Furcsa a lányom viselkedése?
Szerintem csak szimplán különleges. Nincs ebben semmi, a lányodnak saját egyénisége van, és ez azért lehet fura, mert a mai világban mindenki annyira meg akar felelni a közösségnek, hogy elvesztik a személyiségüket, és mindenki egyformává válik.
Abban viszont igaza van az előzőnek, hogy lehet nem ártana egy speciálisabb helyre járatni, pl. művésziskola, tehetséges gyerekeknek való szakkörök stb, ahol esetleg hozzá kicsit hasonlóbbakkal találkozhat.
Magában beszélni meg szerintem egy csomó ember szokott, én is szoktam, még sem tartanak bolondnak.
Szerintem azért nincsenek barátai mert ők másabb érdeklődésüek, gondolom náluk már a fiúk a fő téma, valószínű a lányodat még nem ők érdeklik.
Nem biztos hogy gond van vele, későn érő is lehet.
Valószínű hangosan gondolkodik nem? nincs kivel megvitatnia a nézeteit.
Szerintem egy pszichológus biztos nem árt neki, de valószínű inkább művészlélek ahogy írod.
Ha érzed, hogy pszichológus segítségére lenne szüksége, vszleg jók az anyai megérzéseid. Én már elvittem volna, és nem a "furcsa" viselkedése miatt (egyszerűen más, mint az átlag, és kamaszodik), hanem a suliban átélt traumák miatt. Ebben a kisgyerek tönkremehet, rettenetes dolgokat kellett átélnie a lányodnak.
Még valami: a gyermekem testi-lelki épsége mindenek előtt! Ha módszeresen tönkreteszik az osztálytársai, megverik, brutális módon kiközösítik az egyébként is visszahúzódó gyermekemet, azonnal iskolát váltanék. Akármennyire is fájna a szívem a lányom érzései miatt (hogy elveszíti a szeretett tanárait), váltanánk, nem hagynám tovább egy ilyen számára gyilkos közösségben. Még talán a magántanulói státusz is felmerülne bennem, inkább, mint az, hogy sírjon, szenvedjen, megnyomorodjon lelkileg, eközben pedig szenvedjen a tanároktól való függésben. Az lenne a legegészségesebb a számára, ha el tudna szakadni a tanáraitól, és itthagyhatná a közösségét. Ha ennyire nehezen illeszkedik be, más közösség is kivetné magából...na, ehhez kérném egy pszichológus szakszerű segítségét. Sokkal nagyobb a baj, mintsem, hogy a lányod irányítsa a lépéseiteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!