Szerintetek egy 6 éves gyereknek mennyire normális karácsonyra 60 000 Ft-ért tabletet tabletet venni?
"Igazából semmi közöd hozzá"
Igazából ezt minden egyes kérdésre válaszolhatnád itt, csak épp semmi értelme nem lenne.
De ha úgy lenne kezelve a tablet mint a 11esnél akkor tanán meggondolnám magam.
De azért az durva hogy egy 5 éves gyerek a ki vendégségben volt nálunk, a telefonomon valami gyilkosok játékkal akart játszani.
Ha nem hiányzik az a pénz máshonnan akkor oké.
Megváltozott a világ, ennyi. Mit kell ezen ennyire fölakadni?
Telefonont, laptopot, tabletet, xboxot kapnak azok a gyerekek akiknek tehetősebbek a szülei. Attól mert a többség talán nem teheti meg ezt, mert szült 5-öt 50m2-re, attol nem kell beállítani ezt úgy, mintha nem lenne normális.
Sok szülő nem mer haladni a korral. A mai kisgyerekek is már abban a korban vannak amikor már az ilyen dolgok természetesek. Nem az a gond, ha van a gyereknek okos készüléke, hanem az, ha a szülő nem tanítja meg használni. Van egy 13 éves lányom, szülőin egy apuka nagyon felháborodott, mert mikor kérdezte az ofő, hogy melyik gyereknek van otthon telefonja, rajta kívül mindenki feltette a kezét. Azzal érvelt, hogy biztos rossz emberekkel fog barátkozni. Hát aki arra lusta, hogy a gyerekének elmondja mit tegyen, ha kap egy ismeretlentől üzenetet...
Ennyi erővel az utcára se menjen a gyerek.
Bocsánat, ha eltértem a tárgytól, de már nagyon unom, hogy csak az lehet jó anya, aki úgy neveli a gyerekét ahogy ő nőtt fel. 1 generációval odébb vagyunk könyörgöm.
Ha megtehetik nincs ezzel baj.
A mértékletességre kell figyelni nagyon. Én is láttam már okosteló vagy tabi függő gyereket szerintem olyan 1. osztályos körüli lehetett, de olyan toporzékolást levágott hogy nincs wifi, ami van az xar (vonaton voltunk), ami a tabin van játék vacak ő nem azt akarja, szó szerint őrjöngött.
Na most nem kell ezt a példát követni. Lehet ezt okosan is, hogy nap 1-2 óra, és nem a készülék mellett nő fel a gyerek. Ez esetben pedig hasznos szerintem, mert ahogy írták van rá egy csomó hasznos játék lehet olvasni, mesét nézni, és nem baj az ha agyerek halad a korral. Semmi értelme direkt visszafogni hogy aztán a társai kiröhögjék, mert a szülő mániákusan félti a modern kütyüktől.
Ésszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!