Tudom lerágott csont, de mit tegyek a hisztivel?
Ne legyél elkenődve. Eljött a dackorszak ideje! Mi is benne vagyunk javában a 26 hónapos lányommal, ráadásul terhes vagyok, na gondolhatod!
Ugyanaz, mint nálatok, tök süket, szófogadatlan néha a földhöz csapja magát és úgy visít, mint egy kismalac. Én is egész nap rikácsolok vele.
Ami nekem újabban bejött, ha valamit nem hajlandó megtenni, vagy nem ért a szóból akkor szigorúan bünit. Megy a szobájába. Emeletes házban lakunk így felviszem becsukom az ajtót és had legyen. Én lejövök bezárom a rácsot, hogy ne tudjon lejönni, nem szólok hozzá egy árva kukkot sem és had bőgjön. A szobáját alváson kívül nem nagyon használja, mert inkább lent vagyunk egész nap, és nem nagyon szeret egyedül fenn lenni. Valamelyik nap kb fél órát visított, gondoltam is hogy na mindjárt ránkhívják a szomszédok a gyermekvédelmit, de végül abba hagyta és mint akivel mi sem történt jött bocsánatot kérni és szépen játszott tovább. Az a baj, hogy ezt napjában sokszor el kell vele játszani ha olyanja van és elég fárasztó de megéri. Valamelyest javul a helyzet.
Teljesen természetes a viselkedésük, feszegetik a határaikat és ha ilyenkor nincsenek megfogva bizony a fejünkre nőnek. Mutasd meg neki, hogy bizony Te dirigálsz, egyenlőre az van amit Te mondasz! Nem lesz egyszerű, de kitartás!
Ha gondolod írj privit, hátha tudunk egymásnak segíteni!
Maximalisan egyet ertek az elso valaszoloval. A Kicsi csak addig megy el, ameddig te elengeded. Bar en olyan ritkan emelem meg a hangomat, hogy az neki a sokk, ha kiabalni hall...de bizony mikor fejbe veri a noveret csak mert kiralynoi kedve ugy tetszik, akkor nincs kegyelem. Meg amugysem. Nincs toleralva az agresszio es hiszti.
Nem tudom beszel-e a kicsid. Sokszor az is bantja oket, hogy nem ertjuk mit akarnak mert nem kepesek elmondani meg.
De igen, a karanten az nagyon hatasos.
á dehogy hiperaktív, csak 2 éves.. :)))
megnyugtatlak, az enyém már most is ezt teszi, még csak 19 hónapos.
sztem azzal nem teszel jót, ha állandóan kiabálsz. szép nyugodt hangon kell elmondani, hogy mit miért nem. sőt, ami még hatásos, ahelyett hogy mit nem, inkább azt kell kihangsúlyozni, hogy mit igen. ha jó, akkor megdicsérni, ha rossz, akkor egyértelművé tenni, de nem kiabálással, hogy ez helytelen viselkedés. és: nem ő rossz, hanem a viselkedése. ez is fontos. kötélidegek kellenek hozzá, a világ legnehezebb munkája, és milyen rosszul fizetik. :))
Próbálkozom most, hogy türelmesebb legyek, és ne emeljem fel a hangom. Csak most van a havim is, és ilyenkor elég zizi vagyok én is, és ettől ő is:( de ma elég jó napunk volt..
szép estét nektek is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!