Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2 gyerekesek felvehetik a...

2 gyerekesek felvehetik a CSOK-ot?

Figyelt kérdés

Vagy csak 3 gyerekkel lehet?

Elgondolkozunk.. Mert szeretnénk még egy babát. Most egy 9honaposunk van, de hármat nem szeretnénk.. Viszont ahhoz h lehessen meg egy babánk, innen elkene mennünk. Szép és jó házunk van. Saját.

Na de nagyon rossz helyen van és másfél szoba. :/ alig van helyünk..

Fundamentától próbáltunk kérni hitelt, de 58%-oz fizet csak a kinézett házra. Többi az önrész kell legyen.. Na hát nemtudom melyik fiatal gyerekes párnak van ennyi pénze.. Van ugyan félre rakva, de annyi nincs..

Nagyon ockodom a CSOK tol és más támogatásoktol.de már semmi ötletunk nincs. Frusztráló az itteni környezet.

Maradnánk ezen a településen. Csak sajnos nagyon zajos itt két kocsma közt, folyton buli, kiabálás, balhek.. Nem a mi világunk.

Van itt olyan aki amúgy 3 gyerekre vette fel? Van valami hátránya vagy hátulütője? Esetleg nagy vonalakban, mik a feltételek?

Nagyon köszönöm előre is a segítséget!!!

2018. nov. 27. 10:56
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
97%

Hú kérdező... nem. A CSOK az tulképp az, amit régen szocpolnak hívtak, a gyerekek után kapott támogatás lakáscélokra. CSOK az is, amikor a háromgyerekesek kapnak 10+10 millát (építkezésre amúgy, vagy zsír új ház vásárlására asszem), meg az is, amikor én pl. kétgyerekesként használt házra kapok 1,43 millát. Ez most ha jól tudom, 1 gyerekre valami 600 ezer körül van, 3-ra meg 2,2 milla. Olvass utána a neten, mert nagyon nem vagy vele képben.

Meg igen, 2019-től megint változnak valamit a feltételek, de ezzel most én se vagyok képben, hogy pontosan mi változik.

2018. nov. 27. 11:50
 22/36 A kérdező kommentje:

Amúgy remélem kva büszke vagy most magadra. :D felőlem irhatsz itt rólam bármit.

De nem én vagyok a gáz.. Nem fogod fel, hogy igyis-úgyis (!!!) SZERETNÉNK 2 gyereket!? Hát nagyon sötét vagy..elnezest a szóhasználatomért,de ez már FÁJ!

Leírom úgy, hogy értsd.

AZT HISZEM NEM MEGLEPŐ, HA EGY MAGYAR, MAGYARORSZÁGON ÉLŐ FIALAT PÁRNAK NINCS PÉNZE EGY HÁZRA! IGEN, HA LEHET AKKOR FELVESZUNK HITELT VAGY EL GONDOLKOZUNK VOLNA A CSOKON HA ADNÁNAK 2 GYEREKRE. DE HA NEM ADNAK, AKKOR MAJD GYŰJTÜNK MEG EGY KICSIT ÉS ANNÁL KEVESEBB HITELT KELL FELVENNI..LEHET H TE OLYAN JÓL ÁLLSZ ANYAGILAG, HOGY ITT ROHOGJ RAJTAM ÉS H ÉN PRÓBÁLOK ELŐRE HALADNI AZ ÉLETBEN.. DE JOBB HA KINYITOD A KIS SZEMED, ÉS ÉSZREVESZED, HOGY MAGYARORSZÁGON A LEGTÖBB EMBER NINCS MEG ÖNERŐBŐL.. ÖRULOK H TE MEGVAGY ÉS SOHA SEMMI SEGÍTSÉG NEM KELLETT.. LÁTOD. ÉN NEM VAGYOK ILYEN SZERENCSÉS. NEKEM IGENIS AGYALNOM KELL, HOGY NE 2 KOCSMA KÖZÖTT NOLJON MÁR FEL A GYEREKEM ÉS IGENIS SZERETNÉK IDŐVEL EGY KISTESTVERT MELLÉ, MERT MINDIG 2 GYEREK VOLT AZ ÁLMOM! ÉS IGEN SZERETNÉK EGY NAGYOBB HÁZAT AHOL ELFERUNK, AHOL VAN EGY KAMRA VAGY VAN EGY PLUSZ SZOBA.. HÚ DE NAGY DOLOG...

