A két gyerekesek miért nem számítanak?
Ők nem nevelnek gyerekeket? Ők miért nem kapnak kedvezményeket? Pedig, ha jól megnézzük a statisztikát, jóval nagyobb arányban kerülnek ki magasabb iskolai végzettségű emberek a kétgyerekes családokból, mint a 3 és többgyerekesekből......
Mert ők csak magukat „reprodukálják” a két gyerekkel, nem növelik az ország népességét, ami a kormány célja.
Számomra inkább az a kérdés (és most bizonyára páran nekem fognak esni), hogy ha tisztán közgazdaságtanilag nézzük a háromgyerekeseket támogató intézkedéseket, hol éri ez meg a társadalomnak. Persze, az alaptézis az, hogy az a 3+ gyerek majd hazánkban cseperedik adófizető polgárrá, de ezt mégis ki garantálja? A mai tendenciákat nézve elég esélyes, hogy külföldre mennek majd.
Horribile dictu nem kéne-e őket is „röghöz kötni”, mint az egyetemistákat?
Megjegyzem, már most is rengeteg támogatásban részesülnek a háromgyerekesek. Egy életből vett példa: sógornőm 9 évig volt otthon a gyerekeivel, közben kapta a pénzt, ingyenes tankönyveket, étkezést az oviban, suliban, majd mikor visszament dolgozni, a fizetéséből mindössze 10 ezret adózik, férje „anyaságit” kap még sok évig, felvehetné a csokot és isten tudja, mit még.
Ne értsen félre senki, nem irigylem tőlük, és tisztában vagyok vele, hogy sok gyerek sok idő, engergia és pénz. Attól fordul csak fel a gyomrom, mikor eközben másodrendű polgárként kezelik a kevesebb gyerekeseket, és pláne a gyerekteleneket (akik speciel az én ismeretségi körömben nem jókedvükből azok) – holott ha ők nem lennének, nem adóznának, akkor nem tudnák miből fizetni a háromgyerekesek támogatásait. (Halkan jegyzem meg, a gyerektelenek fizetik a legtöbb pénzt az államkasszába, vagyis kvázi ők támogatják az ingyenes iskolázását, orvosi ellátását stb. a többiek gyerekeinek.)
2 gyerekesként soha nem éreztem azt, hogy mi nem számítunk. De nem is volt szükségem arra, hogy sajnáljam a 3 gyerekesektől a támogatásokat.
Hogy értsd miért jobb az államnak a 3, mint a 2: 2 gyerek csak a 2 szülőjét termeli majd ki, ezzel a népesség sem nő, csak stagnál. 3 gyerek már pluszban tesz az államkasszába, ha felnő. Így az állam azt szeretné, ha több gyerek születne, több munkaerő lenne.
Mostanában minden napra jut egy "szidjuk a többgyermekes családokat" kérdés.
Mi is voltunk 2 gyerekesek. Én is fizettem bölcsit, ovit, iskolát, én is megvettem a 2 gyerekes belépőjegyet.
Igen ritka a 3-as iker Magyarországon, tehát a legtöbb nagycsaládos megélte azt, amit te, 1 és 2 gyermekkel.
Fizetünk adót. Én is és a férjem is. Nem a kedvezményekre vállaltuk az elsőt sem, de a harmadik sem a csok-ra született.
Ja, és kérlek, mutass egy hiteles statisztikát arról, hogy a 2 gyermeket vállalók magasabb iskolai végzettséggel rendelkeznek. Köszönöm.
Muóta szóba került ez az új kedvezmény, a kérdező kb az 4. Anyuka, aki azon sajnálkozik, hogy őket már senki nem is nézi családnak meg az ő gyerekei nem is számítanak 😄
Nem erről van szó. De én sem sírok gyerektelenül, hogy mi az, hogy nem kapok szocpolt mert akkor a párom és én kettesben már nem is megyünk családszámban. Sőt, még össze sem házasodtunk, nem csinálom a Chicagot, hogy miért nem vagyok jogosult a friss házasoknak járó kedvezményre.
Ne értsétek félre, nem a kormány mellett teszem le a voksomat, csak nevetséges ez a sok siránkozó 1-2 gyerekes, akik szidják a kormányt, az intézkedéseiket, de azért felháborodnak, hogy ők miért nem kapnak kedvezményeket.
Lehet pont azért támogatják a többgyerekeseket, hogy ők is közelebb kerülhessenek ahhoz, hogy egyetemre járassák a kölyköket:) lehet így is nézni.
Nem igazán értem... Te is kapsz 40 ezret a 2 gyerek után, CSokot, kaptál Csedet, Gyedet stb. Akkor miről beszélsz? A 3 gyerekes többet kap, mert több gyereke van... Ennyi. Arányosan kap többet? Nem. Tudsz vele mit csinálni? Nem.
Olyan intézkedést ebben a szájbarakott országban még senki nem tudott hozni, ami mindenkinek tetszett volna. Valakinek mindig sír a szája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!