Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek egy 6 éves gyerekn...

Szerintetek egy 6 éves gyereknek mennyire normális karácsonyra 60 000 Ft-ért tabletet tabletet venni?

Figyelt kérdés
2019. jan. 2. 12:29
 11/94 anonim ***** válasza:
68%
Nálunk is tabit hozott a jézuska. Bár igaz, hogy csak 15000 ft osat. És most kapaszkodjatok meg, 4 és 5 évesek a gyerekek. A döntésünk a következőkön alapult. Eddig minden ünnepkor valami nagyobb értékű játékot kaptak. És nagyon hamar ráuntak. 1 2 hónap múlva már nem érdekelte őket. A tabról úgy gondoltuk, hogy azt nem lehet könnyen megunni, mivel bármikor tehetek rá új játékokat. A készség fejlesztő játékokat imádják, mesét este arról olvasok nekik, már pár ovis verset is megtanultunk róla. Nekem bevált, mert eddig hátrányát nem láttam. Persze nincs egész nap a kezükben, csak délután kb fél 1 órát, mikor együtt játszunk valamit rajta plussz este ha mesélek belőle.
2019. jan. 2. 12:53
 12/94 anonim ***** válasza:
25%
Inkább a hat éves gyereknek azt kéne megtanulnia hogy hogyan törölje ki a seggét
2019. jan. 2. 12:54
 13/94 anonim ***** válasza:
81%

"Igazából semmi közöd hozzá"

Igazából ezt minden egyes kérdésre válaszolhatnád itt, csak épp semmi értelme nem lenne.

2019. jan. 2. 12:55
 14/94 anonim ***** válasza:
36%

De ha úgy lenne kezelve a tablet mint a 11esnél akkor tanán meggondolnám magam.

De azért az durva hogy egy 5 éves gyerek a ki vendégségben volt nálunk, a telefonomon valami gyilkosok játékkal akart játszani.

2019. jan. 2. 12:57
 15/94 anonim ***** válasza:
72%

Ha nem hiányzik az a pénz máshonnan akkor oké.

Megváltozott a világ, ennyi. Mit kell ezen ennyire fölakadni?

Telefonont, laptopot, tabletet, xboxot kapnak azok a gyerekek akiknek tehetősebbek a szülei. Attól mert a többség talán nem teheti meg ezt, mert szült 5-öt 50m2-re, attol nem kell beállítani ezt úgy, mintha nem lenne normális.

2019. jan. 2. 13:02
 16/94 anonim ***** válasza:
36%
Nem az az érdekes, hogy hány forintos tablet, hanem hogy egy 6 éves gyerek még túl fiatal ahhoz, hogy monitorok előtt ülve töltse az élete akármekkora részét, mert minél korábban kezdi, annál nagyobb az esélye, hogy függő lesz, és annál nagyobb mértékű lesz a függése. Ezért minél tovább távol tudja tartani tőle a szülő, annál jobbat tesz vele. Lásd: pl. Tari Annamária előadásai a youtube-on.
2019. jan. 2. 13:02
 17/94 anonim ***** válasza:
22%
Jó, csak a vendég 5 éves gyerek valami gyilkosok játékkal akart játszani. Meg sokan antiszoccok lesznek (talán én is az vagyok)
2019. jan. 2. 13:06
 18/94 anonim ***** válasza:
43%

Sok szülő nem mer haladni a korral. A mai kisgyerekek is már abban a korban vannak amikor már az ilyen dolgok természetesek. Nem az a gond, ha van a gyereknek okos készüléke, hanem az, ha a szülő nem tanítja meg használni. Van egy 13 éves lányom, szülőin egy apuka nagyon felháborodott, mert mikor kérdezte az ofő, hogy melyik gyereknek van otthon telefonja, rajta kívül mindenki feltette a kezét. Azzal érvelt, hogy biztos rossz emberekkel fog barátkozni. Hát aki arra lusta, hogy a gyerekének elmondja mit tegyen, ha kap egy ismeretlentől üzenetet...

Ennyi erővel az utcára se menjen a gyerek.

Bocsánat, ha eltértem a tárgytól, de már nagyon unom, hogy csak az lehet jó anya, aki úgy neveli a gyerekét ahogy ő nőtt fel. 1 generációval odébb vagyunk könyörgöm.

2019. jan. 2. 13:07
 19/94 anonim ***** válasza:
70%

Ha megtehetik nincs ezzel baj.

A mértékletességre kell figyelni nagyon. Én is láttam már okosteló vagy tabi függő gyereket szerintem olyan 1. osztályos körüli lehetett, de olyan toporzékolást levágott hogy nincs wifi, ami van az xar (vonaton voltunk), ami a tabin van játék vacak ő nem azt akarja, szó szerint őrjöngött.

Na most nem kell ezt a példát követni. Lehet ezt okosan is, hogy nap 1-2 óra, és nem a készülék mellett nő fel a gyerek. Ez esetben pedig hasznos szerintem, mert ahogy írták van rá egy csomó hasznos játék lehet olvasni, mesét nézni, és nem baj az ha agyerek halad a korral. Semmi értelme direkt visszafogni hogy aztán a társai kiröhögjék, mert a szülő mániákusan félti a modern kütyüktől.

Ésszel.

2019. jan. 2. 13:13
 20/94 anonim ***** válasza:
57%
6 évesemnek nem veszek kütyüket. Nem, nem azért mert nem telik rá, akármelyikre telne. De szerintem 6 évesnek ez nem való.
2019. jan. 2. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!