Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondolsz az alábbi helyzet...

Mit gondolsz az alábbi helyzetről, egy vadidegen beszól, hogy BÁNTALMAZOM a gyerekem?

Figyelt kérdés
A fiamról (6 éves nagycsoportos) tudni kell, hogy amellet, hogy hihetetlen okos és szeretetreméltó, tud irtó szemtelen és provokatív lenni és ha vmi nem tetszik neki visít mint akit nyúznak, ami megint csak hatásvadászat mint valós "kín". Ebben a bizonyos helyzetben is ez történt, nekiállt ilyen eszementen visítani, mert rászóltam, hogy ne a földön húzza a pulóverét (szerinte vicces volt, ahogy korábban az óvónénivel feleselni is). Mivel az ovi egy lakótelep közepén van, visszhangzik minden a házak között, a kezemmel befogtam a száját és már ugyan elég mérgesen közöltem vele, hogy ideje lenne befejezni, hallgasson már el. Közben dobálta magát, kiszabadult még jobban üvöltött, és ekkor jött oda okoskodni az a nő, hogy reméli nem csinálom túl gyakran szegény kisfiúval mert ez bántalmazás meg minek ennyi gyerek (3 amiből 2 mint ha ott se lett volna)n ha nem bírok velük meg ha ő nincs most ott ki fogja tőlem megvédeni... Annyira lefagytam hirtelen ettől, hogy csak annyit tudtam mondani, hogy akkor ha szerinte én bántom a gyereket nyugodtab jelentsen fel, amúgy meg ne szóljon bele, mert semmi köze hozzá, és fogalma sincs az előzményekről. Erre annyit tudott mondani, 'ja há én lexarom...'. Nagyon dühös vagyok, mert ezzel a belepofázásával akkora lovat adott az amúgy is manipuláló gyereknek, hogy csak na. Ugyanis a fiamnál arra megy ki a játék, hogy ő nem szépen viselkedik, rászólok, nekiáll hisztériázni, hogy az idegen emberek szemében én legyek a gonosz ő meg a szegény kisgyerek. Az óvónénik már átlátnak ezen, mert velük is ezt csinálja. Egyébként nem szoktuk bántani, bünti van ha kiharcolja. Mit tennétek én teljesen kétségbe vagyok már esve.
2018. máj. 23. 05:46
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
82%

Bírom az ilyen okostojas, “jótakaró” járókelőket, akiknek fing fogalmuk sincs arról, hogy mi is a teljes szitu, de azért beszólnak. Az ilyeneket el szoktam küldeni a búbánatba, a kéretlen tanácsukkal együtt!

Ja és 54%-os, azért mert te pszichológus vagy még kicsivel sem leszek jobb szülő attól, aki nem pszichológus és nem áll jogodban mást nevelési módszereit megítélni. Az égvilágon SEMMI baja nem lesz annak a gyereknek, aki néha kap egyet a seggere vagy egy kisebb legyintest! Igen is van az a helyzet, amikor már a szép szó nem segít és hiába mondod milliószor (!!) el kedvesen, érthetően, meggyőzően hogy ne vágd magad visítva földhoz a bolt közepén, akkor sem érti meg..! Senkinek nincsenek kotelbol az idegei, attól még hogy valaki anya, ő is felhúzhatja magát, ha elmond valamit százezerszer, de a gyerek tojik ra. Ha ilyenkor kap egyet a seggere, nem fog összedőlni a világ, csak leesik neki, hogy a tetteinek következményei vannak és nem úgy működnek a dolgok, ahogy azt ő akarja. Senkiből nem kettő még szellemi/értelmi fogyatékos azért mert kapott néha 1-1 legyintést. Persze-persze, el kell neki magyarázni ötmilliomodik alkalommal is, hogy nem szabad, ugyanúgy csinálja fogja és ugyanúgy tesz a fejedre, ezzel meg majd szépen eléred h baszik arra, amit mondasz neki és mivel látja h az eg világon semmi következménye nincs annak, amit csinál, ugyanúgy folytatni fogja. De amikor rakiabalsz, hogy most már elég és kap egyet a seggere, máris nincs kedve az ellenkezőjét csinálni annak, amire kerted.

