Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Furcsa a lányom viselkedése?

Furcsa a lányom viselkedése?

Figyelt kérdés
Van egy 15 éves lányom. Külseje alapján kb. egy gyönyörűszép 10 évesnek néz ki. A fiúk egyáltalán nem érdeklik.A hangja is olyan, akár egy kislányé. Kitűnő tanuló, kedvencei a természettudományok. Sokszor olyan tudományos dolgokat mond, hogy még a felnőttek sem értik. Igazi művészlélek.Gyönyörűen fest, rajzol. Szokott verseket is írni. Két hangszeren tud játszani.A klasszikus zene a kedvence. Barátai nincsenek, az osztálytársai annyira kiközösítik, hogy hozzá sem szólnak. Sokszor bántották... A tanárok 90%-ának ő a kedvence. Sok tanár mondta már, hogy valami nagyon különleges van benne. Sokat van egyedül. Kora ellenére imád barbie babázni. Eddig is furcsa volt, de amikor meghallottam, hogy magában beszél, megijjedtem. Olyan, mintha nem e vilàgi inteligenciája lenne. El kellene vinnem pszichológushoz? Vagy csak kamaszodik? Mit tegyek?

2017. dec. 26. 11:57
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
100%
Lányom 13 éves, most 7.-es , 5. után váltottunk sulit hasonló okokból. Ő sem akart váltan, mert félt az újtól, de életem egyik legjobb döntése volt. Waldorf iskolába irattam, nagyon jól beilleszkeedett, vannak barátai. Művészi beállítottságú gyereknek tökéletes választás. A lányom kivirágzott, vannak barátai, sokkal több önbizalma és boldog.
2017. dec. 26. 13:56
 12/45 A kérdező kommentje:
Megbeszéltük a férjemmel, hogy elvisszük pszichológushoz és sajnos meghallotta a lányom a témát. Most bezárkózott a szobájába és nem hajlandó kijönni onnnan. Én egy kicsit a továbbtanulásától is fèlek. Ahogyan az első is írta, mi lesz ha kiközösítik ott is? Már így is elég visszahúzódó, még a boltba sem megy el egyedül. Mit tegyek most? Kérlek segítsetek!
2017. dec. 26. 15:15
 13/45 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát, még írhattok! Én el akartam vinni pszichológushoz, de a lányom nagyon ellenkezett, így nem tudtam vele mit csinálni. Már nem piszkálják rendszeresen, mert elkerüli őket. Szünetben leül a sarokban és olvas. Ahogyan az első válaszoló is írta, egy kicsit félek a továbbtanulásától (most 8.-os) , hogy mi lesz, ha ott is bántani fogják. Nem hiszem, hogy azt fel tudná dolgozni.
2017. dec. 26. 15:29
 14/45 A kérdező kommentje:
Írjatok még!
2017. dec. 26. 15:35
 15/45 anonim ***** válasza:
100%

A középiskolában sokkal sz-metebbek tudnak lenni, mint általánosban. Tapasztalat. Én visszahúzódó, mimózalelkű voltam, sokat álmodoztam és néztem a felhőket, így menekültem a sok bántás elől. Ráadásul engem is nagyon későn, kb. 18 éves koromban kezdtek el érdekelni a fiúk.

Annyi a különbség a lányod és köztem, hogy én nem voltam szép kislány, mert anyám mindig fiús frizurát vágatott, és ez szintén nem segített abban, hogy önbizalmam legyen, és mondjuk ennyire művészi se voltam. Érdekelt a zene, rajzolás, de valszeg nem olyan mélyen, mint a lányodat.

A lényeg, hogy én az álomvilágba menekültem, a rajzolásba, a természetbe. Barátaim sem igazán voltak.

Saját példámból kiindulva, mostani fejjel, hogy nekem mi tett volna jót, mitől lett volna önbizalmam, elég összetett dolog. Nem elég csak egy iskola váltás, nem elég csak a pszichológus. Ez egy sokkal összetettebb dolog.

Igazából, ha amúgy mentálisan egészséges a lányod, akkor ne megváltoztatni akard, hanem fejleszteni, hogy ő a különlegességével hogyan tud érvényesülni, hogyan tudja alkalmazni a mindennapokban, tudja azt fegyverként használni/megvédeni magát.

2017. dec. 26. 16:36
 16/45 anonim ***** válasza:
85%
Az ilyen korú gyerekek mindig is szemét módon bántak egymással. Szerintem egy 15 éves lány, aki barbizik, főleg ha a többiek is látják ezt, mindig céltábla lesz, vidd vallásos suliba, vagy alternativba, ott normálisabban viselkednek. Amikor én voltam 15, egy sima jónevű gimibe kerültem, más téma sem volt, mint az ilyen olyan márkás ruha, a pasik és a szex, pedig ez 20 éve volt és a mai tinik durvábbak.
2017. dec. 26. 16:46
 17/45 anonim ***** válasza:
84%

Lécci vidd másik suliba... Engem is bántottak... A szüleim és a tanárok nem tettek semmit. 16 éves koromra már egy roncs lettem, aki vagdosta magát.

Most 33 vagyok, van egy férjem, gyerekem, nincsenek barátaim, de van körülöttem egy világ, amiről úgy vélem, mindenki utál.

Aggyal sikerült felfognom, hogy ez valszeg nem igaz, de a sérelmek miatt nem tudom elhinni.

Vidd el, mielőtt késő....

2017. dec. 26. 16:50
 18/45 anonim ***** válasza:
17-es vagyok, amúgy én is művészlélek, jó tanuló, ezért is utáltak...
2017. dec. 26. 16:51
 19/45 A kérdező kommentje:
Szoktam bíztatni, ahogyan a tanárai is, de hiába, nem hisz eléggé a képességeiben. Az önképe is torz, kövérnek hiszi magát, mivel az osztálytársai ezt is mondták neki, pedig a 156cm-éhez a 46kg megfelelő. Azt mondta, hogy nem szeretne művészeti suliba menni, pedig én szerintem szeretne, csak meg akar felelni a tanárai elvárásainak. Bár mondjuk van benne valami, hogy jó gimnáziumban van a helye
2017. dec. 26. 16:52
 20/45 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen voltam. Álmodozó, művész lelkű, későn erő típus. Ugyan a fiúk érdekeltek, de annyira bátortalan voltam, hogy se beszélni nem beszéltem róluk, se szóba nem álltam velük. Még az is stimmel, h nem mertem boltba menni :D bár talán ez kicsit előbb volt esetemben, 15 évesen már el mertem menni. Duci is voltam, s bár szép kislány voltam, kiközösítettek. Nem voltak barátaim, senkivel nem találtam a közös hangot. Annyi, h engem a tanárok se szerettek...mondjuk abba a kritikán aluli vidéki belterjes iskolában igazán segqfej tanárok voltak. Egesz általánosban migrén rohamok gyotortek-nem véletlenül-lányodnak nincsenek fizikai tünetei? Saját tapasztalatom alapján mondom, h sürgősen valtsatok iskolát és menjetek pszichológushoz. Engem is vittek anno, de valami szerencsétlen lehetett mert elküldött azzal, h nincs semmi baj...pedig óriási szükség lett volna ra és az új iskolára is.
2017. dec. 26. 16:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!