Anyukák! Mit csinálnátok a helyemben? Helyes-e, vagy inkább felelőtlen lenne a döntésem?
A történet arról szól, hogy én és a párom már majdnem 5 éve együtt vagyunk, ő 26 én pedig 21 éves vagyok.
A kapcsolatunk szinte majdnem kezdetétől fogamzásgátló tablettát szedek, mindig védekeztünk. 2,5 hónappal ezelőtt problémáim voltak a menstruációmmal, felkerestem a nőgyógyászomat. Azt mondta, hogy cisztám van az egyik petefészkemen, emiatt van a probléma, ne is foglalkozzak vele, még gyógyszert sem ír fel, mert valószínűleg fel fog szívódni magától, menjek vissza 3-4 hét múlva. Amikor visszamentem, jött velem a párom, és az orvos kijelentette, hogy "bocsi", kedves hölgyem, maga állapotos, amit az előző vizsgálatnál cisztának nézett és átsiklott rajta.. Hozzá tartozik, hogy a menstruáció kimaradása mellett semmiféle jelei nem voltak, hogy terhes vagyok, semmi rosszullét, semmi szagérzékenység, stb.
Felajánlották tehát a döntés lehetőségét, hogy mit szeretnénk, megtartani, vagy elvetetni a magzatot. Jelenleg a 10.hétben járok, és mióta tudom, hogy terhes vagyok teljesen előtörtek belőlem az anyai ösztönök. A párom 2 munkahelyen dolgozik, én főiskolára járok, mellette dolgozom már 3 éve, nyáron diplomáznék. Anyagi hátterünk megvan. Ő azt szeretné tartsuk meg a babát, vállaljuk be. Tulajdonképpen én is ezt szeretném, de nagyon félek, szinte rettegek, hogy erre én még nem vagyok felnőve és nem lennék jó anyukája a gyerekemnek. Az időm vészesen fogy, és bár a szívem egyértelműen azt diktálja, hogy tartsam meg a babát, mégis félek. Szeretném őt, de ettől a hirtelen jött helyzettől borzasztóan összezavarodtam, megijedtem.
Szia
22 évesen hasonló háttérrel lettem terhes. Nem terveztük, én is nagyon bepánikoltam. De megtartottuk, hiszen egy tartós komoly kapcsolatban lettem terhes.
Ma már 6 éves és van 2 kistestvére is. Egyáltalán nem bántam meg. Azóta összeházasodtunk, a férjem a világ legbüszkébb apukája :-D
Ráadásul a korkülönbség is annyi nálunk, mint nálatok :-D
Mindenképp tartsd meg a babádat! Biztos nem véletlenül jött most! Mint előttem is írták, sokan cserélnének veled, akiknek sokáig nem jön a baba (nekem se 27 évesen). :(
Úgyhogy örülj neki, hogy anyuka leszel és örülj a kisbabádnak!
u.i.: melyik fogamzásgátlót szedted???
15:00as vagyok
Én anno a Harmonet mellett lettem terhes.
2.-nak:
Azért szokták mondani,hogy várj 3 hónapot,mert kb annyi idő alatt áll vissza a ciklusod a normálisra.Nem feltétlenül árt a babának és 2 orvos is ezt mondta a kérdezőnek.
Kérdezőnek:
Ez mindenképpen a ti döntésetek.Én a helyedben megtartanám.Szerintem te sem bocsátanád meg magadnak soha ha elvetetnéd.
Mi már 2 éve szeretnénk kisbabát de sajnos nem sikerül.Anno ha besikerült volna nem vetetem el.
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!