Vissza mennétek most dolgozni a helyemben?
Azt válaszd, ami boldoggá tesz! Boldog anya=boldog gyerek!!
Ha a nagymama szereti, s a kicsi viszont szereti, akkor nem fog megállni a fejlődésben, ha még anyagilag is indokolt, akkor pláne.
Esetleg válassz részmunkaidőt kezdetben, amennyiben van rá mód!
Nem mindenki "alkalmas" arra hogy 3 évig otthon maradjon, és attól még ugyanúgy szeretheti a gyerekét, mint aki ki tudja használni a gyest.
Első gyerekkel 3-at voltam itthon, most a második 2 éves és vissza kell mennem dolgozni. Mar a lelkiismeret, hogy a nagynak több jutott belőlem, de anyagilag nincs más választásunk, és hogy teljesen őszinte legyek, ennyi otthon töltött év után, egész biztosan jót fog tenni nekem is a munka, a felnőtt társaság. Várom is, de tudom, ha nem kéne ennyire a pénz, a kicsivel is kivárnám még azt az egy évet.
A főnököm a 11 hónapos gyerek mellől jött vissza dolgozni. Karrierista típus, de attól még jó anya. Neki így teljes, másnak meg máshogy!
Ha szeretnél visszamenni, és anyósnak nem teher minden nap a kicsire vigyázni, akkor menj vissza szerintem is nyugodtan. Egy egyéves simán megszokja, hogy nem anya van vele egész nap, főleg, ha előtte is jó kapcsolata volt a nagyival.
Nincs kőbe vésve, hogy két/három évig otthon kell maradni, csak a gyed-gyes miatt alakult ki így Magyarországon, de nézd meg, máshol jóval korábban visszamennek az anyák, és senki nem csinál ebből lelkiismereti kérdést.
Én mondjuk mai fejemmel inkább tovább maradnék otthon, de nem azért, mert ez az egyetlen üdvözítő út van, hanem mert nálunk ez működne jobban, úgyhogy ha meglesz a második, akkor terveim szerint sokáig maradok otthon.
De a fiam sem volt még egészen kétéves, amikor bölcsibe került, és semmi problémát nem okozott a dolog.
1-es igen a gyerekem érdekét is nézem. sajnos nem úgy vagyok mint te hogy ki tudnám használni a 3évet. amúgy meg nem egész napra hagynám rá csak azokra a kis időkre míg én elmegyek a párom meg jön az kb 1,5óra naponta. Mert váltó műszakban járnánk.
Anyósommal jó a kapcsolatom és nagyon szeret vigyázni a gyerekre (többször hagytam már nála)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!