Mikor állt fel a babátok?
Az én babám 7 hósan felállt, előtte megvolt a kúszás is, mászás.
Mielőtt felállt volna, előtte egy héttel már térdelt. Szerintem ezzel semmi gond nincs, valaki azt mondja ne hagyjam állni..
Akkor mégis mit csináljak vele? Kötözzem ki? Semmit nem erőltettem, magától csinálja..
Most mi a kérdés???
Hogy az enyém mikor állt fel, vagy hogy te mit csinálj a tieddel...
Nagyon korai felállásnál (4-6 hónap) valóban szokták javasolni a gyógytornászok, hogy "ne hagyd", de ez nem lekötözést jelent. :D
Hanem pl.: ha járókában, kiságyban húzza fel magát (és nem úgy áll fel, mint egy erre "érett" baba, hogy feltérdel, majd egyik lábbal indítva talpraáll és karral csak kapaszkodik, de nem húzza), akkor vedd ki belőle illetve minél tágasabb terepre tedd, ahol kevesebb a lehetőség, hogy felhúzza magát. Persze ott is megtanul majd. Nem kell kirúgni a lábát. :)
Persze, hogy hagyd állni. Az enyém is hét hósan állt fel.
Van, amelyik előbb. Ha magától áll fel, nem gond. Csak ha állítva van.
Az első szülinapja előtt 1 héttel, 11 hónaposan.
Jajjj, ne hagyd állni...micsoda tanács :) Amit magától csinál a baba,az nem baj.
kórházban voltam a kislányommal, mikor a szomszéd rácsos ágyban a pici 7-8 hónapos roma baba körbement kapaszkodva az ágyon. Csak néztem. Mondta a védőnő, hogy van ilyen is. (Megemlítettem neki, annyira hihetetlen volt). Az én lányom meg 14 hónaposan indult el :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!