Mennyi idős korukra értik meg a babák/kisgyermekek, hogy hisztivel nem érik el azt, amit akarnak?
most 13 hós, még nem érti.
biztos, hogy a következetesség a legfontosabb, akkor előbb-utóbb megérti.
Az enyém 3,5 éves lány, kis fáziskéséssel most van a dackorszakban (vagy ez már egy újabb, ki tudja?). Ő se érti meg, hogy ez nem célravezető, vagy lehet, hogy ő már pont azért csinálja. :)
Szerintem a következetességnél még egy dolog a fontosabb: türelem.
Bocsi, de miért nem játszhat a játékával?
Akkor érti meg, ha következetes vagy, nem csak üres szavakat ismételgetsz, hanem be is tartod mindig.
Az én ikreim is 1 évesek, és 3 lesz a lányom. Na nálunk is jut hisztiből minden napra. Nem kell észrevenni. Fiúknál elterelem a figyelmüket ha tudom, általában beválik. Ha nem, akkor otthagyom és majd abbahagyja. Ha nem azért odamegyek és megnyugtatom, de akkor már úgysem tudja miért is üvöltött, el lehet terelni másra a figyelmét.
Lányomat meg beküldöm a szobába, ha szép szó nem használ, és addig nem állok vele szóba, míg nem hagyja abba.
Hát szerintem sose:D
Ma közösen fürödtünk a kicsivel, mert zuhany alá nyomtam, az zökkentette ki, addig csak a földhöz verte magát, mert reggelire nem kaphatott fagyit...
Nem hitte el, hogy zuhany lesz, kellőkép meglepődött, és egyből jól esett neki a reggeli tojás, nem kellett a fagyi.
Hirtelen már más nem jutott eszembe, 10ig ezzel játszott 8tól, és a tesót nagy nehezen sikerült két földhözvágódás között elaltatni, gyorsan fürödtem volna is, és az én türelmem is elfogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!