ÉS NEM MELLESLEG, HA OLYAN SZERENCSES VAGY H ITT ROHOGSZ AKKOR INKÁBB ÖRÜLJ NEKI, HOGY SOHA NEM KELLETT SEGÍTSÉGET KERESNED!

2018. nov. 27. 11:54
 23/36 A kérdező kommentje:
21# köszi a felvilágosítást! Nemtudtam, sosem követtem ezeket a dolgokat, mert eddig nem volt szükség rá.
2018. nov. 27. 11:55
 24/36 anonim ***** válasza:
36%
Uram Atyám..
2018. nov. 27. 11:55
 25/36 A kérdező kommentje:

1millio fortintunk van a bankban, szóval azzal egynlore sem sokra megyünk. A fundamentat HA MÁR Fizetem, próbáltam volna kihasznalni, hisz vegulis az én pénzem... De 58%ot ad lakasvasarlasra. Tehát mi kinezunk 6millioert egyet, arra ad 3,8korul akkor az még mindig 4,8millio.

Nemtudom melyik magyar fizetésből lehet össze szedni 1,2 milliót, mert ez is nehezen spóroltuk össze.. És fele meg a külföldi munkából van és 4 éve költöztünk haza......

2018. nov. 27. 11:58
 26/36 A kérdező kommentje:

9es miről beszélsz ezt megint Nemtudom felfogni..

Ki írt olyat bárhol hogy én vállalok harmadik gyereket, ha fizet az állam. Látom ezen az oldalon ugrik minden unatkozó az ilyen kérdésekre és rögtön úgy hozzátok ki h úristen pénzért szül. NEM! ÉN AZÉRT SZÜLTEM MERT DZERETTME VOLNA ANYA LENNI, ÉS HA LEHET ÚJRA SZERETNÉK ANYA LENNI!

2018. nov. 27. 12:01
 27/36 A kérdező kommentje:
Írtam az adminnak. Remélem törlik a kérdésem, ugyanis nem azért tettem fel, hogy bíráljatok vagy kinevessetek, vagy esetleg kilegyen szinezve amit írtam.. Segítséget szerettem volna kérni. Mivel nem vagyok képben. Erre kaptam mindent, csak azt nem. Koszonom, szép napot nektek. További jó bunkozast..
2018. nov. 27. 12:07
 28/36 anonim ***** válasza:
95%

Amikor mi vettük a házunkat szocpol már nem volt CSOK még nem volt. Úgyhogy semmilyen támogatást nem tudtunk igényelni. Tiszta röhej, de nekem mint GYES-en lévő anyának meg az ingatlanszerzési illetéket is ki kellett fizetnem, míg a férjemnek járó részt csont nélkül elengedte a NAV. Mindegy.

Fundamentam volt, az volt az önerőnk, plusz Fundamenta hitel.

2018. nov. 27. 12:11
 29/36 anonim ***** válasza:
30%
Aki nem tud utánajárni, az fel se vegye. Én sem venném, de mivel a csapból is folyik tisztában vagyok a feltételekkel.
2018. nov. 27. 12:13
 30/36 anonim ***** válasza:
58%

"Tehát mi kinezunk 6millioert egyet, arra ad 3,8korul akkor az még mindig 4,8millio."

Talán eladni a házat, amiben élsz???

Tudod, mi örököltünk a 2 tesómmal egy lakást, amire a bátyánk igényt tartott. Felbecsültettük, kivásárolt minket, és utána felújította.

Normáliséknál ez így működik...

Ja, és a tesód bármikor beköltözhet mellétek, ugye tudod??? És beleszólásod sincs.

A másik, meg hogy ugye számlákkal tudod igazolni, mennyit költöttél felújításra?

2018. nov. 27. 12:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!