Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A két gyerekesek miért nem...

A két gyerekesek miért nem számítanak?

Figyelt kérdés

[link]

Ők nem nevelnek gyerekeket? Ők miért nem kapnak kedvezményeket? Pedig, ha jól megnézzük a statisztikát, jóval nagyobb arányban kerülnek ki magasabb iskolai végzettségű emberek a kétgyerekes családokból, mint a 3 és többgyerekesekből......

2018. okt. 6. 08:49
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
26%
Te úgy érzed, hogy nem számítasz, ha nem kapod meg azokat a kedvezményeket, amiket a 3 gyerekes családok...? Nem védem őket, én pont fordítva csinálnám, aki ennyi gyereket vállal, az álljon a top-top helyen anyagilag, de nem ettől számítasz vagy nem számítasz, ez csak egy politikai döntés. Gyereket úgy kell vállalni, ha számolgatod, hogy miből fogod felnevelni, akkor úgy számolsz, hogy egyedülálló szülőként is becsületesen tudod majd nevelni, illetve az állami támogatásokat bele sem számolod egyáltalán, hiszen azt bármikor elvehetik.
2018. okt. 6. 09:01
 2/37 anonim válasza:
33%
Igen. Viktort le kell váltani, és megszűnik a CSOK stb. Több kárt csinált mint hasznot. Pár ember ingyen kap lakást, mindenki másnak meg háromszor annyit kell kifizetni érte.
2018. okt. 6. 09:03
 3/37 anonim ***** válasza:
64%

Mert ők csak magukat „reprodukálják” a két gyerekkel, nem növelik az ország népességét, ami a kormány célja.

Számomra inkább az a kérdés (és most bizonyára páran nekem fognak esni), hogy ha tisztán közgazdaságtanilag nézzük a háromgyerekeseket támogató intézkedéseket, hol éri ez meg a társadalomnak. Persze, az alaptézis az, hogy az a 3+ gyerek majd hazánkban cseperedik adófizető polgárrá, de ezt mégis ki garantálja? A mai tendenciákat nézve elég esélyes, hogy külföldre mennek majd.

Horribile dictu nem kéne-e őket is „röghöz kötni”, mint az egyetemistákat?

Megjegyzem, már most is rengeteg támogatásban részesülnek a háromgyerekesek. Egy életből vett példa: sógornőm 9 évig volt otthon a gyerekeivel, közben kapta a pénzt, ingyenes tankönyveket, étkezést az oviban, suliban, majd mikor visszament dolgozni, a fizetéséből mindössze 10 ezret adózik, férje „anyaságit” kap még sok évig, felvehetné a csokot és isten tudja, mit még.

Ne értsen félre senki, nem irigylem tőlük, és tisztában vagyok vele, hogy sok gyerek sok idő, engergia és pénz. Attól fordul csak fel a gyomrom, mikor eközben másodrendű polgárként kezelik a kevesebb gyerekeseket, és pláne a gyerekteleneket (akik speciel az én ismeretségi körömben nem jókedvükből azok) – holott ha ők nem lennének, nem adóznának, akkor nem tudnák miből fizetni a háromgyerekesek támogatásait. (Halkan jegyzem meg, a gyerektelenek fizetik a legtöbb pénzt az államkasszába, vagyis kvázi ők támogatják az ingyenes iskolázását, orvosi ellátását stb. a többiek gyerekeinek.)

2018. okt. 6. 09:07
 4/37 anonim ***** válasza:
72%

2 gyerekesként soha nem éreztem azt, hogy mi nem számítunk. De nem is volt szükségem arra, hogy sajnáljam a 3 gyerekesektől a támogatásokat.

Hogy értsd miért jobb az államnak a 3, mint a 2: 2 gyerek csak a 2 szülőjét termeli majd ki, ezzel a népesség sem nő, csak stagnál. 3 gyerek már pluszban tesz az államkasszába, ha felnő. Így az állam azt szeretné, ha több gyerek születne, több munkaerő lenne.

