Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan boldoguljak a hisztivel...

Hogyan boldoguljak a hisztivel 1.6 eves koru fiamnal?

Figyelt kérdés
az en fiam anyira hisztis h minden tilalomra sot nem tetszesere valaminek rogton foldhoz vagja magat ez engem nagyon zavar foleg ha nyilvanos helyen vagyunk es nem tudom h oldjam meg a problemat otletek?
2010. ápr. 10. 21:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
a megoldást sajnos nem tudom megirni,de remélem ir valaki,mert én is ettöl szenvedek...mosatnába ha nagyon hiszitzik,otthagyom és bemegyek a szobába.ugyanugy üvölt persze,de ha meg nyugszik bejön utánam.nem tom én se mit csináljak...
2010. ápr. 10. 21:51
 2/15 anonim ***** válasza:
Hát... Nem tudom van-e megoldás. Az én kisfiam 15 hónapos, és dettó... Ráadásul nem mostanában kezdte. Amióta megszületett hisztis, pedig tényleg nincs ráhagyva. Ha azt mondom neki "nem szabad", azonnal nagy krokodil könnyek, és üvölt, mint a sakál. Kipróbáltam, hogy mennyi ideig üvőlt, ha ráhagyom, de sajnos 1,5 óra elteltével már én nem bírtam tovább, mert azt hittem szétmegy az agyam. És sajnos regeltől-estig ez van, ha valamit nem szabad. Ő sajnos nem hagyja abba a hisztit, és csak nagyon ritkán tudom elterelni a figyelmét. Ilyenkor általában nem hallja amit mondok, mert úgy üvőlt, a földhöz vágja magát, toporzékol. De csak akkor csinálja, ha én ott vagyok. Pl: apával, v. a nagyiékkal sosem csinál ilyet, ha én nem vagyok ott. Tanácstalan vagyok én is!
2010. ápr. 10. 22:54
 3/15 anonim ***** válasza:

ált. beválik, ha az ember nem vesz róla tudomást, és otthagyja ha nagyon hizstizik. utána, ha abbahagyta, akor meg lehet beszélni, hogy mi volt a gond.

az utolsó válaszolónak, ahol órákig megy abuli, javasolnám a hideg zuhanyt. tudom brutálisnak hangzik, de nagyon sokaknál beválik. ha nem hagyja abba, elmondod neki szép halkan mondjuk 3x, hogy ha nem hagyja abba, akkor jön a hideg zuhayn. ha nem hagyja abba, felvesezd, beállítzod a kádba, és zutty rá a fincsi hidegvíz, csak úgy ruhástul. na ezen tuti meglepődik, és abbahagyja. legközelebb ha kezdené a hisztit, emlékezteted hogy na menjünk zuhanyozni?...

2010. ápr. 11. 12:40
 4/15 anonim ***** válasza:
70%
kezdj el énekelni. megnyugszol te is és a kicsi is. A hideg zuhany helyett próbáljátok először csak hideg vízzel megmosdatni, de ha nem használ jöhet a hideg zuhany. az órákig tartó ordítás veszélyes is lehet, elájulhat, sokkos lehet szóval az már nem játék. de fel a fejjel előbb utóbb kinövik, tapasztalatból írom:)
2010. ápr. 11. 19:33
 5/15 A kérdező kommentje:
kosz a valaszokat.
2010. ápr. 11. 22:53
 6/15 anonim ***** válasza:
70%
22:54 vagyok. Köszönöm a tanácsot, kipróbálom a hideguhanyt, remélem beválik!:-))))
2010. ápr. 11. 23:56
 7/15 anonim ***** válasza:
70%

En is hideg zuhanyt javaslom. De mint anyuka es gyereknevelest, fejlödest tanult ember is azt mondom a hisztiket megelözni kell es alternativakat felkinalni. Egyik gyerek sem hipp-hopp lesz orakat üvöltö gyerek. fokozatosan alakul ki, mert rosszul lett kezelve az elsö hiszti. Persze van makacsabb es kevesbe makacs gyerek is, de valtoztatni sosem kesö. szoval: mindig következetesen, ha a gyerek akar valami amit nem lehet, azt akkor sose lehessen neki, mert ha jajj csak most az egyszer meg akkor legalabb nem sir-modszer van, gy a következö hiszti mar huzosabb lesz. de egy pelda: bolt vasarlas, a gyerek ker valamit(csoki, cukor, gyümölcs, kifli mindegy) anyuka azt mondja nem fiam (es vagy megindokolja vagy nem) aztan a gyerek nyuzza, na de csak ezt vagy hisztizik erte(attol függ mekkora) de vegyük a hiszti nelkülit, sokaig keri anyuka meggondolja magat, na jo hozd, de csak azt az egyet-es anyuka mar mentegeti magat a de csak azt az egyet-dumaval, mit szür le ebböl a gyerek: (rögtön meg lesz neki az AHA elmeny es megvilagosodik) ha sokaig kerem megkapom. Es mar el van rontva. Mert ha legközelebb nem kapja meg jön a szep nezes aztan ha nem hasznal a siras aztan ha az sem akkor a hiszti es vegül a kezelhetetlen vergödö üvöltö földözvagom magam dolog. de ha az elejetöl az anyuka-apuka következetes mindenben( a legaprobb dolgokban is !!!!! es ez a fonto!!!) akkor a gyerek tisztaban van a következmenyekkel, ha hisztizek akkor 1 nem is kapom meg amit akarok 2 meg büntetest is kapok. persze igy is fogja feszegetni a hatarokat, de nem fog orakig üvölteni, mert tudja hogy nincs eredmenye, illetve van csak szamara negativ. bünti javaslat: a büntiparna/büntisarok modszer-amikor helyhez van kötve es ott kell nyugton maradnia, hatalmas büntetes mivel a gyerekek mozgasigenye ebben a korba iszonyuan nagy, a megvonas(kedvenc dolog elvetele, megvonasa), jutalmazas (dicseret szoban, puszi, valami kis dolog amit szeret etel vagy ital, esetleg tevekenyseg amit szeret).

