Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2 gyerekesek felvehetik a...

2 gyerekesek felvehetik a CSOK-ot?

Figyelt kérdés

Vagy csak 3 gyerekkel lehet?

Elgondolkozunk.. Mert szeretnénk még egy babát. Most egy 9honaposunk van, de hármat nem szeretnénk.. Viszont ahhoz h lehessen meg egy babánk, innen elkene mennünk. Szép és jó házunk van. Saját.

Na de nagyon rossz helyen van és másfél szoba. :/ alig van helyünk..

Fundamentától próbáltunk kérni hitelt, de 58%-oz fizet csak a kinézett házra. Többi az önrész kell legyen.. Na hát nemtudom melyik fiatal gyerekes párnak van ennyi pénze.. Van ugyan félre rakva, de annyi nincs..

Nagyon ockodom a CSOK tol és más támogatásoktol.de már semmi ötletunk nincs. Frusztráló az itteni környezet.

Maradnánk ezen a településen. Csak sajnos nagyon zajos itt két kocsma közt, folyton buli, kiabálás, balhek.. Nem a mi világunk.

Van itt olyan aki amúgy 3 gyerekre vette fel? Van valami hátránya vagy hátulütője? Esetleg nagy vonalakban, mik a feltételek?

Nagyon köszönöm előre is a segítséget!!!

2018. nov. 27. 10:56
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
47%

"Segítséget szerettem volna kérni. Mivel nem vagyok képben. Erre kaptam mindent, csak azt nem."

Az első választ tudtad értelmezni????

Mert megválaszolta a kérdésedet...

2018. nov. 27. 12:19
 32/36 anonim ***** válasza:
91%

A "nagy" 3 éves. Második még pocakban. Amint betölti a 91 napos magzati kort jogosultak vagytok a csokra. Mi megkaptuk. Így csináltuk. Nem lesz 3.gyerek.

Viszont ha van 50% neked vagy a férjednek a nevén lakóingatlan akkor nem biztos, hogy megkapjátok.... de, ha eladod a te részed önerőnek számít.

2018. nov. 27. 13:19
 33/36 anonim ***** válasza:
68%

Csak annyit szeretnék hozzá fűzni,hogy már nem gond ha van tulajdona a csok igénylőnek!

Viszont én feladtam....mert annyi Mindennek kellett volna megfelelni....

2018. nov. 27. 13:56
 34/36 anonim ***** válasza:
Mi megigényeltük két gyerekre a csokot ház vásárláskor, néhány hónapja vettük. Nem azért vettünk házat hogy majd a csokbol fizessük, és két gyereket sem a csok miatt vallaltunk, ezt szeretném előre tisztázni. Szüleim segítségével az önerőt sikerült osszeszedni, maradék hitel, így mentünk neki a ház vásárlásnak. Aztán menet közben jött sz ötlet hogy felvehetnenk akkor a ketgyerekes csokot, egy gyerekünk már van, és másodikat mindenképpen szeretnénk csok ellenére is. Szóval így megigényeltük megkaptuk. De az biztos hogy ha te ezt gondolnád önerőnek az édes kevés ez a 1,4 millió. Kiegészítésnek jó, önerőnek édeskevés.
2018. nov. 27. 17:08
 35/36 anonim ***** válasza:
Nem tudom olvasod- e még a vàlaszokat... Írtad hogy nem jó helyen laktok ( kocsma) , nagyon zavaró? Màrmint annyira hogy mindenképp költöznétek? Mert ha nem akkor pl ki is bővíthetnétek a hàzat a megtakarítàsból. Esetleg kicsit még gyűjteni kellene hozzà. Biztos a csok megoldàs? Csak mert ha bàrmi gàz beüt és felvettétek, vissza kell fizetni .
2018. nov. 28. 14:57
 36/36 anonim ***** válasza:
46%
Akkor válaszolnék a kérdésre,mert látom értelmes választ nem kaptál.Két gyerekre használt ház vásárlasra 1,4 millió jár.Vedd fel nyugodtan mint olvastam kb ennyi hiányzik nektek.Az itt írogató irigykedö,károgó emberkéket ne vedd figyelembe.Itt verik le a nyomorukat masokon.
2018. nov. 29. 15:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!