3 gyerekesek válaszolnátok 2 kérdésre?
Nálunk 5 gyerek van, de talán nem baj, ha válaszolok. Egyértelműen az 5. után voltam a legboldogabb.
Hogy könnyebb-e az élet 3 (vagy 5 gyerekkel), mint gyerek nélkül? Nem tudom, de hogy 5 gyerekkel tartalmasabb, szebb, mint eggyel vagy anélkül, azt merem állítani.
Az első felforgatott mindent, nehéz volt átállni. A másodiknál megtanultam kettészakadni, ez sem volt egyszerű (főleg, h 14 hónap van köztük). A harmadiknál a 2 nagy már úgy elvolt együtt, hogy sokkal könnyebb volt. Rutinom volt az egészben, nem féltem semmitől, igazán élveztem. Mire a 4. megszületett, a kicsi is hozzánőtt az első kettőhöz, így szintén nem volt fárasztóbb. Hamarosan jön az ötödik. 😊
Nekem eggyel sokkal nehezebb volt, mint néggyel, terhesen.
Nem fogod elhinni, de nekem is a 3 baba után könnyebb, mint a 2. után volt. Addigra már látjuk az "eredményt" és nem félünk babát, kisgyereket nevelni.
Összegezve, nyilván "nehezebb" több gyerekkel, mint egy gyerekkel, vagy eggyel sem. Ezt így nem lehet összehasonlítani. l
De, boldog vagyok, mert ők vannak nekem és jó érés, hogy van saját családom, ahol többen vagyunk. Egyszerűen szeretem ezt az egészet.
igen, akad olyan, hogy már sok, és olyankor szükségem van egy kis egyedüllétre (elmegyek barátnőzni stb), de ha valaki a kedvenc hobbiját űzi, az sem tud egyfolytában csakis kizárólag azzal foglalkozni, viszont attól még imádja.
Remélem érthető az összehasonlításom.
több gyerekkel talán azért könnyebb, mert a testvérek elvannak egymással, te megszokod a gyereknevelést, mert igenis ezt is meg kell szokni, és mert mint írtam, látod az eredményt, és ez ad egyfajta biztonság érzést.
Nálam így van. :)
Valóban 3. 1, álmodsz valamit de a valóság hej de messze jár :) 2. hirtelen osztódj együtt bömbölnek a nagy összetört a kicsi nehéz :) 3. az csak jött és itt lett. szereti mindenki és egy ritka kiegyensúlyozott kiscsaj.
Most terv a 4. :)
3-as mennyi idős vagy megkérdezhetem?
Nem kell félni. Én is letámadtam 3 gyerekeseket, hogy hogyan bírják, egyáltalán, van-e idejük, erejük sőt pénzük is mindenre? Mert nekünk még csak egy volt, és berezeltem.
De akit csak kérdeztem, kiröhögött, szó szerint. Hogy nem egyszerre mennek a dolgok, hanem fokozatosan, és észre sem vették, hogy belerázódtak.
Azért én mániákusan fölírtam egy darabig, hogy mire mennyit költöttünk, mennyi idő ment el, mire, stb.
Négy felnőtt gyerekem van. Igazából mindegyik különleges volt, mind másért. Mintha mind első lett volna valamilyen szempontból. De minél többen ugráltunk a legkisebb körül, annál vidámabb volt minden. És a vidámságtól könnyebb minden, tényleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!