2018. okt. 6. 09:10
 5/37 anonim válasza:
25%
Dehogynem sajnálom tőlük. Főleg mert látom hogy a háromgyerekesek nem a gyerekre költik a pénzt, hanem új autókra. És egyfolytában jár a pofájuk, hogy nekik milyen nehéz. Szívatják a gyermektekeneket, akik nem önstántukból azok.
2018. okt. 6. 09:17
 6/37 anonim ***** válasza:
82%
Mert valahol húztak egy határt. Ha a két gyerekeseknél is ugyanennyi kedvezmény járna, akkor meg az egy gyermeket vállalók lennének diszkriminálva és teljes joggal reklamálnának, hogy ők miért nem kapnak engedményeket, "egy gyerek, nem gyerek?" alapon. Ekkor már el is érkeztünk oda, hogy az összes gyermeket vállaló adómentes, ami horror kiesés az államnak. Mert mégis hogy festene az, hogy a kétgyerekes számít, az egy gyerekes nem. A három az a varázsszám már régóta, ami felett többgyerekesnek számít egy család, ezer éve. Nekem is kettő van, sok mindennel jómagam sem értek egyet, de már régóta nem lepődök meg, avagy háborgok semmi ilyenen. Ha belegondolsz statisztikailag (elérhető neten) a nagycsaládosok zöme még mindig a szegényebb réteg, nem én állítom, statisztika, akkor is, ha sok a 3-4 gyerekes család normálisan él. Így nekik adni az adókedvezményeket még mindig nem akkora bukta, mert rengetegen eleve élni sem tudnak vele. Számtalan nő, akinek minimum 3 gyereke van, már egyáltalán nem megy vissza dolgozni, akár rászorulnak anyagilag, akár nem, egy viszonylag számottevő réteg pedig sportot űz a megélhetési gyerekszülésből, csúnyán hangzik, de ezek a makacs tények. Így nagycsaládos anyának a szinte adózatlan jövedelem marha jó propagandának hangzik, mégsem lesz szignifikáns kiesés a költségvetésben, holott ugyanez a két gyerekesekre is kiterjesztve már erős deficitet jelentene. Nem leszek népszerű evvel a kijelentésemmel, de szerintem már így is elég sok kedvezményt kapnak a gyerekesek. Iszonyú költség a gyermekek felnevelése, a jövő adófizetői polgáraié, mégsem az állam zsebére kell vállalni zömében. Rengeteg gyermektelen ember is ugyanúgy töméntelen pénzt rak a közösbe és sosem kap belőle semmit vissza, mert nem "termeli ki" az utánpótlást, aki a jelenlegi rendszer szerint majd a nyugdíjáról gondoskodna, holott kifizeti jó előre azt már életében maga. Sehol a világon nincs ilyen kismamákat támogató, ennyire hosszú rendszer, GYES,GYED,CSED, nopláne a GYED extra, ami már tényleg non plus ultra. Nem ritkán 1-1 családban az anya a másfél év munkaviszony/járulékfizetés után kimaxolva a gyed extrát sorozatos gyermekvállalással otthon van 5-6 évet vagy többet ellátásokkal. Nem, nem sajnálom tőlük, félreértés ne essék, de van épp elég támogatás. A családi pótlék az adókedvezmények az otthon töltött időre járó juttatások mellett és utána is, van CSOK (most hagyjuk épp mennyire jó maga a rendszer és a feltételek, meg a buktatók). Ergo lehet épp emelést és még több engedményt várni, de szerintem van épp elég, a többi már a szülő dolga. Elbírná az államháztartás éppen, ha stadionok helyett erre költene, de lenne jobb helye is a támogatásokra fordítandó plusz pénznek, például közoktatás és egészségügy. A személyes véleményem az, hogy nem zavarna, ha egy fillérrel sem lenne több kedvezmény, sőt az összegük sem emelkedne, cserébe normális, színvonalas oktatásban részesülhetnének a gyerekeim és az egészségügyi ellátásban is emberi körülmények uralkodnának. Kedvezhetnének rész-munkaidővel a kisgyerekeseknek, más jellegű táppénz rendszerrel és még számos más módja lenne az élhetőbb jövőnek.
2018. okt. 6. 09:20
 7/37 anonim ***** válasza:
75%

Mostanában minden napra jut egy "szidjuk a többgyermekes családokat" kérdés.

Mi is voltunk 2 gyerekesek. Én is fizettem bölcsit, ovit, iskolát, én is megvettem a 2 gyerekes belépőjegyet.

Igen ritka a 3-as iker Magyarországon, tehát a legtöbb nagycsaládos megélte azt, amit te, 1 és 2 gyermekkel.

Fizetünk adót. Én is és a férjem is. Nem a kedvezményekre vállaltuk az elsőt sem, de a harmadik sem a csok-ra született.

Ja, és kérlek, mutass egy hiteles statisztikát arról, hogy a 2 gyermeket vállalók magasabb iskolai végzettséggel rendelkeznek. Köszönöm.

2018. okt. 6. 09:20
 8/37 anonim válasza:
22%
A birkák csinálják a "majd csak lesz valahogy" felfogással a gyerekeket. Ezek zöme jó ha a szakmunkást elvégzik.
2018. okt. 6. 09:24
 9/37 anonim ***** válasza:
52%

Muóta szóba került ez az új kedvezmény, a kérdező kb az 4. Anyuka, aki azon sajnálkozik, hogy őket már senki nem is nézi családnak meg az ő gyerekei nem is számítanak 😄

Nem erről van szó. De én sem sírok gyerektelenül, hogy mi az, hogy nem kapok szocpolt mert akkor a párom és én kettesben már nem is megyünk családszámban. Sőt, még össze sem házasodtunk, nem csinálom a Chicagot, hogy miért nem vagyok jogosult a friss házasoknak járó kedvezményre.

Ne értsétek félre, nem a kormány mellett teszem le a voksomat, csak nevetséges ez a sok siránkozó 1-2 gyerekes, akik szidják a kormányt, az intézkedéseiket, de azért felháborodnak, hogy ők miért nem kapnak kedvezményeket.

Lehet pont azért támogatják a többgyerekeseket, hogy ők is közelebb kerülhessenek ahhoz, hogy egyetemre járassák a kölyköket:) lehet így is nézni.

2018. okt. 6. 09:24
 10/37 anonim ***** válasza:
76%

Nem igazán értem... Te is kapsz 40 ezret a 2 gyerek után, CSokot, kaptál Csedet, Gyedet stb. Akkor miről beszélsz? A 3 gyerekes többet kap, mert több gyereke van... Ennyi. Arányosan kap többet? Nem. Tudsz vele mit csinálni? Nem.

Olyan intézkedést ebben a szájbarakott országban még senki nem tudott hozni, ami mindenkinek tetszett volna. Valakinek mindig sír a szája.

2018. okt. 6. 09:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!