Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mikor mennetek vissza...

Ti mikor mennetek vissza dolgozni?

Figyelt kérdés
Kis kozvelemeny kutatas, mert teljesen tanacstalan vagyok. Palyazni akarok egy helyre, ahol eleg jo a fizu (br 234) csak hat nem tudom, hogy mi lenne a jo. Elegge kieso helyen lakunk, nincs jatszoter, nincsenek kisbabak, pici gyerekek. Mivel nem muszaj, ies nincs mei tai igy nem indulunk utnak busszal, sokszor megvarjuk ferjemet. Na mar most en azt nem tudom, hogy maradjak 2 eves koraig itthon merthogy nem tudom, mikor lesz megint ilyen lehetoseg (tervezzuk majd a kistesot) vagy dolgozzak (nem szorulunk ra, de epitkezunk, sok penzt elvisz, kocsit akarunk venni) nem tudom, lanyomnak szuksege van-e gyerek tarsasagra vagy egyaltalan ez a bolcsi dolog hogy mukodik. Most junius van. Mikor kellene beadni a jelentkezest bolcsibe olyan esetben, ha van munkahelyem (ahova csak 2 eves kora utan mennek vissza, ha nincs mas) es ujat keresek? Mert mondjuk beadom es teszem azt egy het mulva felhivnak?
2018. jún. 12. 06:18
1 2 3
 11/28 babyboom567 ***** válasza:
74%

Kedves Kérdező!

Én nem tudom nálatok,hogy van,nálunk,már meg volt a jelentkezés az idei tanévre.(szeptembertől)

-kellett munkáltatói apától

-munkáltatói,vagy szándéknyilatkozat hogy xy cég xy órában ettől az időponttól alkalmazza anyát.

-a fizetésedet A GYED MELLETT kapnád.(gyed extra)

-a kérdés ,hogy mikor akartok kistesót?

-mondjuk nálunk bölcsibe nem vesznek fel olyat akinek anyukája otthon van a kistesóval.(ha fel van véve már nem rakják ki)

-Én a helyedben utánajárnék nálatok a bölcsi dolognak(ennyi pénzből akár csanába is mehetne), ha a kistesót 2-3 év mulva akarjátok.És elvállalnám ezt a melót.Ha 1-2 éven belül akarjátok a tesót, akkor nem mennék vissza.

2018. jún. 12. 07:16
 12/28 anonim ***** válasza:
64%

Ha ilyen rosszak a körülmények, en inkabb letenném a jogsit, es vennénk mégegy autot. Ha nincs meg a jogsid. Nem nyugodnék bele abba hogy a jatszoter miatt a férjemet várja, mert valoban kellemetlen buszozni plane kettövel. Es szükség is lehet rá hogy legyen autod, jogsid.

Mindentöl független, szoval ha nem függne pénztöl, semmitöl, én akkor mennék vissza dolgozni amikor relative stabilan beszél már a kisgyerek. Ugyanis én akkor adtam be (a pénz miatt),amikor pont kezdett beszélni, volt már 20 szava is, a bôlcsi pedig ugy lesokkolta, hogy abszolut megnémult egy évre, és megállt a növésben is, ilyen visszaesésekröl csak árvaházi gyerekekröl tudok. Ez személyes eset, de szoval én bôlcsibe be sem adnám.

2018. jún. 12. 07:19
 13/28 anonim ***** válasza:
74%

En szeptberben megyek vissza.2,5 lesz akkor.

Marciusban volt a beiratas.mi a korzetis bolcsit valasztottuk,mert az itt van a haz mogott.

En azert megyek vissza,mert mar kezdek besokalni.kell,hogy ertelmeset is csinaljak.emellett en nem vagyok az a jatszoteren bandazos anyuka.en inkabb setalok a gyerekkel egesz nap,de a jatszot utalom.viszont a gyereknek kell a gyerek tarsasag,igy jobb lesz neki a bolcsiben.ott jatszhat az udvaron,gyerekek kozt lesz.

(Most is jar jatszora,csak nem velem.apa,mama viszi.de ok nem tudjak minden nap)

En a helyedben a kov. szeptembert megvarnam.nezzetek utana feletek mikor van beiratkozas.

Bar irod,hogy parod el tudna intezni,en akkor is megvarnam a minimum 2 eves kort.

Nalunk beiratkozasnal nem kell semmi a munkaltatol felol.majd szoktatasra kell a leendo munkahelyemrol egy szandek nyilatkozat,es akkor lehet elkezdeni beszoktatni a gyereket.

2018. jún. 12. 08:07
 14/28 anonim ***** válasza:
75%
Hát ilyen kevés fizuért csak akkor mennék vissza ilyen hamar ha megszorulunk mert pl. apuka nem tud dolgozni tartósan.
2018. jún. 12. 08:26
 15/28 A kérdező kommentje:

Mindenkepp leteszem a jogsit tavasszal, mert autonk az van csak most epp egy nagyobb transzportert akarunk venni munka miatt (maszek). Mar ki is neztuk. Meg ha jogsi van nem csak a gyerek miatt mozgok konnyebben, tobb a munkalehetoseg is.

