikor a gyerek pl. komoly összeget lop otthonról, vagy anyázik a pasinak.
NEM, arról beszélek, hogy még a naponta elhasználható WC papír mennyiségét is megszabja!
Megértelek h szivesen lekevernél neki egy taslit, mert ezek a mai gyerekek nem tudják hol tartanak! De ne tedd!
Amit itt elmondtál azt sürgősen beszéld meg az anyjával!
Annak igaza volt aki azt írta h ha nevelni akarsz akkor mindenből vedd ki a részed. Erőszaknak nincs értelme, főleg h te felnőtt férfi vagy az meg egy kamaszlány, ráadásul nem is a te gyereked.
Vannak anyák akik nagyon elfogultak a saját gyerekükre, mondhatnám azt h tömegesen vannak ilyenek, de azért adj egy esélyt neki beszélj a nővel őszintén, h téged ne vegyenek semmibe, de ha téged nem érint a dolog akkor hagyd a nevelést a szüleire.
Lehet h ez vmi tudatalatti dolog nálad, hogy te konzervativ vagy és a szabadságvágyat akarod elnyomni a másikban, mert magadban nem élheted meg, nem tudom csak ez is egy lehetőség.
Meg minek tartanád te el a más gyerekét???
Nem az anyja és verszerinti apja tartja el?
A tovabbtanulas és egyéb dolgokat s szüleivel kell megbeszelnie.
Nagyon nem ajánlanám, hogy pofozd a lányomat (ha lenne), én is azonnal szakitanek. Nem pofonnal nevelunk.
Ezek a válaszok...
Egyrészt úgy gondolom, ha együtt van egy férfi egy nővel, akkor anyagilag is segítse, még akkor is, ha nem házasok.
A gyerek tovább tanulásába igen is beleszólhat a férfi, ha már egyszer ő IS fogja fizetni neki a dolgokat. Mert akár milyen hihetetlen, sok, egyedül álló anya, vagy elvált férj nem tudja. Viszont ez nem jelenti azt, hogy ha holnap kitalálja a gyerek, hogy bálnasimogató egyetemre akar menni, Hawaii külsőre, havi 6M-ért, akkor...ugyan, hagy jelezze a pasi, hogy lóf@Xt!
És végül, a pasi tűrje el, ha leköpi és/vagy leanyázza a gyerek? Vagy hol a határ?
És továbbra is azt mondom, hogy kerülni kell messzire a gyerekes nőket!
Osztom hetes álláspontját. 99+1%-ot kapjon a gyerek. Az sem vezet jóra, ha a nevelőszülő egy haver csak. És itt nem a 14+-os gyerekekről van szó, hanem akiknek kell szülő.
32/f
A pofon nem nevelési eszköz, a példamutatás és a támogató otthoni környezet igen.
Ha meg lotyónak öltözik a gyereked, hát bocsi :D az enyém sosem tette.
Én nem fogadnám el a pénzt ilyen áron ha onnantol te mondod meg a lányomnak hová kell mennie iskolába ergo te választasz neíki jövőt,ő meg disz lesz,jo h nem férjet is te fogsz neki választani mert beleadsz az esküvőbe jo
vicc,én okkal kerültem el mindig a fajtádat..
Ne támogasd anyagilag!
Ha anyázik akkor mond meg neki h ezt nem tűröd el!Mond meg az anyjának h otthagyod ha nem tesz lépéseket h a lánya tiszteljen! De te is legyél vele tisztelettudó.
Mit foglalkozol vele h k nak öltözik?
Ebben az időszakban még próbálgatják magukat a határaikaat, később rá fog jönni mi asz izléses és mi a közönséges.
Biztos nem támogatnék anyagilag egy olyan taknyos gyereket aki így viselkedik!
Amugy média meg csordaszellem hat rájuk, nézd meg a a neten miket nézeget ömlik rájuk a sok gagyi meg káris infó ezeket a gyerekek még nem tudják feldolgozni agyilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!