Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tényleg bármikor teherbe...

Tényleg bármikor teherbe lehet esni, vagy ilyenekkel csak a felelőtlen tiniket ijesztgetik?

Figyelt kérdés
Szóval annyiszor olvasom itt a kérdéseket... Ha egy 16 éves tinilány kérdezi, hogy terhes lehet e, mert a mensije előtti napon beleélvezett a barátja, arra mindig azt válaszoljátok, hogy igen, bármikor teherbe lehet esni, mert spontán peteérés, stb. ellenben, ha egy olyan nő kérdezi, aki babát szeretne, akkor a válasz: esélytelen. Ez miért van? Tényleg létezik ilyen spontán peteérés, vagy ez ilyen nevelőcélzatú legenda?
2015. ápr. 26. 10:23
 1/9 anonim ***** válasza:
93%

Mikor egy 16 éves tini kérdezi, róla nem tudunk semmit, ha olyan, aki babát tervez, általában leírja, hogy hány naposak a ciklusai, vagy hogy vezeti a hőgörbéjét... A másik, pedig, hogy ilyen fiatalon még nem állt be a hormonháztartás rendesen.

De van egy olyan mondás is, ami szerintem valamiért nagyon igaz, hogy aki nem akarja, annak biztos összejön, aki meg dolgozik az ügyön, annak meg csak nagyon nehezen.

De amúgy valós a dolog, hogy bármikor összejöhet, maximum kisebb az esélye.

Meg persze valóban rá kell jönniük ezeknek a lányoknak, hogy ez nem játék, igen is komoly dolog!

2015. ápr. 26. 10:31
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az első babám olyan hónapban fogant amikor nem volt vérzés. Itt előtte azt olvastam, hogy szinte lehetetlen ilyen ciklusban megfoganni, mert több, mint valószínű nincs peteérés sem. Most szeretnénk kis testvért, van rendesen viszonylag szabályos ciklusom, hőmérőztem is, hogy tuti van e ovu, van. De még várat magára a Lelkem. Tehát lényegében bármikor teherbe lehet esni, és nem. :-) Néha az jut eszembe a várandósságról, hogy egy furcsa, paradoxon jelenség. :-D
2015. ápr. 26. 10:38
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen más egy felnőtt nő, aki babát tervez, én is azt mondom, aki mondjuk tényleg figyeli a ciklusát, hőmérőzik, stb., abból ugye sok mindent le lehet szűrni.

Viszont az mindenkire igaz egyaránt, fiatalra, idősre, hogy a ciklus bármely időszakában teherbe lehet esni, és igen, létezik a spontán peteérés, sőt, még akinek évek óta atompontos menzesze van, annak is bármikor lehet eltérés az átlagtól. Tehát akinek mondjuk pontosan mindig a ciklus 14. napján van peteérése, annak is bármikor előfordulhat, hogy egyik hónapban megtörténik 10. napon, vagy 18. napon.

Szóval ez nem nevelőcélzatú legenda, egy nő az egész ciklusa alatt bármikor teherbe eshet, csak bizonyos időszakokban sokkal kisebb az esélye.

De ha bővebben olvasol itt az oldalon, akkor láthatsz nem egy példát arra, aki menzesz ideje alatt lett terhes, vagy közvetlenül menzesz előtt vagy után.

Tehát nem legenda.

Csak mivel egy felnőtt nő, akik olyan kapcsolatban él, amibe babát terveznek, ott nyilván más a dolog, mint egy csekély tudással rendelkező, hormonoktól beindult fiatal pár esetén, ahol a lánynak esetleg még be sem állt normálisan a ciklusa.

És ezért van az, hogy nem mindegy az sem, hogy kiről beszélünk.

Tehát egy felnőtt nő is bármikor teherbe eshet, csak nyilván ha baba lesz a dologból, akkor nem mindegy, hogy egy tervezett babáról van szó, egy felnőtt párkapcsolatban, vagy egy nem tervezett párkapcsolatba történik, ahol mondjuk 16 évesek a felek.:)

2015. ápr. 26. 10:38
 4/9 A kérdező kommentje:
Hmm, igazatok van. :) Egyébként én utóbbi csoportba tartozom, 3.hónapja próbálkozunk.
2015. ápr. 26. 10:46
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem három gyerek közül kettö spontán peteéréssel lett, szóval létezik ilyen: az elsö két nappal a menzesz elött - és igen, akkor még megjött a menzeszen az aktus után, csak a következö maradt ki, a harmadik meg közvetlen menzesz után - az elsö vérzésmentes (5.) napon.

Mivel a párom csak rikán volt itthon a munkája miatt, azért igen pontosan meg lehetett mondani, mikor lettem terhes.

2015. ápr. 26. 11:17
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! :D Kedves 4., a történeteid nekem is új reményt annak, hisz sajnos mi is ritkán tudunk együtt lenni, mert a férjem csak hétvégén van itthon :(
2015. ápr. 26. 12:07
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én hiszek a bármikor teherbe lehet esni dologban. Nekem konkrétan nem volt ciklusom, évente ha egyszer volt menszeszem, akkor már jó évem volt. Gyógyszerekkel sem tudták meghozni, okot nem találtak. Mivel még nem akartunk gyereket, védekeztünk, kivéve egyszer. Meg is fogant a fiunk, pedig akkor már több mint másfél éve nem volt menszeszem. A húgomnak ezer meg egyszer elmondtam már, hogy védekezzen, annak ellenére is, hogy rendszertelen a ciklusa, nehogy úgy járjon 17 évesen mint én 24 évesen, hogy anyuka lettem annak ellenére, hogy nem.terveztük. Az más kérdés, hogy az első ijedtseg után már örültünk, azért ezt a tinik nagy részéről nem mondhatjuk el.
2015. ápr. 26. 13:06
 8/9 anonim ***** válasza:
Én is ismerek ilyen "biztonságos napon fogant" gyereket. Az anyát rubeola ellen oltották, ezért aztán közel három hónapon át gondosan védekeztek,kivéve egyszer, mikor abban bízva, hogy nem eshet teherbe, védekezés nélkül voltak együtt a férjével. A leányzó azóta már diplomázott.
2015. ápr. 26. 14:20
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekünk azt mondták az orvosok, természetes úton nem lehet gyerekünk, most várjuk a másodikat, hát ez meg hogy lehetséges? Úgy, hogy bárkivel bármikor bármi megtörténhet! Ezt az élet dönti el!
2015. ápr. 27. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!