Túl nagy korkülönbség vetélés miatt? Fel lehet ezt dolgozni?
Kb. 2 év korkülönbséget szerettünk volna. Végül úgy kopogtatott a kistesó, hogy kicsit több, mint 2,5 év lett volna. Sajnos lett egy kései vetélésem, így most min. fél, de talán egy évig várnunk kell. Mégha ezúttal egyből sikerül is majd teherbe esnem, 4 év körüli lesz a kislányom.
Ráadásul már nem is vagyunk túl fiatalok :(
4 év van a két gyerek között, ideális korkülönbség!
A nagy már értelmes, meg lehet vele beszél i mindent, elvan egyedül, szépen játszik, egész önálló!
2 évvel ezelőtt lehet agybajt kapok, a nagy nem volt el egyedül, nem hallgatott rám, 2 pelenkásom lett volna....
Az Isten így akarta, valószínű megvan az oka rá...
Van, aki azt mondja, hogy már 4-6 hónap után lehet próbálkozni új babával. Én addig nem szeretném, amíg a mostanit teljesen fel nem dolgozom lelkileg is, úgy érzem, a következő baba sínylené meg, ha túl hamar bevállalnám.
Meg mondjuk a szervezetnek is talán jó egy kis pihenő.
Köztem és a húgom között 8 év van, anya engem 20 évesen szült a húgomat pedig 28 évesen.
Egy pillanatig nem volt ez hátrány sőt! Én imádtam őt babusgatni és később hallgatni a problémáit, segíteni neki, végignézni azt, hogy ő hogyan megy keresztül azokon amiken én keresztül mentem és tanácsokat adni neki.
Ő pedig imádta hogy volt ki babusgatta kiskorában, később pedig volt kinek kiönthette a szívét.
A legjobb barátnők vagyunk a mai napig!
Ezen ne aggódj, 4 év nem a világ vége!
Szerintem is minimum 3-4 év korkülönbség az ideális.
Tudom, hogy mostanában divatos dolog 1-2 éven belül zsinórban "legyártani" a gyerekeket, de én szinte mindenhol azt látom, hogy ezt az egész család megsínyli. A testvérek féltékenyek egymásra, mert a nagy is túl kicsi ahhoz, hogy meg lehessen magyarázni neki, hogy egy újszülöttel sokat kell foglalkozni, az anyuka fáradt, belefásult a babázásba, és nincs elég ideje/energiája a gyerekre egyenként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!