Mit kezdhetnék a 22 hónapos kisfiam hisztijével?
Nem lehet hogy beteg lesz? Előtte van hogy nyűgösek a gyerekek,csak nem tudják elmondani,tehát valahogy ki kell mutatniuk.
Azt olvastam valahol,hogy ha hisztizik a gyerek,le kell hozzá guggolni (hogy ne azt érezze hogy a szülő fölényes) és szépen érthetően,nyugodtan el kell neki magyarázni mit miért nem szabad,és miért ne hisztizzen. Szerintem ezt egy 22 hónapos már megérti (az én lányom 21),bár tapasztalatom nincs ilyen téren, a lányom sosem verekedett.
Esetleg még azt tudom elképzelni,hogy ezt a viselkedést láthatta valahol (mondjuk játszótéren?,vagy ismerős gyerekek között) és azt gondolja ez helyes.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Én írtam ki nemrég ezt a kérdést, sajnos még csak 1 válasz jött, de az elgondolkodtató.
Én is bevallom, amikor már hatodszor rúgott szájba, rácsaptam a lábára, de azon kívül, hogy sírhatnékom lett a lelkiismeret-furdalástól, nem változott semmi.
Én még várok 1-2 hetet, igyekszem több időt fordítani rá, de ha nem változik, akkor beszélek a gondozónővel és a gyerekorvossal, mert nem hiszem, hogy ez ilyen szinten normális.
Ez már sztem a dackorszak lehet a hisztivel. Fiam is napjában 4-5x hisztizik, most 21 hónapos. Ha valami nem úgy van, ahogy szeretné rögtön hisztizik.
Kell jó nagy türelem és következetesség a kezeléséhez.
Próbálom lecsillapítani, megbeszélni a dolgot, de inkább csak én beszélek, ő üvölt. Ott maradok vele, vigyázok nehogy kárt tegyen magában. Szoktam próbálkozni figyelemeltereléssel, de ez sem jön be mindig.
Ő nem engem vagy a környezetét bántja ilyenkor hanem magát.
Nem szoktam ráütni, mert azt olvastam, hogy nem értik miért kapják + még rossz magatartásmintát adnék így vele.
De amikor már tényleg nem bírom, akkor be szoktam tenni a kiságyába és kap cumit.
+ ha valamit akar és nem engedem/adom neki, a hiszti miatt sem kapja meg
Remélem írtam hasznosat, és lesz valami ami nálad is bejön.
Azt nem szabad elfelejteni, hogy életkori sajátosság és előbb utóbb ki fogják nőni:)
Ilyen mondatokat használok, amikor hisztizik:
-Tudom, hogy mérges vagy, de ezt nem lehet
- Megértem, hogy haragszol, de....
és persze próbálom nem elveszíteni a fejem és nyugodt maradni.
Üdvôzöllek a rémes kétévesek szüleinek klubjában :-)
Vígasztaljon a tudat, hogy a gyereked tökéletesen fejlődik, éppen ideje van ennek a korszaknak.
Egyet tudsz tenni, éld túl azt az időszakot, amíg tart. A türelemben nekem sokat segített, hogy tudtam, ilyenkor ő sokkal rosszabbul érzi magát. Próbálj a hiszti mögé látni, hogy mi is bántja valójában, az esetek többségében kiderül, hogy igenis nyomós oka van rá. Sokszor nem értik, hogy mi zajlik körülöttük, fáradtak, félnek valamitől.
No meg hát nézzünk magunkba, velünk is előfordul néha,, hogy legszívesebben tombolnánk, üvöltöznénk, megrugdosnánk valakit?!
Egy 2 évesben még nincs meg az a szociális gátlás, ami minket visszatart :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!