Nagyon üvöltözős hisztivel mit lehet tenni?
Ne törődj vele, mások mit gondolnak, ha azért engedsz a gyereknek, mert mások is hallják a hisztit, illetve mások mit fognak gondolni, csúnyán a nyakadra fog nőni, és a legrondább hisztiket mindig nagy nyilvánosság előtt (pl. boltban) fogja előadni.
Szerintem a lehető legjobban döntöttél most, hogy beküldted a szobájába dühöngeni, ha majd lehiggad, kijöhet. Az fontos, hogy érezze, akkor is szereted, ha hisztizik, csupán így nem szabad viselkedni. Nálunk mindkét gyereknél az vált be, hogy hiszti esetén semmiképpen sem kapja meg, amiért hisztizik, sőt, ha nagyon sokáig folytatja, büntetésre is számíthat (játszótéren hisztiért pl. hazamenés jár, otthoni hiszti szobába beküldés, stb.). Ja, és a következetesség nagyon fontos, ha azt mondon a játszón, hogy akkor most megyünk haza, mert hisztizel, akkor azonnal induljatok el, hogy lássa, valóban következménye van a dolognak, és nem csak a levegőbe beszélsz.
Sok türelmet kívánok!
Az első vagyok.
Akkor nálatok ez főként az akarat érvényesítéséről szól (tehát akkor is ott vagyok egyedül, ha anya azt mondta, nem szabad, sőt, csak azért is), de a gyógyítás receptje ugyanaz. Kitartás!
nálunk is nagyon akaratos a fiam. Sokszor már nem is emlékezett arra ami kiváltotta a hisztit, egyszerűen csak üvöltött, taknya-nyála egybefolyt, én bizony bedugtam a fejét a csap alá. Rendesen meglepődött, aztán abbamaradt a sírás. Kénytelen voltam valami drasztikusat alkalmazni, mert sokszor hányásig hergelte magát.
Szerencsére már túl vagyunk ezen a korszakon.
Dettó.
Két éves fiam is "csak azért is" és "csak azért sem" módon produkálja a hisztit. Folyik a forró víz, kiáltok ne nyúljon bele, csak azért is azzal szórakozik, aztán visít, mert forró. Beáll a konyha közepére, hívom magammal, csak azért sem jön. Ismerős.
Én büntibe szoktam rakni, a nappaliban egy kanapé. Kb 2 percig ül ott, aztán vége, megbeszélem vele, hogy miért kapta a büntit. Nem tudom segít-e, mert van olyan, hogy egy nap többször is odaül ugyanazért a dologért.
Legutóbb olyannyira hisztizett, hogy észre sem vette, hogy próbálom nyugtatni, hol szépen, hol durván... úgyhogy bevágtam a hideg víz alá... bevált. Rendszer nem lesz belőle, de már lilult a feje az üvöltéstől,kénytelen voltam kizökkenteni valamivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!