Es a hiszti rövidrezarasara: meghökkentes: otthagyni(biztos tavolbol figyelni termeszetesen), leönteni (hideg viz, zuhany, akar a bolt közepen is!) felkapni (persze ezt nem mindig lehet, hazavinni es nem tudomast venni rola vagy büntit alkalmazni) vagy egyszerüen nem tudomast venni rola, siman akar tovabb vasarolni vagy tenni a dolgunkat-bar ez durva hisztinel nem nagyon jön be. Es egyet nem szabad sosem, hogy beleelje magat a hisztibe, annyira, hogy a külvilag megszünjön, azt nem szabad hagyni, mert veszely lehet nagyon.

Azt kell szem elött tartani, hogy a kisgyerek erdekeben cselekszünk es hogy sokszor albalhe van, mert minden kisgyerek hatalmas manipulator. kitartas!

2010. ápr. 15. 01:13
 8/15 anonim ***** válasza:

Az én fiam 17 hónapos lesz és nálunk is egyre fokozódik a hiszti.Az utcán nem hajlandó úgy sétálni,hogy fogom a kezét inkább összerogyik.Van,hogy elengedem és akkor fekszik a betonon,persze meglepődik.Ha meghallja azt a szót,hogy "elfogyott,nem szabad,anyáé,apáé"na akkor elszabadul a pokol.Cirkuszol,jön verekszik(persze csak jelzés képen pl egyszer rácsap a lábamra,hogy nyomatékosítsa mit akar)Próbáltam már szépen,beültetem az ölembe velem szemben és próbálom elmagyarázni,hogy nem szabad mert veszélyes de akkor meg az a baja,hogy korlátozva van.Próbáltam,hogy rácsapok a kezére de visszamegy a tett színhelyére csinálja a rosszat és vigyorog rám.Próbáltam az arcmosást ami ideig-óráig beválik de mostanában akár be is költözhetnénk a fürdőszobába.Már azon vagyok,hogy direkt csinálja mert tudja,hogy idegesít vele.És nem csak velem csinálja,Apával is,Nagyival is.(Persze a Nagyi szerint kegyetlen vagyok amiért megmosom az arcát)Igyekszem következetes lenni de nem tudom nem-e én rontottam el.??

Mindenkinek kitartás,remélem idővel tényleg elmúlik nyomtalanul ez a korszak.Csak attól félek,hogy most tanul valami olyan viselkedést amit nem fog tudni levetkőzni.

2010. ápr. 15. 10:31
 9/15 anonim ***** válasza:

sziasztok. ranschburg jenő azt javasolja durva hisztinél, hogy úgy kell tenni, mintha levegő lenne, nem látszana. ki is lehet mondani: hol ez a gyerek? te látod? én nem, eltűnt....és akkor észrevenni újra, ha abbahyagta a bömbit. ekkor is lehet mondani: nicsak, megkerült! ez is egy módszer. a léányege persze az, hogy a hiszti egy figyelemkereső magatartás, és tudatosítani kell benne, hogy a hiszti által épp hogy elveszti a figyelmet. ha rendesen viselkedik ,akkor viszont sokat kell dicsérni, puszilgatni, tehát alapból a rossz büntetése helyett a jó dicsérete beválik. keményebb esetben persze ez a büntisarok téma is jó lehet. de itt meg fontos, hogy a bünti azonnal kövesse azt ami miatt a büntit kapja. tehát ha a boltban rendez magánszámot, akkor ne legyen az, hogy hazaértek, és akkor mennie kell a sarokba, mert nem fogja felfogni az összefüggést. és türelem türelem türelem! :))

az enyém 16 hós. :)

2010. ápr. 15. 12:55
 10/15 anonim ***** válasza:
Még annyit tennék hozzá, hogy ne érezd kellemetlennek, hogy "ki mit szól", mert csak fontosabb a gyereked nevelése, mint ki mit szól. Fogadd el, ez van, mással is megtörtént és szerintem ne csinálj nagy ügyet belőle, magad miatt is jobban jársz, és ráadásul a gyereknek eggyel kevesebb ürügy, hogy emiatt manipuláljon. (Ha észreveszi, hogy kellemetlen neked, csak emiatt is húzhatja húrokat.)
2010. ápr. 15. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!