Ki mikor kapcsolódott ki a baba nélkül szülés után?
Már csak kb 20 nap és bővül a kis családunk. Imádom pl
az Adventi vásárt, önzőség lenne szülés után egy
kicsit apával sétálni a vásárba heti 1-2x? De ez csak
egy példa volt
11/19 A kérdező kommentje:
Aranyosak vagytok . Én se szeretném ha iszsz baba lenne. De ki tudja :D. Na kíváncsi leszek magamra is ,hogy lesz e kedvem egyáltalán kimoccani. Egyébként nagyon nagy szerencsénk van mert külön ház de egy kertbe vagyunk a szüleimmel,így lesz kire bízni,ha a lélek majd rávisz. :D
" ha decemberben szülsz elvileg, akkor elképzelhető, hogy már annak is örülni fogsz, ha karácsonyra olyan állapotban leszel, hogy egyáltalán az ágyból fel tudsz kelni"
Már ne is haragudj, de ilyen nincs! Egy szülés után két-három nappal már minden nö fel tud kelni (kivéve, ha valami nagy problema miatt a kórházban tartják), akkor is ha símán szül, meg akkor is, ha netán császárral. Nekem mindkét változatban volt részem és egy héttel a szülés után nemhogy nem feküdtem, hanem már a legfontosabb dolgokat elláttam otthon. Aki majd egy hónapig "nem tud felkelni sem az ágyból", az igencsak elhagyja magát meg van körülötte elég ember, akiket tud ugráltatni!
2017. nov. 14. 15:11
A babát 2 hetes kora után minden nap le kell vinni sétálni, ez az orvosi ajánlás. úgyhogy nem is értem ezeket az "örülj, ha feltudsz kelni" embereket, fel kell kelni és KÉSZ. Nem a lábadat vágják le, csak szülsz. És tudom miről beszélek, császáros voltam.
2017. nov. 14. 15:25
Én rögtön amint hazajöttem szülés után a kórházból, a kabátom se vettem le, fordultam is vissza a kutyánkkal sétálni, addig a férjem maradt a babával.
Majd megőrültem a kórházban a bezártság miatt, rettentő jólesett az az 1 óra séta teljesen egyedül.
2017. nov. 14. 15:46
Figyelj, 2 héttel szülés után már viheted magaddal a babát, csak figyeljetek, hogy köd-eső ne legyen és max. 1 órát, mert hideg van.
Én is betöltötte a 2 hetet és mentünk - nem zárt, levegőtlen plázába, hanem a közeli folyó partjára, vagy kiültem vele a parkba - bár ő késő tavaszi baba.
2017. nov. 14. 16:44
Nem az. Amúgy miért kellene otthagyni? Babakocsi vagy magadra kötöd és mentek hárman. Úgyis órákig fog aludni. Az meg hülyeség,hogy hetekig nem szabad kivinni. Svédországban élek,itt másnap hazapaterolnak a kórházból. Én császárt kértem,így is 4.nap reggel hazajöttünk :).Másnap már kint cstangoltunk,pedig január elején született. 2-3 órákat sétáltam vele egyedül,amikor az apja is itthon volt,pedig egész nap odavoltunk. És még ruhát is alig adtam rá:D Egy body,egy vékony maci-overáll és egy nyári pléd a hordozón ;D. Az itteni babákhoz képest ,még így is túl volt öltöztetve :D :D .Eszemben nem lett volna hetekig begubózni! Sőt,5 hetes volt,mikor az apjára hagytam és elmentem futni :D. Attól csavarodik be sok anyuka és állítom,a baba is nagyrészt azért sírós,mert állandóan otthon vannak és nem csinálnak semmit. Túlféltik az életüket, Menj nyugodtan ;)
2017. nov. 14. 16:45
nem önzőség, kell a gyerek mellett is a kikapcsolódás, jobban mint valaha :) ha le tudod passzolni, akkor pár órára otthagyhatod a nagyszülőknek. szerintem még örülnének is neki, hogy ilyen bizalommal vagy irántuk.
2017. nov. 14. 18:21
Én Németorszagban élek és itt sem szokás túlfélteni a gyerekeket, születés után egy héttel még télen is viszik a gyereket magukkal, és ahogy az egyik elözö írta, nem öltöztetik agyon öket - fele annyi ruha sincs egy itten babán télen, mint ami most van MO-on egy gyereken. Ennek "ellenére" - pontosabban éppen ezért - a gyerekek nem betegesek, a megfázás jóformán ismeretlen dolog.
Kérdezö: ha meglesz a pici, és jól érzed magad, akkor nyugodtan menjetek vele adventi vásárba vagy ahová kedvetek van, neki is jobb, ha nemcsak a lakásban van, de neked föleg nagyon szükséges a kikapcsolódás, mert ha te jól érzed magad - mert nemcsak otthon gubbasztasz, hanem "élsz" is a gyerek mellett - , akkor sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb vagy, ami a gyerekre is hat, és ö is nyugodtabb lesz.
2017. nov. 14. 19:39
Tavaly novemberben szültem, 1 hetet voltunk kórházban, mert besárgult. Amint hazajöttünk vittem mindenhova, karácsonyi vásárláskor, be a munkahelyemre (kórház). 2 hónaposan egy csikkanás nélkül végigaludt 12 órát éjjel. Én a barátnőimmel már akkor találkoztam, Apa maradt itthon Vele, azért hagytam lefejt tejet. 10 éve vagyunk együtt a Férjemmel, de érdekes ezalatt az 1 év alatt 2-szer mentünk el kettesben valahova. Mindenhova visszük a gyereket, valahogy nekünk ez a természetes, nem tudnánk itthon hagyni. De nagyon irigylem azokat a szülőket, akik kezdetektől rábízza valakire, tényleg. Valószínüleg nálunk azért is alakult így, mert mindegyikünk szülője dolgozik 6-7-ig, nincs segítségünk. Szerintem jó, hogy gondolsz erre és jó, ha már kezdetektől 1-2 órára ráhagyod a nagyszülőkre, mert így nem csak Titeket fog megszokni. Férjem munkahelye teljesen szabad, én napi 1-2 órát dolgozom 2 honapos kora óta, igyekszem a nappali alvásra időzíteni, addig Apa van Vele itthon. Viszont nehezebb lesz én azt gondolom akár 1 éjszakára is "odaadni", azt még nagyon nem tudnám elképzelni.
2017. nov. 15. 10:10
Kapcsolódó kérdések: