Hogyan működik gyermekes kapcsolat külön kasszán "idegen" férjjel?
ha egy gyermekes nőnek lesz egy párja, az alábbi kép lebeg előttem:
- nem várható el, hogy játszon a gyerekkel
- nem várható el anyagi támogatás
ez mellett:
- kevesebb a gyerekkel töltött idő, mert rá is figyelni kell
- nem elég kicsiket főzni pikk pakk, ezáltal nő a konyhában töltött idő
- rá is moni kell (hozzájárul a gép amortizációjához, ha nagyon kekec akarok lenne)
Szinte úgy érzem egy férfi csak elvenni tud...
de nem normális egyedül tengődni sem gyerekkel, az ember társas lény, meg relatíve fiatal
aki tud valakiről, ahol mostoha van, ők mit kapnak attól a kapcsolattól?
most pl egy nagyon anyagi centrikus, minden garazst fogához verős, irígy, gyermektelen, passzív férfi van kilátásban, aki ugyan jól néz ki, és lehet vele beszélgetni. nem is tudom..
Szerintem te inkább ne akarj pasit ilyen hozzáállással...
Nevelőapával nőttem fel, ezek alapján a következőeket tudnám válaszolni:
-de, elvárható, hogy játsszon vele, ha nem érdekli a gyerek, keressen egy független csajt, úgyse lesz jó vége.
-közös kassza
-a gyereknek jót is tesz, ha nem lóg rajta folyton az anyja, de vannak közös családi programok, sokkal jobb móka apával együtt, mint kettesben, csak olyan pasi kell hozzá, aki ezt is örömmel csinája
-a főzést családja válogatja, a pasinak is van keze, amiben fakanalat tud fogni
-persze, hogy mosni kell, de mivel közös a háztartás, ez hogy merülhet fel problémaként??? Ha nem akarsz rá mosni, mosson ő odahaza, de akkor ne költözzetek össze!
Most már a gyerekért is felelős vagy, nem csak magadért, az ő érdekeit is nézned kell!
Már bocs, de valaha az életben volt már neked rendes, jól működő kapcsolatod? Mert nagyon borúsan látod ezt.
Tudod egy pár, akik igazán szeretik egymást, elfogadják a másikat úgy, ahogy van, legyen akár gyerekük, legyen problémás a múltjuk, legyen bármiféle betegségük, tehát úgy ahogy vannak, mindenestül.
Akinek gyereke, gyerekei vannak, nem lehet ilyen élesen különválasztani, hogy csak gyerek, vagy csak a férfi. Egy normális családban ez nem is kérdés, együtt tervezik a programokat, közös kasszán vannak, nincs féltékenykedés és a férfinak ott vannak az esték, amikor a gyerekek már alszanak. El lehet menni néha kettesben is szórakozni, vacsorázni, bárhova, de ha valaki elfogad, akkor a gyerekekkel együtt kell, hogy elfogadjon, különben soha nem fog működni, egy nagy önbecsapás lesz az egész.
Várjál, előbb lehiggadok, jó?
A párom mikor megismertem, úgy védtem a kölkeim, mint egy anyatigris, mert én aztán ugyan nem pótapát keresek!
És tényleg nem!
De hidd el, hogy nagyon sokat nőtt a szememben, mint férfi, mikor láttam, hogy első találkozásnál milyen jól elvan a gyerekekkel. Nem véletlen, hogy őrá esett a választásom, pedig lett volna lehetőség mással is összejönni.
És még jól is néz ki. ;)
Tavaly nyáron ő elvesztette a munkáját, többek közt azért, mert hozzám költözött, és nem volt egyszerű a bejárás. Egész nyári szünetben ő vigyázott a gyerekekre, főzött, mosott, takarított, közben kifestette a szobákat, felújított amit ért, és rendbe tette az igencsak elhanyagolt udvaromat.
Komolyan mondom, sajnáltam, hogy újra talált munkahelyet. :) Viszont tény, hogy nagy sza.rban lett volna, ha külön kasszán vagyunk.
