Felelőtlen vagyok? Válalnátok kistesót?
Fiam toxémia miatt 33hetesen sürgőségi császárral született.
1éves rutinvizsgálaton felmerült a kistesó téma. A doki ugy mond pártolta, azt mondta most jobban figyelünk...elküldött belgyógyászatra kiderült magas a vérnyomásom (annyi mint terhesen) dopegytet szedek.
Nagyon nagyon vágyom babár..de közben rettegwk is.
Felelőtlen, önző embernek érzem magam...
Rengeteg olyan nőt ismerek, akinek az első terhessége toxémiás volt, de a második (harmadik, negyedik) már nem. Ha tudod, hogy fennáll a toxémia veszélye, érdemes nagyon odafigyelni az étkezésedre, különösen a sófogyasztásra. Egy ismerősöm az első toxémiás terhessége után a másodiknál kerülte a sót, és nem is lett semmi gond. Egy másik ismerősöm egyáltalán nem foglalkozott az étkezésével, mégsem jött újra elő a toxémia.
Nekem is toxémiás terhességem volt, sőt, a vége preeclampsia lett, picit emelkedett a vérnyomásom a szülés óta, szedek rá gyógyszert, de semmi komoly. Igyekszem pozitívan hozzáállni, bízom benne, hogy ezúttal nem jön elő a toxémia.
Én úgy tudom, hogy a korábbi terhesség alatt előfordult toxémia nem hajlamosító tényező a későbbi terhességek során.
A magas vérnyomás sem mindegy, hogy mennyire magas.
Ha az orvos szerint lehet vele gyereket vállalni, akkor miért ne?
Nekem terhesség ELŐTT mindig magas volt a vérnyomásom. Terhesen is. Toxémiával bent feküdtem, így szültem.
A gyermekágy végére rendeződött a vérnyomásom. 5 éve nem sikerült magas értéket mérni :)
Amúgy toxémiáról akkor beszélünk, hogy a terhesség előtti állapothoz képest emelkedik a vérnyomás (a dokim szerint főként a diasztolés érték emelkedése a figyelmeztető).
Tehát ha már eleve magasabb a vérnyomásod, akkor ahhoz képest nézik, hogy emelkedik-e. Önmagában a magasabb (vagy emelkedett) vérnyomás még nem jelent toxémiát.
Akkor teljes mértékben toxémia volt, azt nem tudjuk magas volt e a vérnyomásom előtte. De a 33hétre a lisfiam sem növekedett már bent, lelasult a mozgása és megjelent a fehérje a vizeletemben és 180/110 alá nem ment a vérnyomásom. Már 6hete korházban voltam mert kicsi volt a baba és 150 a vérnyomásom. Sokat köszönhetek a dokinak, a végsőkig kivárt de még időben lépett Émás már 2hetes ki akarta venni) nagyon bízzom benne de nem tudom hogy lehet figyelni ha jön jön...
Ez mellett pedig talána fiamat sem akartam ennyire mint amennyire vágyom most egy babára...
Ködzönöm hogy írtatok, azt hittem nagy felháborodás és nekem esés lesz...ez nagyon jól esik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!