Te úgy neveled a nyilván tökéletesen szófogadó gyerekeidet ahogy akarod, és verheted a melled arra, hogy te pszichológus vagy, aki amúgy nagyon sokszor csak okoskodni tud, érdemben segíteni viszont nem. Nem egy ismerős mesélt a pszichológussal kapcsolatos “élményeiről”, többségében mind azt mondták, hogy felesleges pénz és időpocsékolás volt, semmit nem segített. Csak manapság már divat lett mindenért pszichológushoz hordani a gyereket, mert jajjj nem így viselkedik, ahogy X vagy Y szerint kéne.

Úgyhogy egy pszichológus lenne az utolsó, akitől nevelési tanácsot kérnék...!!

2018. máj. 23. 21:55
 32/38 anonim ***** válasza:
19%
Azzal ugye tisztában vagytok, hogy a testi fenyítést tiltja a törvény? És hogy ebbe a fenékre csapás és a pofon is beletartozik.
2018. máj. 23. 22:49
 33/38 anonim ***** válasza:
49%

Azt ugye tudod, hogy ez egy baromság...?! Nem arról van szó, hogy rendszeresen ütik-verik a gyereket, hanem hogy néha kap egyet a seggere. Kiváncsi lennék arra, hogy hány embert kapott törvényi büntetést, amiért adott egy pofont a gyerekének...? Nevetséges. Senkinek semmi köze, hogy ki hogy neveli a gyerekét, addig amíg ez nem megy túl egy határon! Kék-zoldre van verve ergo látható nyomai vannak, hogy bántalmazzák!! Halkan megsúgom egy legyintés NEM bántalmazás! Találjuk már ki, hogy az is súlyos testi fenyites és büntetendő, ha az ember csúnyán mer nézni a gyerekére vagy felmeri ra emelni a hangját..

Érdekes azon senki nem vergődik, ahol a gyereket lelkileg bántják folyamatosan, megalázzá, sárba tiporják, lerombolják az önbizalmát vagy alkesz az egyik szülő és állandó vita, törés-zúzás van otthon és ezt kell mindennap át élje. Hát már nen azért, de inkább egy ártatlan pofon, semmint az előbb felsorolt lelki terror rendszeresen!

