Eltartani: IGEN! Nevelni: NEM!?
Több ilyen kérdést/választ is olvastam már itt, de egy mainál betelt a pohár.
Sok szülő, főleg nő, miért nem engedi az új párjának, hogy nevelje is a nő előző házasságából született gyereket, és ne csak eltartsa?
Pl.:
- Miért nem szólhat bele a nevelőapa abba, hogy a 16 éves lány elmehet-e bulizni, prostinak sminkelve/öltözve?
- Miért nem szólhat bele a gyerek tovább tanulásába, főleg, hogy ő is beledob majd a kalapba?
- Miért jelen egyből szakítást és akár feljelentést is, egy jogos, nevelő pofon?
FONTOS!
NEM, a gyerek módszeres, részegen, félholtra veréséről beszélek! Olyan esetekről, amikor a gyerek pl. komoly összeget lop otthonról, vagy anyázik a pasinak.
NEM, arról beszélek, hogy még a naponta elhasználható WC papír mennyiségét is megszabja!
90.-re.
És sokan a nevelésben az erőszakot.
Na öcsém az én lányomhoz akarnál nyúlni, nem hogy én aggatnálak fel az első csinos fára, a zacsidnál fogva, hanem a nagyapja mit tenne veled. Mivel telt be a pohár? Hogy nem tudod a nárcisztikus és beteges nézeteidet másra ráerőltetni?
Te vagy az új a családban, több mint valószínű, hogy te költöztél hozzájuk, tehát neked jelenleg majdhogynem “kuss” a neved. Elvégre nem te vagy otthon. Az a 16 kamasz lány úgy öltözhet fel, ahogy neki tetszik és amit az édesanyja és édesapja megenged. Neked semmi beleszólásod nincs.
“Beledob majd a kalapba” szóval eddig nem dobtál semmit, csak hisztizel itt, hogy ezt nem lehet meg azt nem lehet. Majd annál a gyereknél dumálhatsz, akit te csinálsz és te tartasz el. Bár reméljük neked sosem lesz.
Nevelő pofon? Haver hallottál már a gyermekvédelmi törvényről? Csak mert aszerint nemhogy feljelentést, de börit is kapnál a kérdéseid szerint. Ott meg szeretik az olyan olcsó “macsókat” akik kislányokon akarják leharcolni a frusztrációjukat.
Tini korban a lopás az egy jelzés az anya/apa, általában a bizalmi szülő felé, “Figyelj rám, nem vagyok jól!” “Valami bánt, nem tudom elmondani.” “Kérelem segíts!” Az anyázás… mit tettèl, hogy anyázott? Megütötted, igaz? Gratulálok megbuktál, nem csak emberségből, de apaságból és férfiasságból is.
Durva téma ez az egész , de szerintem se helyén való egy anyukával összejönni főleg ha már azzal kezdi hogy senki NE szóljon bele főleg az élettársa ne (“az új kedvese , a mindene , a szerelme”), Nagyon sok vita és tutira sok veszekedéssel és sok szomorú napokkal töltenék az életüket már amíg tart a kapcsolat , tudja mindenki nagyon jól hogy (most tegyük fel van 2 jó pár akik tényleg szerelemesek egymàsba) az a 2 pár aki tényleg jót akarnak a neveléssel kapcsolatosan és még úgy se tudnak kijönni mennyire szomorú… mikor a nő nem tud többet engedni ami persze érthető mert tényleg tény hogy nem a férfi gyermeke. A biztos jó helyzet akkor áll fent amikor a gyerek a saját útját járja és úgy csatlakozol be hogy nem kell ilyenekkel
Foglalkoznod , legalább is járja a saját útját
Akiknek meg összejön egy ilyen kapcsolat az tutira nagyon ritka
Egyedulallo anyakent en ugy latom, hogy amit pl a 8-as valaszolo irt, az egy nagyon nagykepu hozzaallas, pont ugy mint azoke a csavoke akik “hasznaltnak” neveznek egy not csak mert gyereke van. (Orulnenek ok szerintem mint majom a farkanak ha barmilyen no megengedne hogy hasznalatba vegyek). Nem olvastam el ezt a rengeteg valaszt, csak az elso es az utolso oldalt, ezt megmondom oszinten.😂
En regimodian gondolkozok az apa szereppel kapcsolatban, legalabbis abbol a szempontbol hogy szerintem a csaladfo szerep a ferfiake, nem a noke, es minden gyereknek (es most nekem fogtok ugrani de nekunk noknek is), szuksege van arra hogy valaki (a ferfi) megszabja a hatarokat. Tehat ezek a ferfiakat “cseredarab” meg stb megnevezesekkel illeto nok szerintem a gyerekukkel is kitolnak, mert a sajat egojuk miatt megvonjak a gyerekuktol azt a szemelyt, aki iranyt tudna nekik mutatni, mert lassuk be egy apanak mindig is tobb tekintelye volt/lesz mint egy anyanak, es ez igy a termeszetes.
Szerintem a csalad eltartasa is a ferfi feladata, foleg ahol kicsi gyerek van, a nonek meg addig otthon lenne a helye ameddig el nem megy mondjuk iskolaba a gyereke.
Tehat en nagyon is orulnek ha lenne valaki aki neveli, fegyelmezi a gyerekem, mert hosszu tavon a hasznara valna. Nem kell agysebesznek lenni, hogy kulonbseget tudjunk tenni a fegyelmezes meg a bantalmazas kozt, mielott valaki azzal gyanusitana hogy hagynam a gyerekem utni verni. De megmondom az igazat, szamomra nincs ebben a tekintetben kulonbseg a ver szerinti es a neveloapa kozt… ferj-ferj ugyanugy. Nem hagynam a gyerekemet terrorizalni a ver szerinti apjanak sem, es hagynam nevelni, fegyelmezni a nevelonek is.
Be kellene fejezni ezt az allando nemek kozti harcot, a feministaknak meg a red vagy mittudomen milyen kolbasz “pilleseknek” is, es belatni vegre hogy a nemi szerepek nem veletlenul voltak vannak es lesznek ugy ahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!