Tényleg bármikor teherbe lehet esni, vagy ilyenekkel csak a felelőtlen tiniket ijesztgetik?
Mikor egy 16 éves tini kérdezi, róla nem tudunk semmit, ha olyan, aki babát tervez, általában leírja, hogy hány naposak a ciklusai, vagy hogy vezeti a hőgörbéjét... A másik, pedig, hogy ilyen fiatalon még nem állt be a hormonháztartás rendesen.
De van egy olyan mondás is, ami szerintem valamiért nagyon igaz, hogy aki nem akarja, annak biztos összejön, aki meg dolgozik az ügyön, annak meg csak nagyon nehezen.
De amúgy valós a dolog, hogy bármikor összejöhet, maximum kisebb az esélye.
Meg persze valóban rá kell jönniük ezeknek a lányoknak, hogy ez nem játék, igen is komoly dolog!
Teljesen más egy felnőtt nő, aki babát tervez, én is azt mondom, aki mondjuk tényleg figyeli a ciklusát, hőmérőzik, stb., abból ugye sok mindent le lehet szűrni.
Viszont az mindenkire igaz egyaránt, fiatalra, idősre, hogy a ciklus bármely időszakában teherbe lehet esni, és igen, létezik a spontán peteérés, sőt, még akinek évek óta atompontos menzesze van, annak is bármikor lehet eltérés az átlagtól. Tehát akinek mondjuk pontosan mindig a ciklus 14. napján van peteérése, annak is bármikor előfordulhat, hogy egyik hónapban megtörténik 10. napon, vagy 18. napon.
Szóval ez nem nevelőcélzatú legenda, egy nő az egész ciklusa alatt bármikor teherbe eshet, csak bizonyos időszakokban sokkal kisebb az esélye.
De ha bővebben olvasol itt az oldalon, akkor láthatsz nem egy példát arra, aki menzesz ideje alatt lett terhes, vagy közvetlenül menzesz előtt vagy után.
Tehát nem legenda.
Csak mivel egy felnőtt nő, akik olyan kapcsolatban él, amibe babát terveznek, ott nyilván más a dolog, mint egy csekély tudással rendelkező, hormonoktól beindult fiatal pár esetén, ahol a lánynak esetleg még be sem állt normálisan a ciklusa.
És ezért van az, hogy nem mindegy az sem, hogy kiről beszélünk.
Tehát egy felnőtt nő is bármikor teherbe eshet, csak nyilván ha baba lesz a dologból, akkor nem mindegy, hogy egy tervezett babáról van szó, egy felnőtt párkapcsolatban, vagy egy nem tervezett párkapcsolatba történik, ahol mondjuk 16 évesek a felek.:)
Nekem három gyerek közül kettö spontán peteéréssel lett, szóval létezik ilyen: az elsö két nappal a menzesz elött - és igen, akkor még megjött a menzeszen az aktus után, csak a következö maradt ki, a harmadik meg közvetlen menzesz után - az elsö vérzésmentes (5.) napon.
Mivel a párom csak rikán volt itthon a munkája miatt, azért igen pontosan meg lehetett mondani, mikor lettem terhes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!