Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mikor mennetek vissza...

Ti mikor mennetek vissza dolgozni?

Figyelt kérdés
Kis kozvelemeny kutatas, mert teljesen tanacstalan vagyok. Palyazni akarok egy helyre, ahol eleg jo a fizu (br 234) csak hat nem tudom, hogy mi lenne a jo. Elegge kieso helyen lakunk, nincs jatszoter, nincsenek kisbabak, pici gyerekek. Mivel nem muszaj, ies nincs mei tai igy nem indulunk utnak busszal, sokszor megvarjuk ferjemet. Na mar most en azt nem tudom, hogy maradjak 2 eves koraig itthon merthogy nem tudom, mikor lesz megint ilyen lehetoseg (tervezzuk majd a kistesot) vagy dolgozzak (nem szorulunk ra, de epitkezunk, sok penzt elvisz, kocsit akarunk venni) nem tudom, lanyomnak szuksege van-e gyerek tarsasagra vagy egyaltalan ez a bolcsi dolog hogy mukodik. Most junius van. Mikor kellene beadni a jelentkezest bolcsibe olyan esetben, ha van munkahelyem (ahova csak 2 eves kora utan mennek vissza, ha nincs mas) es ujat keresek? Mert mondjuk beadom es teszem azt egy het mulva felhivnak?
2018. jún. 12. 06:18
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Azert azt ne felejtsd el, hogy dolgozni mennek tehat nem a napot lopnam itthon amig a lanyom bolcsiben. Szerintem dolgozni nem bun, de ez ezerszer at lesz gondolva. Mennyi az a fizetes, amennyiert visszamennetek?
2018. jún. 12. 09:52
 22/28 anonim ***** válasza:
55%
Az, hogy mennyi a jó fizetés azt neked kell tudni. Mivel soron dolgoztál gondolom sajna ott nem fizettek túl jól és nehéz munka is volt, szóval biztos jobb ügyintézőnek lenni több pénzért is. Vidéki is vagy, ott még kevesebb a fizetés. Szóval neked kell tudnod és a párodnak, hogy ez nektek megéri e vagy sem, ne másra hallgass, akinek a nettoja több mint neked a bruttó, vagy Budapesten egy 2 diplomás pl közgazdászként dolgozott. Emellett van aki csak azért se megy vissza dolgozni, mert alig várta, hogy végre táppénzen majd gyesen legyen, inkább esznek krumplistésztát évekig és kicentizve az éveket szül még egyet,de ő aztán nem fog dolgozni, mert ő anya. Mindenki maga eldönti. Szerintem te szívesen dolgoznál úgy veszem ki a szavaidból. Ha így van akkor próbáld meg. Én külföldön élek, itt abszolút nem divat az ami Magyarországon szerencsére, halál nyugodtan visszamennek dolgozni az anyukák amikor a gyerek 1 éves kor körül van, és nem csak a pénz miatt.
2018. jún. 12. 10:38
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Én azt írtam, hogy nem mennék vissza a helyedben dolgozni, hiszen nagyon pici a gyermeked. Ehelyett napközben simán lehetne kirándulgatni, és ehhez írtam, hogy busszal nem lehet olyan ördöngős dolog bejutni a városba.

Nézd, én Budapesten lakom. A lakásomtól a munkahelyemig másfél óra tömegközlekedéssel, autóval csúcsidőben egy óra, csúcsidőn kívül kb. 40 perc. Szval szerintem nem sok az a fél óra, amit buszoznod kellene a gyermekkel annak érdekében, hogy ne a négyfal között meg ugyanabban az udvarban élje a kis életét.

A helyedben nem adnám bölcsibe, még nem mennék vissza dolgozni. Viszont nem ks ülnék otthon arra hivatkozva, hogy nem bírok ki a gyerekkel fél óra buszozást. nekivágnék, strandra mennék, a gyerek simán aludna a babakocsiban az árnyékban, aztán előtte, utána pancsizna, szuper lehetőségek vannak már babával is. És amíg egyke, nincs tesója, addig te egyedül is nekiindulhatnál, nem kellene a férjedre várni. Írtam, hogy én sokat tömegközlekedtem már két gyermekkel, fél óránál jóval hosszabban, nem volt semmi gond. Fölkészültem minden eshetőségre.

Én a helyedben kirándulgatnék a gyerekkel, babakocsival, vagy beszereznék egy mei tait, nekem van, 7000 ft-ba került, egyszer kellett megvennem, már a második gyerekemet szolgálta ki.

2018. jún. 12. 10:47
 24/28 A kérdező kommentje:

Igen, visszamennek 😄

Csak mindent alaposan at kell gondolni! Kettonk fizetesevel egyutt jobban elnenk es 2 ev utan ugyis mennek!! Csak itt meg azt kell atgondolni, hogy maga a bejaras hogyan valosithato meg mert pl, ha kell varosi es videki berlet is akkor mar mar mindjart rosszabb a dolog. De meg ugyis jobb, mint soron. Szooooval :)

De azert koszi!

Majd megirom, hogy dontunk!

2018. jún. 12. 10:47
 25/28 anonim ***** válasza:
77%
Kérdező, menj vissza dolgozni! És szerezz jogsit.
2018. jún. 12. 11:09
 26/28 A kérdező kommentje:
Parancs értettem :D
2018. jún. 12. 13:28
 27/28 anonim ***** válasza:
Ezt neked kell érezned! 13 hónapos volt a fiam, amikor jött egy lehetőség. Elgondolkoztam rajta, megnéztem a bölcsit is. Tényleg jó meg szép volt, aranyosak is voltak, de mégsem ment a fiam. Nem tudtam kiadni a kezem közül, pedig második gyerek :) Szerencsére nem szorulunk rá, ha arról lenne szó, gondolkodás nélkül mennék. Szerencsére jól érzem magam én is itthon, jövünk- megyünk, sütünk-főzünk, mellette fordítgatok itthon.
2018. jún. 12. 13:34
 28/28 anonim ***** válasza:
Az enyém 2 éves lesz. Már másfél éves korában megfordult a fejemben, hogy ideje közösségbe mennünk. Akkor nekem lett volna egy jó munkalehetőség, de neki nem volt bölcsi. Mi is olyan helyen élünk ahol szinte semmi sincs. Épp költözés közepette vagyunk, hirtelen adódott ez a lehetőség is, így megint bölcsi nélkül vagyunk. Lett volna hely, de szükség lett volna a munkáltatói igazolásra én meg munkát keresek. Ugrott a bölcsi majd rá 3 hétre lett volna munkám, de bölcsibe sehol sincs hely szeptembertől csak csanába. Úgy döntöttünk maradunk otthon, keresnék 130at 80 abból a csanára menne. Szóval nem egyszerű :(
2018. jún. 12. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!