Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan boldoguljak a hisztivel...

Hogyan boldoguljak a hisztivel 1.6 eves koru fiamnal?

Figyelt kérdés
az en fiam anyira hisztis h minden tilalomra sot nem tetszesere valaminek rogton foldhoz vagja magat ez engem nagyon zavar foleg ha nyilvanos helyen vagyunk es nem tudom h oldjam meg a problemat otletek?
2010. ápr. 10. 21:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Én is a levegőnek nézés módszerét javaslom. Illetve nálunk ami mostanában általában beválik, lehet, hogy kegyetlennek hangzik, de mivel a gyereknek nem fáj, ezért alkalmazom, viszont általában meglepődik és abbahagja a hisztit. Megdobom egy textilpelenkával. Végülis mindegy mivel, valami könnyűvel (pl. zsebkendővel) ami ugye nem okoz neki semmi sérülést, nem fáj, csak meglepődik tőle. Ma nálunk is óriási hiszti volt, úgyhogy én is teljesen kivagyok és kimerültem most. Pár napja beteg volt a lányom és vizeletet kellett volna zacsiba gyűjtenem, de amikor feltettem neki a tasakot, mint a sakál, úgy elkezdett üvölteni. Földre vetette magát és már a fejem majdnem szétment. Úgyhogy sajnos elérte a célját, mert leszedtem róla. Én most jelenleg mutatom, hogy nagyon haragszom rá, hiába jön oda hozzám. Nagyon nehéz. :( Kitartást mindenkinek!
2010. ápr. 15. 13:45
 12/15 anonim ***** válasza:

Még néhány dolog, hátha segít:

-azt olvastam, hogy a hiszti gyakran az idegrendszer fejletlensége miatt van, talán így könnyebb Neked a fiadat "nem hibásnak" látnod, ha erre gondolsz.

-azt írják, hogy érti vagy nem (úgy tesz, hogy érti vagy nem), akkor is el kell mondani neki még a nyugalmi időszakban (előtte, utána), mit miért csinálsz. (Azért öntöttelek le, hogy megnyugodj.)

-hisztirohamról azt olvastam, hogy nemcsak külön szobába vinni, ott kell lenni a közelében, hogy érezze, nem hagytad magára egy érzelemmel. És biztosítani, amivel levezetheti az érzelmeit (különben magába fojtaná?, ami máskor kijön), pl. egy párnát püfölhet ilyenkor, vagy valamin ugrálhat csak ekkor, ezt is mondani neki.

-azt tartsd szem előtt, hogy érezze, segítessz megtanulni neki egy érzelmet, amit még nem tud kezelni, tehát a nyugalmad extrém fontos

-férj, nagyszülő...stb is meg kellene hogy tanulja ezeket, pl. utánaolvashat, mert neki is kezelnie kell.

-nézz meg hasonló kérdéseket, ha ezek nem válnak be.

Sok sikert!!

(13.44)

2010. ápr. 15. 13:56
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is a figyelmen kivűl hagyást javaslom,vagy figyelemelterelés.Hidegzuhanyt én semmiképp nem tenném. Amúgy a hiszti életkori sajátosság,telejesen "normális" egy bizonyos korban,és hamar leszoknak róla hogyha nem figyelsz a hisztériájukra. Ha megnyugodott mondd meg neki,hogyha hisztizik nem kap semmit,de ha szépen beszél és kéri (pl boltban ropi),akkor kaphat. Álatlában vevők az ilyen alkukra:-)
2010. ápr. 15. 15:13
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok!! Nekem is van két kislányom! Az egyik 2,5 éves a másik 1 éves!! Én rendszerint ha teheten nézem a LifeNetwork adásán a szuper dada című műsort!! Be is vetem a fortélyokat!! Én úgy érzem sokat segít és változunk!! hihi Remélem tudtam segíteni! Sok sikert mindenkinek! :-))
2010. ápr. 15. 21:02
 15/15 A kérdező kommentje:
mar ugy nez ki jo otlet volt a hirtelen viz mondjuk en nem a zuhanyt alkalmazom de fel pohar hideg vizzel ma szemkozt csaptam hisztikor es ugy meglepodott h nem tudott tovabb sirni. es utana barmikor ledobta a foldre magat szoltam h hozom a hideg vizet rogton felallt es remelem h majd elerem azt is h ne is dobja foldhoz magat de az a semmibe veves is eleg jo otletnek tunik majd azt is bevetem h ne kelljen minden egyes alkalomkor locsolkodnom koszi sokat segitettetek.sok turelmet minden anyukanak.
2010. ápr. 16. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!