Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A két gyerekesek miért nem...

A két gyerekesek miért nem számítanak?

Figyelt kérdés

[link]

Ők nem nevelnek gyerekeket? Ők miért nem kapnak kedvezményeket? Pedig, ha jól megnézzük a statisztikát, jóval nagyobb arányban kerülnek ki magasabb iskolai végzettségű emberek a kétgyerekes családokból, mint a 3 és többgyerekesekből......

2018. okt. 6. 08:49
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
55%

Mert ők csak magukat „reprodukálják” a két gyerekkel, nem növelik az ország népességét, ami a kormány célja.

Most érettségizett a lányom. Két család is volt az osztályban, ahol most ballagott el a legkisebb. A tesók mind Bécsbe mentek már 2-3 éve továbbtanulni, most a kicsik is, és így költözött a család is. Miután évek óta nem fizettek se adót, se járulékot... és a gyerekek sem fognak itt adózni soha. Nagy haszon az országnak, tényleg.

2018. okt. 6. 11:00
 22/37 anonim ***** válasza:
72%

Már leírták előttem. Mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, hogy 3 gyereket vállaljon. Nincs megtiltva. Csak akkor az ezzel járó "terheket" is vállalni kell. Ja azt már senki nem szeretné. Bizony, sokkal több időt és energiát igényel 3 gyerek, nem is vállalják be a legtöbben. Ezért próbálja az állam valamivel ösztönözni a párokat. Milyen más lehetősége lenne? Ne jöjjön senki azzal, hogy anyagi biztonságot kellene teremtenie a kormánynak, mert akkor is a szülőknek kell időt fordítani a gyerekekre és a mai elkényelmesedett világban ezt már nem sokan vállalják be. Túl nagy áldozat lenne. Én legalább is ezt látom a környezetemben. A jómódú ismerőseim többségének egy gyereke van, akivel nem kell nagyon logisztikázni, kényelmesen megszervezik az életüket, annak az egynek "megadnak mindent".

Nekem 3 van, jól élünk, de tény, hogy áldozatokat kell hozni a gyerekekért. Nem anyagi térten, hanem főleg szabadidőben.

2018. okt. 6. 11:10
 23/37 anonim ***** válasza:
68%

21-es!

Ez ugyan úgy igaz az egy vagy két gyerekesekre. Ők is elvándorolnak, úgyhogy ezzel nem lehet érvelni. Ők is kapnak adókedvezményt. Az adómentesség meg nem igaz. Én például a teljes fizetésem után adózok és a férjem is fizet adót, mert annyit keres.

2018. okt. 6. 11:28
 24/37 anonim ***** válasza:
71%

Szánalmasak vagytok komolyan ezzel a pontozgatósdival. Valami ellenérv?

Én magam nem vagyok 3 gyerekes nem is lessz annyi de nem sajnálom a 3 gyerekesektől a plusz pénzt.

Ahogy előttem leírták senkinek nincs megtiltva hogy 3at szüljön.

Nem mindenki a támogatásokra szül, normális ember belátja hogy egy csok édeskevés ahhoz hogy egy gyerek felnőjjön. Van hol laknia és??

Mikor 3 gyereknek kell ruha, cipő, étel, iskoláztatás, ha valamelyik valamilyen ételérzékeny speckó étrend. 3 gyereket taníttass fizess különórát ha kell, adj nekik élményeket, logisztikázz velük. Van a közeli rokonságban ilyen család bár ök már jóval korábban akartak 3 gyereket.

Aki szerint ezek a családok autókra költik a pénzt az meg nen komplett.

Szülj te is 3at 25%os és majd lesz új autód :)))) vagy nem, mert eltartani se tudnád öket.

2018. okt. 6. 11:30
 25/37 anonim ***** válasza:
24%

24- es

Lesz.

2018. okt. 6. 12:07
 26/37 anonim ***** válasza:
36%

Köszönjük Emese, látom megragadtad a lényeget.

Mobilról pötyögve pont nem érdekel hogy írok egy ilyen zs kategóriás fórumra.

2018. okt. 6. 12:55
 27/37 anonim ***** válasza:
28%
Mobilrol potyogve is " lesz". Alapveto intelligencia. Tudod miert pontoznak le folyamatosan ? Mert gusztustalan a stilusod.
2018. okt. 6. 13:18
 28/37 anonim ***** válasza:
79%

Mi a gusztustalan?? Hogy nem gondolom minden 3 gyerekes családról hogy pénzre vállalnak gyerekeket? Ti vagytok gusztustalanok mások tárcájábab turkáló népség.

Alap intelligencia ez is drága....

És nem, pont ezért nem erdekel hogy írok ide nektek frusztralt puffogó embereknek akik észérvek felsorakoztatásában nem jeleskednek, ezért elkezdenek kötekedve nyelvtannáciskodni mert attól hú de igazuk van.

Közöd nincs az intelligenciához mert akkor nem engem mocskolnál, amiért nem cseszegetek mindenkit ismeretlenül gyerekek száma miatt "kedves" alap intelligenciás nagyokos. Törődj magaddal.

2018. okt. 6. 13:24
 29/37 anonim ***** válasza:
64%
Mindenki annyi gyereket vállaljon amennyit el bír tartani, függetlenül a támogatásoktól. Nekem ezért van 1 gyerekem, ennyi fér bele és kész.
2018. okt. 6. 14:17
 30/37 anonim ***** válasza:
72%

24es, ha már ennyire piedesztálra emelted a 3 gyerekeseket gyere le ide hozzánk. A legtöbb három gyerekes remegve várja a gyest meg a családit, hónap második felében már problémát okoz nekik ételt adni a gyereknek. Nagy részüknél anyuka nem dolgozik, mert neki otthon kell ellátni a gyerekeket. Apukának szerencsével van bejelentett munkája, igaz a legtöbbjüknek minimálbér de van. Viszont ha nem kapnának háromgyerekesként ingyen ruhát a szeretetszolgálattól, ingyen étkezést, tankönyvet, helyi bérletet, tüzelési támogatást, akkor bizony a gyerekek nagy része már nem a családban nevelkedne.

Persze sok olyan háromgyerekes van, akik dolgoznak és nem kell nekik az állam pénze, de én belőlük látok kevesebbet.A többség akármennyit is kap még többért tartja a markát. Hetente jönnek be hozzánk hogy tudunk-e nekik még segélyt intézni mert nem jutott ételre...

2018. okt. 6. 16:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!