Zavar, ha mások rászólnak a gyerekedre? Nem vadidegen, hanem rokon, barát, család-közeli ember.
Kíváncsi vagyok rá, ki hogy van ezzel.
Ha nincs időd/kedved kifejteni, legalább egy igent vagy nemet írj, légyszi! :)
Köszönöm!
Nem zavar, ha olyan dolgokért szól rá Mama amit nem szabad. Pl ne szedje le a virágokat amit drága pénzért vettünk ültettünk a kertbe. Vagy ha játszótéren rászól valaki hogy ne szórja a homokot, ne dobálja a kavicsot...
Az zavar ha barátnőm rászól nálunk a gyerekre hogy miért eszik kézzel, vagy hogy úgy eszik mint egy malac, mert akkor az ő fia is utánozza, én nekem mindegy csak egye meg. Vagy hogy ne egyen a gyerekem édességet ebéd előtt, mert akkor az ő fiának is kell, és nem eszik ebédet, de tudom hogy a lányom megeszi majd az ebédet is. Vagy hogy ne feküdjön a fűbe mert a fia leutánozza, és koszos lesz a ruhája. Engem nem zavar, majd kimosom.
Igyekszem én rászólni, én elég szigorú anyukának is tartom magam. Ha mégis rászól egy rokon, utána én sem vagyok zavarban, ha annak a gyerekére kell rászólni. Kölcsönkenyér...
A nagyszülők is be szoktak szólni, ha van rá okuk, hagyom, ha nincs okuk, megvédem a gyereket.
Én is így gondolom kb., mint ahogy írtátok.
Konkrétabban: az zavarna benneteket, ha a gyereketek piszkál egy másik gyereket, vagy elvesz tőle valamit, és a másik gyerek szülője rászólna? A másik gyerek legyen mondjuk unokatestvér, vagy barát gyereke, akivel gyakran találkoztok.
Hát igen, nem mindegy hogyan!
Ha normálisan szól rá és mellesleg jogosan, akkor nem zavar, megerősítem én is a szavait.
Ha bunkó a rászólás, vagy jogtalan akkor szóvá teszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!