2018. máj. 23. 23:03
 34/38 anonim ***** válasza:
24%
Annyira gáz, hogy a bántalmazó anyukák full önigazultan az őket megszólókat még el is küldik nagy intelligensen a pecsába...hadd tanulja a gyerek, hogy a verés jogos, a felnőttek meg kiabálhatnak egymásra...A szomorú, hogy itt legtöbben mellbedobással védik az ilyenek az igazukat és fröcsögnek arra, aki szerint van más, humánus megoldás egy gyermek kordában tartására anélkül, hogy az egészséges értelmi és érzelmi fejlődésében kárt okoznának. Na, azt hiszem most nem leszek népszerű....
2018. máj. 24. 08:20
 35/38 anonim ***** válasza:
62%
Én is nagyon bírom, mikor a szupermamik meg a magukat a nevelés szakértőjének kikiáltott pszichológusok annyira debilek, hogy egy szimpla kezrecsapást “bántalmazásnak” titulálnak és el kezdik szaranyázni a másikat. Persze-persze, a gyerek szent és sérthetetlen, mindent el kell neki tűrni, mi pedig papagájok vagyunk és akar milliószor is elismételjuk ugyanazt és amikor továbbra sincs változás, akkor is csak simizzuk, hogy jól van semmi baj és elismeteljuk még százezerszer, hogy ne nyulkalj a tűzhelyhez vagy a kandallóba... Elmondom neked egyszer csaptam ra a kezére a gyereknek, miutan már minden irányból próbáltam vele megértetni, hogy NEM szabad a tűzbe nyúlkalni, amire persze magasról tett, többet se nyúlkalt bele. Bezzeg míg csak szépen nyajasan körül írtam neki mi történhet a kezecskéjével, ha belenyúl, totál hatástalan volt. Úgy hogy nem kell itt az okoskodás és kioktatas, felőlem ti legyetek továbbra is szuperanyucik, akik soha nem idegesek, soha nem húzzak fel magukat, soha nem borul el az agyuk, de továbbra sincs joga senkinek ítélkezni a másik felett, amiért ő másként neveli a tulajdon gyerekét. És igen is van mikor jogos a kiabálás két ember között és nehogy már azt kelljen a gyerekbe belenevelni, hogy csak az a normális, ami a szuper király tankönyvekben meg van írva, miszerint soha nem szabad kiabálni, soha nem lehet az ember ideges, soha nem fordulhat elő, hogy veszekszik másokkal stb stb. Nem kell burokban nevelni azt a gyereket, záros időn belül magátol is rájön h ez mind egy baromság, mert igen is van az a helyzet mikor az ember felemeli a hangját és indulatosan beszél, ahogy van az a helyzet is, amikor a szép szó már nem használ és rácsapsz egyet a gyerek seggere. Mert bizony van a tankönyv és az abban leírt nagy bölcs okosságok, aminek túlnyomó többsége csak rizsa és mellébeszélés és van a való élet, ami maximálisan be is bizonyítja neked, hogy elválik egymástól a tankönyv és az élet. Aki ezt nem látja át és aki szerint ez a kettő igen is kéz a kézben jár, az inkább csak ne akarjon másokat kioktatni a nevelésről, meg úgy semmiről..
2018. máj. 24. 10:51
 36/38 anonim ***** válasza:
79%
A legszebb, amikor a báránylelkű anyukák észre se veszik, hogy pont az ő gyerekük a problémás. Tavaly a Balatonon egy gyerek megállás nélkül rosszalkodott, a fiam is játszott vele, az enyémet folyamatosan fegyelmeztem. Anyuka ránk húzta a száját, mert szemébe szórta a fia az egyik gyereknek a homokot, persze biztos az én fiam hatására. Másnap megint játszottak, forgatókönyv ugyanaz, ő valahol mosolyogva trécsel, én próbálok fegyelmezni. A fia ráugrott egy kislány lábára, bár előtte a szülők is rászóltak a fiúra. Én rögtön megint szóltam a gyerekemre, a szülők rám, hogy nem az én fiam volt és, hogy hol van annak a kölyöknek az anyja. A gyerekhez odafordultak, hogy most mit szólna hozzá, ha a Balaton vízébe kicsit megmártóztatnák.Jött anyuka, majdnem elájult, hogy milyen durva szülők stb. Én is kicsit lerökönyödtem, de valahol megértettem, a gyerek konkrétan 2 napja terrorizált másokat, anyuka fennhordott orral mindenkit lenézett, közben jaj a kis cuki fia lelkivilága meg ne sérüljön, ő is ilyen pszichomókus módjára mosolyogva 2 alkalommal odaszólt neki, hogy ne futkározzon.
2018. máj. 24. 11:11
 37/38 anonim ***** válasza:
0%

"Azt ugye tudod, hogy ez egy baromság...?! Nem arról van szó, hogy rendszeresen ütik-verik a gyereket, hanem hogy néha kap egyet a seggere. Kiváncsi lennék arra, hogy hány embert kapott törvényi büntetést, amiért adott egy pofont a gyerekének...?"

Van egy rossz hírem: nem te döntöd el, hogy mit jelent pontosan a bántalmazás. Egy pofon is annak számít. És több olyan esettel is volt már dolgom, ahol védelembe vették a gyereket, mert a szülő megpofozta. Az anyaotthonban, ahol dolgoztam, olyan is volt, akitől elvették emiatt a gyerekét. Egyszer megpofozta, figyelmeztettük, hogy ezt ne tegye többet. Másodjára is megpofozta, pár napon belül nem volt vele a gyerek. És mielőtt kikiáltanál gonosz boszorkánynak emiatt, azt azért leírnám, hogy közöm nem volt a dologhoz, én még csak a szakmai gyakorlatomat töltöttem ott, szavam nem volt a kérdésben. Én máshogy döntöttem volna akkor, de láthatod, hogy komolyan veszik a törvényt, és komoly következménye lehet egy pofonnak. Tarthatod a törvényt rossznak, de attól még rád is vonatkozik.

2018. máj. 24. 19:45
 38/38 anonim ***** válasza:
49%
Én tuti kiröhögtem volna, majd közlöm vele, hogy törődhet a saját életével, mert nyilván van benne elég gané.
2018. máj. 25. 14:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!