Harmadik gyermek válalása? Ti válaltátok válalnátok?
Van egy 8 éves fiúnk, egy 1 éves lányunk. Most vagyunk rajta a 3. gyerkőcön. Én 35, férjem 40. Mi már többet nem várunk, ha nem jön össze az éven, akkor nem lesz 3.
Mindketten egy gyárban dolgozunk,átlag fizetésért (vagyis én már nem tervezek visszamenni, megyek suliba tanítani).
Szerintem ezt igy eleg nehez megmondani. Ezt ti tudjatok, hogy ott ahol eltek, ennyi penz elegendo-e harmadik gyerek vallalasara, lenne e neki hely a lakasban/hazban.En biztosan nem neznem a jelenlegi juttatasokat, adokedvezmenyeket, amik a harmadikert jarnanak, mert ezeket akar holnap is eltorolhetik. Az eletkorod szerintem abszolut nem sok, fiatal vagy, az szamomra nem lenne donto feltetel.
De mivel azt kerdezted hogy en bevallalnam-e: nem, mert ahol en elek, ott ennyibol ket gyerekkel lehet megelni.
Ez csak igènyszint kèrdèse... Ismerek olyat, akinek 4gyereke van, csp +gyes kap az anya, az apa meg valami gyári melós kb. 100000-t kaphat.
Így is el lehet èldegèlni egy darabig... Hogy aztán mi lesz, ki tudja?
Te hogy látod a sajàt anyagi lehetősègeiteket?? Mert szerintem elèg kètsègesnek, ha kèrdezel!
Két lányunk van, 4 és 2 évesek. Jelenleg még itthon vagyok a kicsivel, aki januárban lesz 2. A férjem nyomozó, viszonylag jó fizuval, plusz a GYED-et is ő veszi igénybe most, plusz túlóra, plusz a családi pótlék kb. 400-450 e ft-ra jön ki a havi bevételünk. Igazából nem is a fizetés miatt, de nem gondolkodunk harmadik gyereken. Én 35 leszek, férjem 40. Szeretnék már dolgozni, sokat voltam itthon a lányokkal. Elkezdek dolgozni valahol, dolgozzak minimum egy évet, hogy GYED-em legyen, aztán kedjünk próbálkozni, lennék vagy 38 mire esetleg odaáig jutok, hogy szüljek.
De igazából nem is vágyon harmadik gyerekre. Most pont optimális minden, elférünk a házban, mindenkinek van saját kis szobája. Nekem ez fontos szempont volt. Ha becsúszna nem vetetném el ez egyértelmű, de szándékosan nem akarunk harmadik gyermeket.
Én az adókedvezményre nem alapoznék. Azt bármikor mérsékelhetik/visszavonhatják.
AZt nem írtad, hogy van-e hiteletek, van-e ingatlanotok, mert a hitel/albérlet is elég sokat el tud vinni. Mennyit tudtok most félretenni.
A kor nem olyan lényeges, az egészségi állapototok inkább.
Fontos, hogy most mennyiből éltek, milyen kiadásaitok vannak, van-e hitel, lakáskassza, kell-e a házra költeni, milyen összeget, menyit tudtok havonta félretenni most.
Ha nem tudtok félretenni, akkor necces az egész, mert minél nagyobb a gyerek, annál többe kerül (iskolás már a nagyobb, tehát van sejtésed erről) Mennyi ideig akarsz otthon lenni, mi lesz, ha valamelyik külön ellátást igényel (speciális torna, külön fejlesztő, allergia, bármi). Vagy ha épp tehetséges lesz valamiben, tudjátok finanszírozni mindháromnak. Meg tudjátok-e oldani, idővel, ésszel-lélekkel és pénzzel.
Bár nem írtál konkrétumot, leírom, hogy mi hogyan számolgattunk.
Megterveztük, hogy kb. mennyi bevételre számíthatunk az 1. 2. 3. évben, és utána. Sőt, azt is kiszámoltuk, mennyi tartalékot élnénk föl, ha nem mennék vissza dolgozni a legkisebb 4-6 vagy épp 8 éves koráig. (még nem döntöttünk, a legkisebb most 1 éves, a másik kettő 5 és 9)
A tervezésbe nemcsak a napi szint kiadásokat számoltuk, hanem azt is, hogy mennyit tudunk félrerakni. Mert szépen hangzik a 3 gyerek után járó adókedvezmény, de mit csinálsz a gyerekkel 18 évesen, ha netán egyetemre szeretne menni. Tehát az az alap, hogy mindnek tegyek félre. Ez jelenleg nálunk 20ezer/hó/gyerek.
Terveztük, hogy mit lehetne a bevételnövelés érdekében tenni (vállalkozás, más munkahely, esetleg a jelenlegi munkahelyen feljebblépés, stb.)
Felesleges leírni, mi mennyit keresünk, miből élünk, mert az igények mások is lehetnek, gondoljátok végig, nekünk bejött, imádjuk a mostani életünket, remélem, meg tudjuk ezt őrizni sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!