Segítsetek, már tanácstalan vagyok. 2 éves a kislányom, és már pár hónapja nyomja a hisztit. Ordít, üvölt, vergődik a földön, csapkod, ledobál és kiborìt mindent ami a keze ügyèbe kerül. Látszik rajta hogy olyan düh van benne olyankor hogy így vezeti le. Nem beszél még összefüggően, néhány szót mond csak, így sokszor nem is értem mi lehet a baj. Utcán, boltba, bárhol földhözvágja magát. Én nagyon türelmes anyuka vagyok tényleg, mindig szépen kérek a tőle mindent, próbálom elmagyarázni hogy nem bontjuk ki a kinder tojást csak ha kifizettük, és be is tartom mert próbálok következetes lenni, cserébe kapom az ordítást, sokszor a fejét is beleveri a padlóba vagy a falba. Van egy 4 éves nagylányom is, ő egyszer csinált ilyet, neki is mindig elmagyaráztam mindent de megértette, néha volt minimális hiszti de az nulla volt a kisebbhez képest. Már nem tudom mit kellene bevetni. A férjem szerint ki fogja nőni, de azért valami praktikája nincs valakinek ami bevált? Vagy tényleg csak ennyire akaratos gyerekem van?
A szomszéd néni azt mondta hogy zárjam be a gyereket amikor hisztizik a szobájába. Azért ezt nem akarom, mert ne a szobácskája legyen a büntetőhely szerintem. Meg hát nem haragszom rá amiért ilyen csak idegileg kivagyok már... :(
2015. okt. 27. 09:11
1/10 anonim válasza:
Az én kisebbik lányom is ilyen volt 2 évesen. Nála az vált be, hogy hagytam dühöngeni, és ha egy idő után sem hagyta abba a hisztit, akkor odamentem megvigasztalni. És persze hisztivel nem érte el amit akart. Egyszer a boltban visított a földön fekve, mert nem engedtem, hogy fölmásszon az ásványvizes palackok tetejére. Először próbáltam nyugtatgatni, de aztán láttam, hogy nem használ. Két testvérével befejeztem a vásárlást, mikor indultam a pénztárhoz, mintha mi se történt volna, felpattant és jött velünk. Onnantól kezdve a biztonsági őr mindig név szerint köszönt neki a boltban :) Kb. fél év nagyon durva volt, aztán lassan csillapodott. Most 4 éves, de még most is képes hatalmas hisztire, ha valami nem úgy történik, ahogy akarja. Egyébként nekem a szomszéd néni azt mondta, mondjam azt neki, hogy "nem szeretlek, ha így viselkedsz" - ennél a szobába zárás sokkal jobb :) Meg még bevált az is, hogy mikor hisztizik, ölbe veszem, és vele az ölemben hangosan elkezdem keresni. Szerencsére az enyém nem verte be a fejét semmibe, nem tudom azzal mit lehetne csinálni.
2015. okt. 27. 09:21
2/10 A kérdező kommentje:
Tegnap a biztonsági őrtől mi is kaptunk hűtőmágnest, szegény segíteni akart de az se hatotta meg. A nagylány örült, meg is köszönte, mutatta a kicdibek is hogy nézd milyen jó de csak pörgött tovább a földön. Nem tudom mi a jó ha hagyom dühöngeni, lèpjek át felette a boltba és majd rájön hogy nincs közönsége vagy ölelgessem negyed órát a bolt közepén mire megnyugszik? Azt semmiképpen sem akarom hogy ő nyernen, pl hagyom hogy felmásszon az ásványvizes palackokra.
2015. okt. 27. 09:34
3/10 anonim válasza:
A boltban nekünk pont bejött, hogy teljesen figyelmen kívül hagytam a hisztijét, boltban azóta se hisztizett soha, pedig már vagy két év eltelt azóta. Viszont máskor is előfordult, hogy figyelmem kívül hagytam, és mégse jött be. Például mikor jöttünk haza az oviból, és ő nekiállt hisztizni, hogy márpedig nem jön haza, és ott hagytam a kapuban (zárt kapu, gyerek kapun belül), hogy jó, ha gondolod, majd gyere be. Hát ő nem jött be, és mikor megkérdezte tőle a szomszéd, hogy miért sír, azt mondta: "anyukám itt hagyott és nincs kulcsom", csoda hogy nem hívta rám a gyámügyet :) Akkor kimentem érte, és bejött velem. Bármit is próbálsz, próbálj mindig nyugodt maradni, ha Te is ideges vagy, az csak olaj a tűzre, tudom, sokszor nehéz. Meg ajánlom Berg Judit: Hisztimanó című könyvét.
