Teljesen elkeserít 1 éves lányom viselkedése?!
Nagyon akaratos, hisztis gyerek. Kb. 4 hónapja kezdődtek a problémák, és egyre csak rosszabb. Egy percet sincs el egyedül, nem elég, ha csak lát, folyamatosan ott kell lennem a fél méteres körzetében, különben hisztizve jön utánam, rángatja rajtam a ruhát, hogy vegyem fel. De ha felveszem, az se jó neki, akkor le akar menni, és így tovább. Egy pohár vizet nem tudok úgy meginni, hogy ne mászna utánam morogva, ordítva. Ha valami nem úgy van, ahogy ő kigondolta, akkor veri magát a földhöz a hisztitől. Naponta kb. 10-15 ilyen hisztiroham kapja el. Na voltunk 1 éves státuszon, és ez tette be nálam teljesen a kiskaput. Eddig is sírt mindig az orvosnál, de ma a doktornő meg se tudta vizsgálva, úgy ordított, rúgott, vágott, amit ért, nem tudtuk lefogni.
Nagyon elszomorít, mert járunk össze hasonló korú gyerekekkel, és csak az én lányom tűnik ilyen kezelhetetlennek.
Tudnátok légyszi segíteni, hogy mit tehetnék vele, hogy néha el legyen magában is 10 percet, és ne legyen ennyire akaratos? Nagyon kiborít már, hogy reggeltől estig folyamatosan mellette kell ülnim, különben csak nyűglődés és hiszti az egész napunk.
Lehet, hogy a kéréseddel ellentmondásosnak fogod gondolni a válaszomat, de azért leírom:).
Légy vele most sokat, amennyit csak bírsz, és ha feltöltődik belőled, akkor megglesz az "útravalója" és le fog válni Rólad:).
Azt írod, 8 hónapos korában kezdődött. Az volt a szeparációs szorongásos időszaka, amikor a gyerekeknek fokozottan nagy szükségük, igényük van az anyjuk jelenlétére, a testkontaktusra. HA ez az igény nem elégítődik ki, akkor megmarad. Ahogy ezt már Maslow is "felfedezte"(szülséglet- piramis).
Tehát, próbáld elfogadni, hogy Rád van szüksége, add meg neki, és ha "kipipálod" ezt, akkor meglátod, le fog tudni szakadni Rólad:).
Értem:).
Nehéz időszak, és vannak ilyen gyerekek, akik ilyenkor fokozottan igénybe veszik az ember idegrendszerét.
Ami nekem kézenfekvő megoldásnak tűnik, hogy kérj kölcsön egy csatos hordozót vagy mei tait, ezeket nagyon könnyű használni, vedd hátra a kicsidet és teheted a dolgod hiszti nélkül:).
Én például a saját lányomot tapasztaltam, hogy már nagyobbacska korában is, ha felvettem magamra mikor nem bírt leszakadni rólam, akkor 10- 15 perc testközelség elég volt, és ment is a dolgára:).
Kezet foghatnánk.A lányom pontosan ilyen volt,és én el voltam keseredve néhanap.Most 27 hónapos
nagylány,okos,aranyos,hisztis(nagyon)ja és kb 10 percet játszik egyedül,decimádom és nem tudok rá haragudni. :))
azért ne lődd még ki a hordozást.lehet,hogy érdemes újra megpróbálni,hátha most bejön neki.A babák szeretni szokták.
Ha megszeretné,nagyon megkönnyítené a dolgod.
Milyen hordozót próbáltál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!