Gyerektartás? Ti mit gondoltok erről?
17 éves lány vagyok, édesanyám 12 éve költözött el tőlünk, azóta fizeti a havi gyerektartást, mely esetünkben 10 ezer forint. Édesapám családjával élek, aki újranősült. Felvetettem, hogy mi lenne, ha azt a havi 10 ezret félreraknánk egy számlára, és jó lenne majd egyetemista éveimre. (Természetesen nem alkoholizálásra gondolok, hanem a tanulással járó költségekre. Az sem érdekelne, ha egyetemig nem is férhetnék hozzá.)
Nevelőanyám kiakadt, hogy mit képzelek magamról, hiszen az a pénz nem nekem van, hanem nekik.
Ti mit gondoltok erről?
Valóban nem neked jár, hanem a te költségeidre, de apukádnak.
Ha kell az a 10 ezer, mert rosszul éltek, akkor jogos, hogy nem akarja félrerakni, hiába jönne jól neked később.
Sokkal többe van az eltartásod a 10 ezer sokszorosánál is.
Második válaszoló: esküszöm, és ötször is elolvastam a kérdést, miután megnéztem, mit írtál, és nem sikerül felfedezni benne, hol van itt szó arról, hogy a nevelőanyjának bármi baja lenne a Kérdezővel, ne fogadná el, stb.?
Itt egyszerűen arról van szó, hogy nem akarják eltenni a 10.000,- Ft-ot. Ennyi. Ne magyarázzunk már bele bántó dolgokat.
Azt gondolom, hogy 2017-ben röhejesen kevés 10 ezer egy kamaszlányra.
Inkább anyuddal beszélj, hogy nyisson neked egy számlát és utaljon oda plusz 10 ezret.
Apud inkább kérjen gyt emelést, ez tényleg a minimumnál is kevesebb, amit kap a nevelésdre. És akkor lehet, hogy a plusz összeget megkapod.
Másrészt: én diákmunkából is többet tudtam félretenni. Ráadásul jó volt úgy "költekezni", hogy nem a szüleim terheltem vele.
Ha édesapád beleegyezett,akkor hajrá.
Én a nevelőanyámnak semmi képpen nem engedném,hogy beleszóljon ebbe.
Attól,hogy Ő nem tanult egyetemen és most nincs munkája,Tőled nem veheti el a jogot,hogy tanulhass!
Egyébként is édesapád jól keres,így szerintem nem gond,ha ez a havi 10 ezer a Te számládra menne.
Egyénként is,én a nevelőanyád helyében visszafognám magam.
Apujád tartja el,aztán kidobja és nézhet hogy a nulla fizetésével mihez tud kezdeni.
Jelenleg éppen válófélben vannak, épp azért akartam ezt maradék 50 ezret félrerakatni, hátha beleegyezik. (Májusban töltöm a 18-at.)
Egyébként diákmelóztam már három nyáron, ebből fizettem a nyelvvizsgáim és tankönyvem, tehát nem arról van szó, hogy aput akarom még nagyobb költségekbe verni. Sajnos iskola közben nem tudok dolgozni, rengeteget tanulok és sok dolgot bevállalok. Így erre marad a nyár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!