Anyukák! Mit csinálnátok a helyemben? Helyes-e, vagy inkább felelőtlen lenne a döntésem?
A történet arról szól, hogy én és a párom már majdnem 5 éve együtt vagyunk, ő 26 én pedig 21 éves vagyok.
A kapcsolatunk szinte majdnem kezdetétől fogamzásgátló tablettát szedek, mindig védekeztünk. 2,5 hónappal ezelőtt problémáim voltak a menstruációmmal, felkerestem a nőgyógyászomat. Azt mondta, hogy cisztám van az egyik petefészkemen, emiatt van a probléma, ne is foglalkozzak vele, még gyógyszert sem ír fel, mert valószínűleg fel fog szívódni magától, menjek vissza 3-4 hét múlva. Amikor visszamentem, jött velem a párom, és az orvos kijelentette, hogy "bocsi", kedves hölgyem, maga állapotos, amit az előző vizsgálatnál cisztának nézett és átsiklott rajta.. Hozzá tartozik, hogy a menstruáció kimaradása mellett semmiféle jelei nem voltak, hogy terhes vagyok, semmi rosszullét, semmi szagérzékenység, stb.
Felajánlották tehát a döntés lehetőségét, hogy mit szeretnénk, megtartani, vagy elvetetni a magzatot. Jelenleg a 10.hétben járok, és mióta tudom, hogy terhes vagyok teljesen előtörtek belőlem az anyai ösztönök. A párom 2 munkahelyen dolgozik, én főiskolára járok, mellette dolgozom már 3 éve, nyáron diplomáznék. Anyagi hátterünk megvan. Ő azt szeretné tartsuk meg a babát, vállaljuk be. Tulajdonképpen én is ezt szeretném, de nagyon félek, szinte rettegek, hogy erre én még nem vagyok felnőve és nem lennék jó anyukája a gyerekemnek. Az időm vészesen fogy, és bár a szívem egyértelműen azt diktálja, hogy tartsam meg a babát, mégis félek. Szeretném őt, de ettől a hirtelen jött helyzettől borzasztóan összezavarodtam, megijedtem.
Ha az anyagi hátteretek megvan a babához és mindketten szeretnétek is babát, szerintem vágjatok bele! Ahogy a soraidat olvastam szerintem sosem tudnád megbocsátani magadnak, ha elvetetnéd ezt a babát. És szerintem...a baba sem véletlenül éppen most jön :)
25/N
A párod akarja a babát, és a te szíved is ezt diktálja.
Olyan még nem volt, hogy egy gyerek "tökéletesen megfelelő" körülmények közé születik.
Nagyon fogod bánni, ha most nem vállaljátok.
Gratulálok a babához, és sok sikert!
Bízz magadban!
Egy kis baba nagy kincs! Csak olvasd el a többi hozzászólásokat, hogy hányan próbálkoznak már TÖBB ÉVE, hogy kisbabájuk legyen. Azt gondolom, hogyha megvan az anyagi hátteretek, s szeretnétek is, akkor tartsd meg őt!
A félelem pedig hidd el, mindenkiben benne van - hogy nem lesz jó anyuka... de ez elmúlik, amint az kezedben tartod őt...
Egyébként mit mondott az orvos, nem ártalmas a babára nézve az, hogy fogamzásgátlót szedtél aközben is, hogy ő megfogant?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!