Adtatok pofont vagy ütöttek a gyereketek fenekére nevelőcélzattal? Ha igen, akkor nem féltek a börtönbüntetéstől, hogy feljelent valaki? Esetleg a kamasz gyereketek jelzi az iskolában?
Figyelt kérdés
2018. febr. 14. 20:29
1/39 anonim válasza:
4 és 2 évesem van, bizony volt már, hogy ráütöttem a kezükre vagy a fenekükre. Nem vagyok rá büszke, de mikor ha a fejem tetejére állok sem érti meg, hogy ne másszon az ablakba, ne a konnektorral játszon, ne lökje el direkt a másikat, akkor végső elkeseredésemben és dühömben rácsaptam. Nem sokszor, nem félek, hogy feljelentenek, de attól félek, hogy nem tudom megvédeni a veszélyektől. Volt már nagy esése a kicsinek nemrég, azóta úgy vagyok, hogy inkább ráüssek egy kicsit, minthogy mégegyszer ilyen történjen.
2/39 anonim válasza:
Igen, popsijára, kezére csaptam rá, de sosem erősen. Aki ezért fel akarna jelenteni, azt körberöhögném...
3/39 anonim válasza:
Én még nem, nem is tervezem. Még csak 2,5 éves a lányom, olyan nagyon nem tette eddig próbára a türelmemet. Vagyis próbálkozott vele, de türelmesebb vagyok, mint gondoltam magamról :D Az alapelvem az egyébként, hogy soha nem ütöm meg, én úgy gondolom, hogy az a tehetetlenséget jelzi. Aztán remélem, hogy sikerül is betartanom. Én kaptam gyerekként néha, tényleg így nevelő célzattal, szóval nem voltam agyba-főbe verve, de nem nagyon érzem, hogy lett volna értelme.
4/39 anonim válasza:
Megesik.
Mikor 28x szólok 1 dolog miatt, és 29-edjére sem képes rá a gyerek, majd mikor lecseszem, és a pofámba röhög, akkor előfordul... Ha emiatt lecsuknak... Hát legyen.
5/39 anonim válasza:
Szép is lenne ha börtönbe kerülne a szülő mert a gyereke fenekére csap, vagy mert add neki egy kiérdemelt nyaklevest. Persze egy egy fenékre verés vagy pofon nem egyenlő azzal hogy rendszeresen vernek egy gyereket. De néha igen is kell ha már nagyon átlépik azt a bizonyos határt. Ha úgy hozza és volt már rá példa akkor bizony nyilvánosan is oda csapok. De ráhagyni hogy szemtelen legyen vagy egy boltba rohangásszon biztos nem fogom.
6/39 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem, mert az exem, a kiskamasz gyerekünk apja megtette a jogi lépéseket és bűncselekménynek nyilvánították a pofonadást és a fenékreütést. Nem számít sem erő, sem nevelőcélzat. A tavalyi 2-2-re kimondták azt is, hogy az már rendszeres bántalmazás. Várom az ítéletet.
2018. febr. 14. 22:40
7/39 A kérdező kommentje:
Én is azt hittem, mikor szóltak a gyámügyről, hogy ez ugye most csak vicc? De közölték, hogy ez teljesen komoly. Még felemelni is tilos a hangot és rákiabálni, mert az lelki erőszak és tönkreteszi az önbizalmát. Így én azt is kimerítettem a fizikai mellett. Ez súlyosbító tényező. Csak szép szóval szabad nevelni, ha 100-szor kell elmondani valamit, hogy ne csináljon, akkor 100-szor, de nem kiabálva.
2018. febr. 14. 23:30
8/39 Ignis Subdialis válasza:
Azért az exed elbeszélgethetne egy pszichológussal, hogy vajon az a 2 pofon ártalmasabb a gyereknek, vagy az, hogy büntetőeljárást indít ellened, mert megmondom, hogy amíg az előbbire talán már nem is emlékszik a gyerek, az utóbbi olyan mély lelki nyom lesz neki, ami majd szépen gyűrűzik tovább kőkemény életvezetési problémákban.
9/39 anonim válasza:
A pofon a seggre,kézre csapás ma már bűncselekmény!
Nevetséges,de akkor is az.Ha valaki feljelent akkor el is vehetik a gyereket.Pont ezért nem csapok rá soha a gyerekemre,mert elkottyintaná magát az oviba,suliba aztán úgy megráncigálnának,hogy csak leshetnék.
10/39 anonim válasza:
Nem.
(jöhet a lepontozás, hajrá)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!