Leéget a hisztijével?

Figyelt kérdés

A gyerek viselkedésében hatalmas hullámvölgyek vannak. Alapból nem egy nyugodt és türelmes fajta, mára azért csökkent az állandó hiszti.

Sokszor mintagyerek mások szemében, mégis néha úgy érzem, totál égés kimozdulni vele.

Tudni kell, hogy 20 hósan nem hajlandó enni csak szopni és ha mondjuk 2-3 órán át nem kapja, persze hogy éhes. Hiába kínálom akarmilyen étellel. Neki semmi sem kell. Aztán meg kattan az agya a boltban vagy a sétálóutcában és meghülyül.

Na már most ezt kívülállók nem tudják, csak azt látják, hogy megy a hiszti.

Ilyenkor úgy érzem, mindenki egy örök életre megjegyzi, micsoda egy szar anya vagyok.

Ha a gyerek nem klapfol teljesen, mindenkinek az első gondolata, hogy szarul neveled.

Én úgy érzem, kiejezettem jól nevelem, de neki már 1 hósan beállt ez a temperamentuma.

Nagyon rosszul érzem magam az ilyen utcai jelenetek miatt.

Aztán meg hazajövünk és mikor végre sikerült bevackolni, lenyugszik. Itthon nem ilyen gázos.

2018. jan. 2. 12:41
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Javítok, persze tuti nem csinálok mindent tökéletesen, de igyekszem a legjobbra, így helyes!
2018. jan. 2. 12:42
 2/13 anonim ***** válasza:
77%
Hát pedig nem jól neveled. Szoptatni már nem kéne, akkor enne rendesen.
2018. jan. 2. 12:44
 3/13 anonim ***** válasza:
87%

Nekem nincs gyerekem, de mégis tudom, hogy milyen a hiszti, nem egyet láttam már, de eszembe sem jutna ennyiből az anyát hibáztatni. Még olyat is láttam, akinek eljárt a keze, de akkor is inkább azt gondolom, hogy rossz passzban volt a nő, nem azt, hogy rossz anya.

Amúgy meg kapja be mindenki, aki ítélkezik, senkinek sincs hozzá joga.

2018. jan. 2. 12:46
 4/13 anonim ***** válasza:
86%

A gyerekek ilyenek. Aki ítélkezik, azt le kell tojni.

Nekem Aspergeres a legnagyobb. Szerinted mit gondol az, aki először lát minket? Hát azt, hogy xaranya vagyok. Szerinted érdekel? Magasról le...

De azt gyorsan megtanultam a gyerekeim mellett, hogy ne ítélkezzek, mert sose lehet tudni, hogy hol mi van a háttérben.

Sokszor ott van a legnagyobb baj, ahol a gyerek meg se mer mukkanni!

2018. jan. 2. 12:51
 5/13 anonim ***** válasza:
80%
Teljesen őszintén ha te tudod hogy igyekszel a lehető legjobban csinálni nem tökéletesen mindegy mit gondol a gyereknevelési módszereidről egy totál vadidegen aki elmegy mellettetek az utcán?
2018. jan. 2. 13:01
 6/13 anonim ***** válasza:
80%

Nyílt színi hisztiknél akinek van gyereke, az inkább együtt érez veled, nem ítélkezik. :DDD

Ezzel együtt is, nagyon érthetetlen számomra, hogy 20 hónaposan CSAK szopik. 6 hónapos kortól el kellett volna kezdődnie a hozzátáplálásnak.

2018. jan. 2. 13:06
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Sajnos az ismerős anyukák köreimben kibeszélik mások gyereknevelési módszereit és talán ezért van ez az érzésem, hogy mindenki ilyen.

Megkezdtük mi a hozzátáplálást már kicsit 6 hó előtt is, volt BLW is és kanalazás is, most a kettő keverékével próbálozom, de még ma is pont annyit eszik, mint egy éve. Néha valamiből hajlandó valamennyit enni, ekkor örülünk, másnaptól már az se kell. Most nullevős napokat tart ismét.

A gyengédtől a drasztikusig mindenféle módszerrel próbálkoztam. Azt mondják a szoptatós csoportokban, hogy ez kevésbé ritka jelenség, mint hisszük.

2018. jan. 2. 13:14
 8/13 anonim ***** válasza:
73%

Csak annyit írhatok: kösd fel a nadrágot, mert egy 20 hónapos hisztije sehol sincs az igazi 2 év fölötti dackorszakhoz képest.

Szabályok és következetesség. Ez húzhat ki.

(Egyébként az én rég nem anyatejes lányom is alig eszik valamit. Nem ettől függ. Jó evő volt, de nem maradt az.)

2018. jan. 2. 13:51
 9/13 anonim ***** válasza:
47%

Az en kozepso fiamat az apja levitte 3 napra a balcsira.csak igy tudtam leszoktatni.az elso ejszala paras volt,de utana mar nem kereste.

Elotte en is probalkoztam mindennel.

Igaz,o evett azert rendeset is.

Most a 3. 21 hos es ma idaig a reggeli kakaon kivul 2 szelet kalacs(tizorai)es 3 falat leves van benne.es mar ennek is orulok.

Pedig o aztan marhasan jo evo volt.par honapja kapcsolt at valami.

A hisztikkel meg ugy vagyok,hogy magasrol teszek ra ki mit gondol.a legkissebb extra hisztis,akaratos,makacs...

2018. jan. 2. 14:03
 10/13 anonim ***** válasza:
83%

A szoptatós csoportokban még jó hogy ezt mondják....ott sajnos a gyerek még 2 évesen is "cicikét ebédel". Ami nem normális!

Hiszti: nyilván nem jó, de ha következetesen neveled, akkor max reménykedhetsz hogy elmúlik. Ne figyelj a hisztijére, csak ha normálisan adja tudtodra hogy mit szeretne.

2018. jan. 2. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!