Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért siettetik az anyukák a...

Miért siettetik az anyukák a babák “felnövését” és mióta lett verseny a mozgásfejlődés?

Figyelt kérdés

Lehet csak én tapasztalok hasonlókat a környezetemben, nem tudom...

Sok pici babás család van körülöttem és 5 közül 4-ben biztos már 4 hósan elkezdték a hozzátáplálást. De mi értelme ennek? Csak néznek rám, hogy én miért várok 6 hónapig. Van elég tejem, a babám szépen hízik, miről fogunk lekésni, ha később kezdjük, mint a többiek?

A mozgasfejlődés egy másik dolog. Mikor 4 hónaposan nem forgott még a babám, akkor ki voltak akadva, hogy már kellene, vigyem dévényeshez. Persze eszemben sem volt, 5 hónapos korára mindkét irányba forgott. Most az új, hogy miért nem ültetem, így nem fogja megtanulni hogyan kell. Ültetik, állítják a babákat, mikor azok még alig bírják megtartani magukat. Én úgy vagyok vele, hogy majd csinál mindent a maga idejében, saját erejéből, így is olyan gyorsan felnőnek, minek siettetni a dolgokat?

2018. jún. 14. 16:24
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
És nagyon elbagatelizaltam a dolgokat tenyleg,amikor 6 hónapos helyett 6 és fél honaposan gurult a fiam, dévény minden nélkül, és utána is azt mondták hogy márpedig vinnunk kell! Mikor felhivtam a devenyest első két kérdése ez volt: mennyi idos, és gurul e már. Mondtam hogy igen gurul. Akkor nem érti hogy minek küldtek engem hozzá. Ezt telefonba. Mondom oké akkor még azért személyesen is elvinnem a gyereket. Személyesen is megvizsgalta és szó szerint kirohogott mikor megkerdezte hogy melyik orvos erőltette. És hogy tudja, az az orvos ilyen...nem azzal van a problémám hogy felhivta a figyelmemet egy esetleges mozgasfejlodese problémára, hanem az hogy egyrészről a gyerek meg idohataron belül volt, másrészről a stílus sem volt elfogadható. Tudok olyan sztorit is amit egyik gyógytornász mondott akinél legelőször voltunk, hogy volt olyan gyereke, akit a szülei maguktól vitték el hozzá mert 10 honaposan se gurult még, nem hogy fel ülés, mászás, kúszás. Semmi. És ott az orvosunk nekik nem mondta hogy kéne. Ugye ez sem jó, de ez még a másik véglet. Nálunk semmi baja nem volt a gyereknek csak nagy baba volt, és ennyi. Nem volt hipotom, a gyerekorvos bele akarta beszélni hogy neki legyen igaza. Több kivizsgáláson megmondtak hogy a gyerek nem hipotom. A gyerek azóta is normálisan fejlődik. De a gyerekorvos még azóta is váltig állítja. Na ez volt az a pont aminél betelt a pohár, és ami a kommentjeimet ihlette. Ezért váltunk gyerekorvos.
2018. jún. 14. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!