Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2 gyerekesek felvehetik a...

2 gyerekesek felvehetik a CSOK-ot?

Figyelt kérdés

Vagy csak 3 gyerekkel lehet?

Elgondolkozunk.. Mert szeretnénk még egy babát. Most egy 9honaposunk van, de hármat nem szeretnénk.. Viszont ahhoz h lehessen meg egy babánk, innen elkene mennünk. Szép és jó házunk van. Saját.

Na de nagyon rossz helyen van és másfél szoba. :/ alig van helyünk..

Fundamentától próbáltunk kérni hitelt, de 58%-oz fizet csak a kinézett házra. Többi az önrész kell legyen.. Na hát nemtudom melyik fiatal gyerekes párnak van ennyi pénze.. Van ugyan félre rakva, de annyi nincs..

Nagyon ockodom a CSOK tol és más támogatásoktol.de már semmi ötletunk nincs. Frusztráló az itteni környezet.

Maradnánk ezen a településen. Csak sajnos nagyon zajos itt két kocsma közt, folyton buli, kiabálás, balhek.. Nem a mi világunk.

Van itt olyan aki amúgy 3 gyerekre vette fel? Van valami hátránya vagy hátulütője? Esetleg nagy vonalakban, mik a feltételek?

Nagyon köszönöm előre is a segítséget!!!

2018. nov. 27. 10:56
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
25%
2Most egy 9honaposunk van, de hármat nem szeretnénk.. Viszont ahhoz h lehessen meg egy babánk, innen elkene mennünk. Szép és jó házunk van. Saját." Ezt írta, hármat szeretnének...nem a csok miatt.. Látod erről pofázok, szánalmas, hogy egyből, aki 3 gyereket szeretne az a házért szül. És neked is ez volt az első, amit írtál, gratulálok.
2018. nov. 27. 11:29
 12/36 anonim ***** válasza:
59%

"szerintem meg az undorító, hogy minden családbarát intézkedésnél jönnek a kommentek, hogy dögöljenek meg a családok"

Tudod ebben az a gáz, hogy a mi pl férjemmel 1 gyereket nevelünk, és gyakorlatilag mi NEM SZÁMÍTUNK CSALÁDNAK a kormány szemében.

Az, hogy az állam bérli a méhedet, és akkor vagy jó, ha tenyészkancaként minél többet szülsz, aki meg nem szül az nem is ember... Ez az igazán undorító hozzáállás!

Ha szülsz, fizet. Azok adójából, aki nem szül (vagy csak 1-et)... Az már mellékes, hogy esetleg 20 év múlva a börtönben vagy külföldön lesz a "támogatott" gyerek, a lényeg, hogy szaporodjunk, sokasodjunk. Értelmetlenül. És még fizetnek is érte...

2018. nov. 27. 11:34
 13/36 A kérdező kommentje:
3# látom megragadtad a lényeget. :D igen nemsok fiatalnak van. Elarulom h orokoltuk nem vettük és ha elaldnank akkor felé összeg a testvéremet illeti.. Vagyis kicsit kevesebb mint a fele mert azóta jócskán költöttünk rá h be tudjunk költözni.
2018. nov. 27. 11:38
 14/36 A kérdező kommentje:

5# sosem kérdezek ebben a kategóriában és nagyzolast sem látok a kérdésemben.. Nem értem, vannak akik itt élnek az oldalon és összeesküvés elméleteket szőnek, mert valaki kiir egy kérdést?

Uramatyam... :)

Hát bocsánat, hogy merek kérdezni, elvileg itt segítséget kéne kapjon az, aki kérdez.

2018. nov. 27. 11:39
 15/36 A kérdező kommentje:
11# MI NEM SZERETNÉNK 3 GYEREKET! Se pénzért se anélkül. Néha egyet is soknak érzem.. De ha óvodába megy, szeretnenk meg egy gyereket, de harmadikat nem vállalnék be. Akkor sem,ha lenne pénzünk. Mert ehhez rendesen kell türelem, energia, pénz..
2018. nov. 27. 11:41
 16/36 A kérdező kommentje:

12# hát igen. Elég szomorú, mert tudok sokat, aki a CSOK miatt szült egy harmadik gyereket... Az egy gyerekesek persze elvannak tojva ez is igaz. De szerintem a 2gyerekesek sincsenek annyira támogatva mint a 3 gyerekes családok. Biztosan nehéz hárommal.. Pénz, energia stb. De ők ahogy látom sok dolgot ingyen kapnak ( pl suliba könyvek)

Szerintem az lenne a fer, ha valamilyen szinten minden családot támogatnanak.. Tegnap röhögnom kellett a tv-ben egy reklámon, amikor is mondták h milyen családbarat az ország és mennyi mindent tesznek a csaladokert..

2018. nov. 27. 11:44
 17/36 A kérdező kommentje:
11es téged meg még mindig nme tudlak megerteni, hogy jött le neked h a CSOK miatt egy harmadikat szülnek.. EGY 9honaposunk van... Nem 2..
2018. nov. 27. 11:45
 18/36 anonim ***** válasza:
52%

Elarulom h orokoltuk nem vettük és ha elaldnank akkor felé összeg a testvéremet illeti.."

Ja,az más. Akkor külön gratulálok, hogy egy örökölt és a testvereddel közös házba vallaltal gyereket. Taps.

Itt nem az a lényeg hogy két vagy három gyerek kell e a kérdezőnek. Hanem hogy lakhatásert szül meg egyet, mert nincs annyi egzisztenciája egyiknek sem, hogy legyen külön hol élni. :D

2018. nov. 27. 11:46
 19/36 A kérdező kommentje:

4#

En ugytudom a szocpol és a CSOK két külön dolog. Rosszul tudom?

CSOK az amire 10milliot vagyis mostmar 15 öt vehetnek fel 3gyerekes családok 2019tol..

Szocpol az amire azthiszem 2 gyereknél 1,6millio jár. De nem pontos az összeg csak 1 millió valamennyi rémlik.

2018. nov. 27. 11:46
 20/36 A kérdező kommentje:

18# van valami amivel nincs gond ezen az oldalon?

Testvéremnek nincs szüksége a házra, külföldön el. Mi megbeszéltük, hogy ha eladjuk akkor felezzuk, aztán mivel a külföldről megsporolt pénz egy részét rakoltottuk így már lakható teljes mértékben. Nemtudom mihez gratulalsz.. Szégyen örökölt házban lakni? Vagy hagytam volna megrohadni? És maradtam volna külföldön boldogtalanul, messze a csaladomtol és ne vállaltam volna gyereket

? Érdekes emberek járnak erre, annyi szent... Tudod mit. Megtapsollak én is. Szánalmas hogy ilyen indokkal nézel le engem.. Itt már mindenért szr az ember...

2018. nov. 27. 11:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!