A két gyerekesek miért nem számítanak?
Ők nem nevelnek gyerekeket? Ők miért nem kapnak kedvezményeket? Pedig, ha jól megnézzük a statisztikát, jóval nagyobb arányban kerülnek ki magasabb iskolai végzettségű emberek a kétgyerekes családokból, mint a 3 és többgyerekesekből......
Nem emelek senkit piedesztalra.
De te se tusz semmit csak általánositani. Van 5 gyerekes értelmiségi ismerősöm is meg olyan 1 gyerekes aki szó szerint a semmire szült. Csp+gyes az már neki nagy pénz.
Nem tudom ti hogy éreznétek magatokat ha szülnétek 3-4 gyereket mert nektek nagy család lenne a vágyatok, erre a sok vad idegen elkezdene rátok mutogatni bezzegelni meg a pénztárcátokba turkálni, mert neki nem fér bele a világképébe hogy 3-4 gyerekes család is lehet értelmes jómódú dolgozó ember.
Ki kéne mászni egymás életéből. Ha meg annyira osztani akarod az észt, tedd a te ismerősödnek, ne annak akiről egy szem információd hogy van 3 gyereke.
15-ös, mikor 21 éves voltam, akkor nekem is 20 nap szabim volt. És? Sose sírtam. Most 38 vagyok, több van nekem is. Az a baj a mai 18-20 éves korosztállyal, hogy mindent azonnal akarnak. Várd ki a sorod. Kevés 20 nap szabi? Már most büdös a munka? Szülj gyereket!😂
Egyébként rengeteg dolgozó 3 gyermekes anyuka van. Én a 3 gyerekemmel voltam itthon összvissz 4 évet, más meg a 2 gyerekével 6 évet van otthon. Igen, a tanknyv ingyen van, de mindenkinek az első 9 osztályban. Az kaja nincs ingyen, féláron van, az oviban ingyen kaptuk, sok 1-2 gyerekessel egyetemben. Utazási kedvezményt ki se használjuk, szinte mindenhova autóval megyünk. Járulékokat is fizetünk, mivel túllépjük a határt. Ja és emlékeim szerint az elmúlt években az állam a 2 gyerekesek adó-és járulékkedvezményét emelte csak.
Meg a másik, valaki írta, hogy ingyen ház a CSOK miatt. Ha, ha, ha, ha....
Komoly? 10 millióból veszel új építésű 90 nm-es házat v. építesz? Még a +10 millió hitellel sem. Használtra meg kapunk 2,2 milliót, azta meg tegyünk le mellé 10 milla önerőt. Ahol én lakok 25 milliónál kezdődnek a használt házak, sok 40-50-60 éves. Új építésű ház 45 milliótól, ami talán megfelel a CSOK-nak. Ja, ha faluban van a ház, akkor nem elég 20% önerő a banknak? Rengeteg feltételnek kell megfelelnie a háznak, ha CSOK-ot akarsz!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!