Jelenleg ő keres jobban, főleg így, hogy én épp itthon lógatom a lábam, mert babát várok. :)
Sosem volt kérdés, hogy foglalkozik-e a gyerekeimmel, megy-e velük focizni, tanítja-e őket úszni a strandon, leül-e velük lelkizni, vagy letépi-e a fejét annak a kisköcsögnek a játszótéren, aki kővel dobálja a kislányomat, vagy elmagyarázza-e a fiamnak, miért kell kinyitni az ajtót a lányoknak.
Ha nem ilyen lenne, valószínűleg nem lenne a párom, nem vállalok be egy harmadik csemetét.
Ha pl. kifogtam volna egy olyan pasit, aki csak elvenni tud, és kihasználni egy kapcsolatban, ami jó neki, de nem foglalkozik vele, mi a jó nekem, én is úgy gondolom, hogy jobb nekem hármasban a gyerekekkel, elvégre sosem vagyok egyedül.
"akinek a férje a gyermekei apja, ők is érdekelnének, mit kapnak ők a kapcsolattól, amivel úgy érzik, hogy nem csak nyűgnek van a férj?"
Itt végleg ledobtam a láncot, szerintem alkalmatlan vagy a társas kapcsolatra.
Én olyan jót nevettem ezen amúgy amit a kérdező írt, főleg a "van-e olyan akinek a férje nem csak nyűg" mondaton, meg azon h jobban amortizálódik a mosógép a pasi miatt :-DDD Istenem. Ez már szinte komikus amit a kérdező összeírkált a kérdésében.
Ha tényleg jól működő párkapcsolatod van, akkor a férj nem nyűg egyáltalán, eszedbe se jut ilyen. Ha így állsz hozzá és a kilátásban lévő pasit is csak ennyire negatív jelzőkkel tudod jellemezni, akkor hagyd a fenébe az egészet, neked nem való párkapcsolat, vagy még nem találtad meg azt a férfit akit keresel.
Ha szerelmes vagy és ez kölcsönös akkor minden együtt töltött perc öröm (tudom h ez nagyon nyálasan hangzik de így van), a férfi mindenben támogat, azt, hogy mindenben azt szó szerint értsd! Mindig lehet számítani rá, megért stb.
Ha gyerek mellett lesz új pasid és odaköltözik hozzád akkor szerintem alap az, hogy apja helyett apja lesz a gyereknek is, játszik, foglalkozik vele. Különben minek költözik oda? Hiszen nyílván azért költözik hogy teljes család legyetek, így anyagilag is kell támogasson. Ha valaki ezt nem tudja elfogadni akkor az nem a te embered és kezdjen gyerektelen nővel.
Egy ilyen pasival a kapcsolat nem fog működni, akár külön kasszán vagytok, akár közösön, és tényleg csak nyűgnek lesz a nyakadon.
A helyedben én inkább maradnék egyedül, relatíve fiatalon jön majd másik...
Elsősorban anya vagy, és aztán társas lény. A gyereked képes lennél kitenni annak, hogy van egy "mostohafater", bár inkább "muter pasija", és kb. le se sza.rja, csak kerülgetik egymást a lakásban, mint az idegenek? Ha nem fogadja el a gyereket, akkor ott kölcsönös utálat lesz. Ha elfogadja, akkor meg elvárható, hogy viselkedjen is úgy, tehát játsszon vele, és támogassa a családot anyagilag.
Ha nem akar családtag lenni, csak néha anyut dugná (már bocccsss...), akkor meg ne költözzenek össze. Külön kassza, külön lakás, külön élet: heti három szexet így is össze lehet hozni. Anélkül, hogy sérülne a gyerek.
A gyerekem apja nyűg volt. És nem azért,mert mostam rá,hanem mert nulla segítséget nyújtott,velünk se törődött.
Ellenben a párom nem nyűg. Tud főzni,szokott is. Mosni is tud,bevásárolni és takarítani is. Pl mosogatni és porszívózni ő szokott,sütit sütni is. És a lányommal is törődik,sőt több a türelme hozzá,mint nekem. Ja és közös a kassza,jobban mondva sokkal többet keres nálam. És babát várok,sőt egy harmadik is tervben van majd még.
Nem választanék párnak olyan embert,aki a gyerekemet nem fogadja el.Ez ilyen egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!