Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Hogy éltétek meg,...

Anyukák! Hogy éltétek meg, amikor vissza kellett mennetek dolgozni, és "el kellett válnotok" a gyermeketektől?

Figyelt kérdés
Kislányom két éves lesz, mikor megyek vissza a munkahelyemre. Mamák fognak rá vigyázni, mégis néha olyan lelkiismeret furdalásom van ematt.
2013. ápr. 2. 11:15
 1/3 anonim ***** válasza:
Én egész jól. Most 2és fél éves a lányom. Igaz én itthon dolgozok, de olyankor nem tudok vele foglalkozni, meg külön "helyem" van. Szóval örültem, hogy végre újra dolgozhatok, mondjuk én szeretem a munkám :) Meg egy nap csak 3-4órát dolgozok, de a kislányomat sajnos megviselte. Hétvégént és délutánonként érzem rajta. Sokkal jobban bújik. Pedig a mamával is jól érzi magát. Szeptemberben megy bölcsibe,úgyanígy délelőtt. Szerintem ott is lesz egy félős időszak, de aztán rá fog jönni, hogy a kis barátaival mennyivel jobb lesz :) A délután meg csak a miénk megint :)
2013. ápr. 2. 11:25
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem tudom miért fogják fel egyesek tragédiának,hogy visszamennek dolgozni,meg bölcsibe megy a gyerek.Van egy 2 éves fiam nagyon szeretem,de teljesen pozitívan fogtam fel,mikor szeptemberben bölcsibe ment én meg dolgozni,nekem jól esett,hogy felnőttekkel lehetek neki meg az hogy gyerekekkel lehet,nagyon jó a kapcsolatunk,nem volt semmi gond a bölcsiben még egy könnycsepp sem.Nekem felüdülés volt,délután meg találkozunk,ez az élet rendje az a normális ha a gyerek idővel egyre kevesebbet van az anyjával.nem egészséges hogy évekig anyuci szoknyája mögött van 24 órában,mert anyuci nem meri elengedni.Nem rosszból írtam,ne legyen lelkiismeret furdalásod,mert nincs rá okod.
2013. ápr. 2. 11:28
 3/3 anonim ***** válasza:
3 éves volt a kislányom tavaly augusztusban.Szeptemberben ment oviba.Nyáron sokat rettegtem,hogy mi lesz,hogy fogom viselni,a kislányom,hogy fogja érezni magát az oviban,féltem az elválástól,meg bár szeretem a munkám,nagyon jól éreztem magam itthon,a 3 év minden pillanata egy csoda volt,tehát nem igazán akartam visszamenni.A lányom azért máshoz is van szoktatva,jól elvan mással is,meg talpraesett,igazi ördög,huncut,cserfes,de féltem...Az első 1 hét nagyon tetszett neki,az óvónők kedvesek voltak,hamar összebarátkozott más gyerekekkel.A második hét az már húzósabb volt.Leesett neki,hogy ez már mindig így lesz,és minden reggel sírt.Amitől persze,ahogy kiértem a kocsiba én is sírtam...Szerencsénk volt/van az óvónőkkel,vígasztalaták a lányom.Harmadik héten még sírdogált néha,negyedik héten pedig már reggel nem is,csak napközben mondta a nevelő néni,hogy néha elkámpicsorodott.Nagyon megszerette az ovit.Nekem nem volt könnyű,de ahogy elkezdtem dolgozni,és belejöttem a munkába,már egészen más volt.
2013. ápr. 2. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!