2015. okt. 27. 09:46
4/10 anonim válasza:
Egy dolgot tehetsz. Nem erősíted meg a hisztit! Totál faarc, a szád széle se rezzenjen. Ha kibuksz, az remek látvány kívülről:)
Otthon ugyanez, én kineveztem egy hisztiszobát (vagy sarkot), ahová félrevittem az őrjöngő gyereket és közöltem, ha abbahagyja, akkor tárgyalunk. Majd ott hagytam. (nem zártam az ajtót, csak résre)
2015. okt. 27. 13:41
5/10 A kérdező kommentje:
Köszi! Ez az otthagyós lehet jobb lesz nekünk mint a magyarázás, mert ma is kinn hagytam az udvaron. Hívtam őket be ebédelni, a nagy jött, a kicsi egyből összeesett és ordított, mondtam neki szépen, hogy jöjjön, mert vár minket a finom ebéd. Csak jobban csapkodott, erre otthagytam. Percekig üvöltött még, de egyszer csak megjelent idebenn.
Hát próbálom nem felhúzni magam, tényleg ritkán szoktam kiakadni, nagyon ritkán kiabálok rájuk, én ilyen kedves típus vagyok, de érzem, hogy itt ez már nem jó taktika lesz.
2015. okt. 27. 14:33
6/10 anonim válasza:
Nálunk is hasonlóan durva a helyzet, csak ő most már álmából kelve minden ok nélkül csinálja, és kb akár egy órán keresztül is. Férjed hogyan viszonyul ehhez? Nekem az is nehezíti a dolgom, h nem elég a hisztiző, kezelhetetlen, magánkívüli gyerek, még az apja is felidegesít, mert totál idegbeteg lesz a jelenettől és nem képes megérteni h a gyerek érdekét szolgálja, hogy türelmes és normális maradjon, még ő van kibukva, és semmit nem segít ilyenkor, hanem csak hőzöng, meg kiakad, hogy nem hiszi el, hogy miért csinálja ezt a gyerek... Szóval nekem duplán nehéz a dolgom, kezd nagyon elegem lenni főleg a férjemből...
2015. okt. 28. 17:43
7/10 anonim válasza:
Ez teljesen normális egészséges gyerekeknél. Csak türelmes legl és nyugodt. Próbáld nyugtatni, satöbbi. Ne bántsd. Amin Ő most keresztül megy, ez a szeparációs szorongás. eltart még egy darabig. olvass rola a neten!
2015. okt. 29. 09:41
8/10 anonim válasza:
Ennek semmi köze a szeparációs szorongáshoz utolsó... Abban egyetértünk, hogy a dackorszak része a hiszti is.
2015. okt. 29. 10:07
9/10 A kérdező kommentje:
Az én férjem csak értetlenül szokott állni, mikor a gyerek pörög körbe körbe a földön és ordít. Próbálná ő is nyugtatgatni, kevés sikerrel. Hiába próbálnánk egyébként simogatni, nyugtatni, csak jobban sikít, sokszor jobb ha ott hagyom és magától megnyugszik.
2015. nov. 2. 14:57
10/10 anonim válasza:
Otthon nálunk azt szoktam csinálni öcsémmel és beviszem a szobájába hogy "majd kijöhetsz ha lenyugodtál" így mivel nincs közönsége 10-15 perc alatt lenyugszik.
A boltban, nyilvánosan ne reagálj, nyugi, akinek nincs gyereke vagy nevet magában a hisztin vagy szintén magában morog egyet a fülb**zó üvöltés miatt, akinek van gyereke meg örül hogy ezt most nem neki kell megoldania :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!