Logisztikai es szallitmanyozasi ugyintezo szakmam van egyebkent. Nemreg tettem le, mert 18 eves korom utan dolgoznom kellett. Eddig soron dolgoztam, attol joval tobbet kapnek ki. A kalkulator 150000 ftra szamolta, mert ebben benne van a berlet es az erzsebet kartya is. Kp 120 e korul lenne.

2018. jún. 12. 08:57
 16/28 A kérdező kommentje:
Azt meg elfelejtettem hozzatenni, hogyha ferjemet atveszik a keszenlethez akkor 3 eves koraig itthon maradok egyebkent 2 eves kora utan mindenkepp visszamentem volna mert a gyes+cspbol nem lehet megelni es vannak igenyeink 😃 Amit meg irtatok, hogy a szuleire van szuksege abban egyetertek, de pl a rokonsag sokszor kiakaszt, hogy a varostol kb 5 percre lakunk autoval , nincs gyerektarsasaga. Ezert kerdeztem ra, hogy szuksege van-e ra rendszeresen pl bolcsode.
2018. jún. 12. 09:07
 17/28 anonim ***** válasza:
73%

Nézd, ha a várostól kb. 5 percre laktok, akkor igazán felpattanhatnátok az első buszra, aztán irány a város, a játszótér, játszóház, strand stb. Ilyenkor nyáron a határ a csillagos ég.

Ha nehéz a közlekedés, vegyél egy babakocsit (ha nincs, nem említed a felsorolásodban, csak a mei tai-t). Most már pár ezerért lehet használtan babakocsit venni. Egy egyéves már stabilan ül, veszel egy fapados sportkocsit, aztán eljárhattok programokra. Gondolom, már jár a gyermeked, tehát nem ülne olyan sokáig a kocsiban, erre a célra tökéletes lenne egy akármilyen babakocsi, csak menjetek, érje inger a gyermeket, ne fogd a távolságra! Nem arról van szó, hogy egy isten háta mögötti tanyán éltek, hanem a város szélén, ahol gondolom, még megoldott a tömegközlekedés.

Egy egyévesnek még az anyukájára van szüksége. Mindemelett nagyon fejlesztő lehet, ha sokféle inger éri, gyermektársaságban lehet, játszótéren ismerkedhet a különböző anyagokkal, színekkel, formákkal, tanulhat mászni, csúszdázhat, hintázhat, ami külön jó az egyensúlyérzékének.

Szval nekem kicsit kényelmesnek tűnsz. Valamint szerintem unatkozol is otthon, azért adnád bölcsibe. A pénz pedig, amit említesz, annyira kevés, hogy inkább nem is mondok rá semmit. Nyilván a nullánál több, de azzal indítasz az első kommentedben, hogy apuka jól keres, nem szorultok rá a te fizetésedre.

Most akkor nem értem. Mindenesetre a gyermekednek látnia kell rendszeresen a világot, a házon, udvaron túli világot.

Mi Budapesten lakunk, de peremkerületben. Az elején még nem volt autónk, tömegközlekedtem a két gyerkőccel (a fiam akkor kb. 2 éves, a lányom 3 hónapos), mert kevésnek éreztem a környékünkön a lehetőséget. A fiam imádott társaságban lenni, jártunk Ringatóra, baba-mamatornára, mindenhová busszal.

2018. jún. 12. 09:31
 18/28 A kérdező kommentje:

Kocsival lakunk 5 percre ;)

Busszal egy fel ora minimum amig mindenhol megall meg mindenkit felszed. Kethetente le szoktunk menni a szuleimhez, ott kijatszoterezi magat :)

Babakocsi az van, csak innen tenyleg nem olyan egyszeru busszal. Hogy egy peldat mondjak. Ismeritek a Tiszavirag kempinget...? Udulok vannak ott, telkes hazak na ahhoz hasonlo..baratnomek ott laknak, o sose indul el a fiukkal mert katasztrofalis.

2018. jún. 12. 09:41
 19/28 A kérdező kommentje:
Meg azert kocsival is a varos hatara annyi - csucsforgalomban multkor 45 perv volt. Mikor dolgozni jartam akkor a 4.40es 5.05re ert be.
2018. jún. 12. 09:42
 20/28 A kérdező kommentje:
Es az is csak a busz vegallomasig. Azt is hozzatennem, hogy felszallnank mondjuk a buszra es bemennenk a vegallomasig, onnan gyalogolni kene a bolcsiig 2 megallot. Aztan vissza 2ot. Es felszallni megint egy buszra ami felenk jon , indulni dolgozni. Nem is biztos, hogy volna busz idoben. :/ Es annal csak messzebb van bolcsi.
2018. jún. 12. 09:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!