Kisfiam áprilisban lesz 2 éves és hát elkezdődött a hiszikorszak. Sok tanácsot olvastam itt, csak az a baj, hogy a leghatásosabb 'otthagyom és nem figyelek rá ' módszer egyáltalán nem vált be. Bár más sem...Jövünk a boltból a két kezem tele, és tuti, hogy megfordul és elkezd szaladni mondjuk az úttest felé, de ha nem is arra, az is mindegy csak ne hazafelé. Babakocsiba lehetetlen már ültetni. Rettentően kitartóan tud üvölteni, ha valami nem úgy történik ahogyan azt Ő szeretné, üt, vág és ezerrel tépi a hajamat. Amikor már eljutunk arra a szintre itthon, hogy jön egy kis hideg vizes arcmosás, akkor sem hagyja abba, sőt!
Tudnátok esetleg ajánlani valami módszert ami nektek bevált, vagy könyvet amit olvashatnék ezzel kapcsolatban?
Köszönöm a segitséget.
2011. márc. 23. 13:07
1/2 anonim válasza:
sajnos nem mindenkinel mukodik egyforman a hiszti "lecsillapitas". en kitapasztaltam mi a legmegfelelobb. Nalunk egyeltalan nem hasznalt a "megmagyarazas" hogy nem szabad. Ezt kizartam. Ami jo hatassal mukodik az ami nalad nem jott be. De csak itthon. bekuldom a furdoszobaba es hagyom orditani. A masik: meglegyintem (hatasosan) a kezet. Na errol annyit, hogy valoszinu sokak szemeben ez mar molesztalasnak, agybafobe veresnek szamit. Nem...nem utom...nem verem..."racsapok" a kezere kozben megmondom mit nem szabad. Ez altalaban bevalt. Megegyszer nem verem meg hanem ugy legyintem meg a kezet, hogy ne fajjon de erezze, hogy az nem jo erzes. Ez nagyon jol bevalt. Szerencse nagyon ritkan fordult elo. Mert sokszor eleg volt ha nem figyeltem ra. Persze kb fel ora utan volt hajlando abba hagyni a hisztit. A masik dolog amire rajottem, hogy az utcan, bevasarlokozpontban stb nem hasznal semmi. Ha epp rajon (ketszer fordult elo) a leheto leghamarabb hazahozom magamban dulok fulok mivel az nagyon tud zavarni, hogy a jarokelok csovaljak fejuket, rosszalloan neznek, elitelnek stb. Szoval hazahozom. Hazaig mindket alkalommal megnyugodott. En mar kb masfel evesen szigoruan raszoktattam, hogy az utcan mindig fogja a kezem. A szigorusag nalam abbol all, hogy ereljesen szolok es nem mosolygok akkor sem ha epp huncutkodik. En csak egyet tudnek tanacsolni: keruld azokat a helyzeteket ahol tudod vagy gondolod, hogy hiszti lesz. Persze konnyu mondani, en ezt tettem. Pl a nagy bevasarlast nem is mernem egyedul vegezni. Kedves anyuka en sok turelmet kivanok neked es biztos vagyok benne, hogy hamarosan elnovi.( elfelejtettem irni, hogy 3 eves es mar nagyon ritkak a hisztik)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!