Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 3 vagy több gyermekes anyukák...

3 vagy több gyermekes anyukák akik nem dolgoznak milyen az életük?

Figyelt kérdés
3 gyerekem van és jelenleg nem dologozom, a legkisebbem most szeptembertől megy oviba, úgy terveztem még itthon maradok egy darabig (akár pár évig is) a "biztonság kedvéért". Akik hasonló élethelyzetben vannak hogy élietek meg, hiányzik a munka, a társaság vagy kielégítő ez az életforma?

2018. márc. 25. 17:15
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
27%

"okos gyereket a dolgozó édesanya is nevelhet, és a háztartásbeli is nevelhet elkényeztetett hülyegyereket."

Ezzel valamilyen szinten egyet is értek, de ha adott egy problémásabb, fejlesztésre szoruló, lassabb, nehezebb felfogású gyerek, abból egy dolgozó nő nehezebben nevel egy "okos" gyereket mint egy htb, akiben adott esetben megvan erre a hajlandóság és jelen esetben az idő itt sem elhanyagolható tényező. Pusztán azon egyszerű okból kifolyólag, hogy tegyük fel mindkét fajta szülőben a dolgozóban és a htb.-ben is megvan erre a törekvés, csak az egyik ha ezt meg is akarja valósítani idő hiányában nem biztos, h sikerül neki.

2018. márc. 26. 13:29
 22/62 anonim ***** válasza:
47%

Hb munkat dolgozo anya is megcsinalja

Akkor ok szuperanyak?

2018. márc. 26. 15:45
 23/62 anonim ***** válasza:
86%
A saját környezetemben én csak olyan eseteket látok, mint a 72%os. Sajnos.
2018. márc. 26. 21:19
 24/62 anonim ***** válasza:
67%

Én is csak olyan htb anyákat látok, akik leadják a gyereket oviba, aztán a barátnőjével mennek el kávézgatni, posztolja az összes cukimamis képet,néha rak fel a gyerekéről is, unalmában elmegy a DMben és még megnéz vagy 2 részt a Született feleségekből,aztán a játszótéren beszélget a barátnőivel, amíg a gyerek nyakig ül a homokba. A férfi meg kidolgozza a lelkét, hogy eltartson 5 embert 1 fizetésből. Vagy, ha ezt olyan sokmindenki megteheti, hogy otthon marad, akkor még is hol van Magyarországon a szegénység? Mert ez nem az..

De a férfi is meg lett kérdezve, hogy neki ez jó e?

Nem értem amúgy, egyik válaszoló írta, hogy "vissza kell mennie sorra". Miből gondolod, hogy mindenki sori munkás?

Dolgozhat valaki bankban, vendéglátásban, boltban,saját vállalkozásban. De nem mindenki szereti mereszteni a fenekét, van akik motiváltak, akik igénylik a felnőtt társaságot, akiknek meg kell tenni, hogy ne csak az apukára szakadjon minden és akik bebiztosítják magukat, ha esetleg válás lenne, akkor a nőnek legyen tartaléka és a saját lábán megtudjon állni.

2018. márc. 27. 11:09
 25/62 anonim ***** válasza:
58%

Egyik válaszoló említette,hogy azért megy tönkre sok kapcsolat, mert a nő dolgozik.

Szerintem ez pont fordítva van. Azért megy tönkre pár kapcsolat, mert a férfinak elege lesz abból, hogy a nő semmit nem csinál, és egyedül keresi a pénzt, hulla fáradtan, a nő pedig kipihenten vigyorog az új ruhájában. Nagyon sok férfi nem szereti a semmittevő nőket.

2018. márc. 27. 11:13
 26/62 anonim ***** válasza:
83%
A 17-es válaszban kifejtettem, hogy egyáltalán nem csak ez a fajta htb lét létezik. Közös megegyezésen alapuló dolog, és midnenkinek jó. Egyáltalán nem a lustálkodásról szól ez. Ilyen is van, és elég gyakori.
2018. márc. 27. 11:23
 27/62 anonim ***** válasza:
19%

Persze nyelveket tanul otthon minek sorozatokat tudja nezni?

Eloskodoknek tartom az otthonulo anyakat

2018. márc. 27. 23:16
 28/62 anonim ***** válasza:
89%

Nálunk most van úton a negyedik gyermek. A legnagyobb 8 éves lesz hamarosan, az ő születése óta itthon vagyok.

Tanyán lakunk, sok állatunk van (lovak, fejőskecskék, nyulak, barofmi), nagy a terület (erdő, legelő, kert, összesen kb 2 hektár, gépesítés nélkül), tavasz végétől októberig kb napi 48 óra sem lenne elég ahhoz, hogy mindennel elvégezzek odakint.

Szóval aki azt mondja, hogy egy otthon ülő, munkába el nem járó, kvázi pénzt nem kereső anyuka lopja a napot, az szégyellheti magát.

Nekem a munkába járás, a napi 8 órás szívatás egyáltalán nem hiányzik. Hasonló életmódot élő ismerősökkel, barátokkal összejárunk, ha időnk és munkánk engedi. Úgyhogy felnőtt társaság is van. De amúgy is inkább magányos típus vagyok, szeretek egyedül lenni, egyedül eldolgozgatni amíg a gyerekek itt-ott oviban, iskolában vannak. Maga a logisztika, amíg mindenki eljut az oviba/iskolába/munkahelyre, délután meg haza, az sem kis időkiesés. Szóval nálunk borzasztó körülményes lenne megoldani hogy még én is eljárjak dolgozni, meg ugye nem lenne értelme ennek az életformának amit választottunk.

Amúgy a férjemmel mindketten egyetemet végeztünk, azelőtt én is a szakmámban dolgoztam, és 23 éves korom óta teljesen segítség nélkül tartottam fenn magamat. Azaz attól hogy valaki "háztatásbeli", még nem kell rögtön full kreténnek gondolni, aki a gyerekeinek is csak azt tudja továbbadni, hogy nem kell dolgozni, majd valaki eltart.

2018. márc. 28. 10:47
 29/62 anonim ***** válasza:
22%
Az allam penzen egyetemre jartal azert hogy tanyat vezes? Erdemes volt tanulni tenyleg
2018. márc. 28. 17:58
 30/62 anonim ***** válasza:
29%
*vezess
2018. márc. 28. 19:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!