Mit gondolsz az alábbi helyzetről, egy vadidegen beszól, hogy BÁNTALMAZOM a gyerekem?
Bírom az ilyen okostojas, “jótakaró” járókelőket, akiknek fing fogalmuk sincs arról, hogy mi is a teljes szitu, de azért beszólnak. Az ilyeneket el szoktam küldeni a búbánatba, a kéretlen tanácsukkal együtt!
Ja és 54%-os, azért mert te pszichológus vagy még kicsivel sem leszek jobb szülő attól, aki nem pszichológus és nem áll jogodban mást nevelési módszereit megítélni. Az égvilágon SEMMI baja nem lesz annak a gyereknek, aki néha kap egyet a seggere vagy egy kisebb legyintest! Igen is van az a helyzet, amikor már a szép szó nem segít és hiába mondod milliószor (!!) el kedvesen, érthetően, meggyőzően hogy ne vágd magad visítva földhoz a bolt közepén, akkor sem érti meg..! Senkinek nincsenek kotelbol az idegei, attól még hogy valaki anya, ő is felhúzhatja magát, ha elmond valamit százezerszer, de a gyerek tojik ra. Ha ilyenkor kap egyet a seggere, nem fog összedőlni a világ, csak leesik neki, hogy a tetteinek következményei vannak és nem úgy működnek a dolgok, ahogy azt ő akarja. Senkiből nem kettő még szellemi/értelmi fogyatékos azért mert kapott néha 1-1 legyintést. Persze-persze, el kell neki magyarázni ötmilliomodik alkalommal is, hogy nem szabad, ugyanúgy csinálja fogja és ugyanúgy tesz a fejedre, ezzel meg majd szépen eléred h baszik arra, amit mondasz neki és mivel látja h az eg világon semmi következménye nincs annak, amit csinál, ugyanúgy folytatni fogja. De amikor rakiabalsz, hogy most már elég és kap egyet a seggere, máris nincs kedve az ellenkezőjét csinálni annak, amire kerted.
Te úgy neveled a nyilván tökéletesen szófogadó gyerekeidet ahogy akarod, és verheted a melled arra, hogy te pszichológus vagy, aki amúgy nagyon sokszor csak okoskodni tud, érdemben segíteni viszont nem. Nem egy ismerős mesélt a pszichológussal kapcsolatos “élményeiről”, többségében mind azt mondták, hogy felesleges pénz és időpocsékolás volt, semmit nem segített. Csak manapság már divat lett mindenért pszichológushoz hordani a gyereket, mert jajjj nem így viselkedik, ahogy X vagy Y szerint kéne.
Úgyhogy egy pszichológus lenne az utolsó, akitől nevelési tanácsot kérnék...!!
Azt ugye tudod, hogy ez egy baromság...?! Nem arról van szó, hogy rendszeresen ütik-verik a gyereket, hanem hogy néha kap egyet a seggere. Kiváncsi lennék arra, hogy hány embert kapott törvényi büntetést, amiért adott egy pofont a gyerekének...? Nevetséges. Senkinek semmi köze, hogy ki hogy neveli a gyerekét, addig amíg ez nem megy túl egy határon! Kék-zoldre van verve ergo látható nyomai vannak, hogy bántalmazzák!! Halkan megsúgom egy legyintés NEM bántalmazás! Találjuk már ki, hogy az is súlyos testi fenyites és büntetendő, ha az ember csúnyán mer nézni a gyerekére vagy felmeri ra emelni a hangját..
Érdekes azon senki nem vergődik, ahol a gyereket lelkileg bántják folyamatosan, megalázzá, sárba tiporják, lerombolják az önbizalmát vagy alkesz az egyik szülő és állandó vita, törés-zúzás van otthon és ezt kell mindennap át élje. Hát már nen azért, de inkább egy ártatlan pofon, semmint az előbb felsorolt lelki terror rendszeresen!
"Azt ugye tudod, hogy ez egy baromság...?! Nem arról van szó, hogy rendszeresen ütik-verik a gyereket, hanem hogy néha kap egyet a seggere. Kiváncsi lennék arra, hogy hány embert kapott törvényi büntetést, amiért adott egy pofont a gyerekének...?"
Van egy rossz hírem: nem te döntöd el, hogy mit jelent pontosan a bántalmazás. Egy pofon is annak számít. És több olyan esettel is volt már dolgom, ahol védelembe vették a gyereket, mert a szülő megpofozta. Az anyaotthonban, ahol dolgoztam, olyan is volt, akitől elvették emiatt a gyerekét. Egyszer megpofozta, figyelmeztettük, hogy ezt ne tegye többet. Másodjára is megpofozta, pár napon belül nem volt vele a gyerek. És mielőtt kikiáltanál gonosz boszorkánynak emiatt, azt azért leírnám, hogy közöm nem volt a dologhoz, én még csak a szakmai gyakorlatomat töltöttem ott, szavam nem volt a kérdésben. Én máshogy döntöttem volna akkor, de láthatod, hogy komolyan veszik a törvényt, és komoly következménye lehet egy pofonnak. Tarthatod a törvényt rossznak, de attól még rád is vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!