Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi gyerkőcöt válalnátok?

Mennyi gyerkőcöt válalnátok?

Figyelt kérdés

Van 3 kisfiunk (3-4-6 évesek).

Szeretnék még gyereket, de a feleségem nem. Azt mondja, hogy fél a felelőségtől. Ez rendben is van az első babánál, de nálunk nem ez a helyzet. Van esély rá, hogy valamikor meggondolja magát és ő is szeretne még gyerkőcöt?

2010. ápr. 4. 19:24
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen,esély van csak kicsit sűrűn jöttek a gyerkőcök szerintem és most "pihenne" kicsit a feleséged:)Nekünk is 3 van,nem lehet már több:(
2010. ápr. 4. 19:48
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hagyj neki egy kis idot. Ha belegondolsz, evek ota a gyerekek, terhesseg, szoptatas tolti ki a napjait, gondolom szabadnap nelkul. Nem tudom, hogy hany evesek vagytok, de lehet, hogy par ev mulva, amikor mar a legkissebb is nagyobb lesz, ujra szeretne majd babazni. Legalabbis nalam ez volt. A nagylanyom 8 eves volt, amikor ujra ereztem, hogy babazni szeretnek. Azota a 2. lanyom 2 eves, es most varok egy kisfiut.
2010. ápr. 4. 20:10
 3/8 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%
Gondolom, nagyon szeretnél egy kislányt (?) a három fiúcska után, ami teljesen érthető :o) tudok is egy konkrét családot, ahol ugyanez volt a felállás, három fiú után jött egy kisleány negyediknek. Viszont ott a két utolsó baba véletlen volt. A két kisebbik fiad közti korkülönbséget nézve a harmadik nálatok is véletlenül csúszott be? Akkor lehet, hogy a feleséged már őt se vállalta volna be, vagy csak pár év múlva. Mindenképp meg kell értened, ha neki már egyelőre, de akár végleg elég a gyerekszülésből. Remélem, ettől még nagyon boldogok vagytok, teljen örömöd a három lurkóban, ők is biztosan le tudják kötni az energiáid, az anyukájukét meg pláne :o)
2010. ápr. 4. 23:56
 4/8 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, bocsi, csak a konkrét kérdésre felejtettem el válaszolni: én jelenleg, egy gyermek boldog anyukájaként úgy gondolom, hogy ha a pici lányomnak öcsikéje születik, akkor leállunk, ha húga, akkor még lehet, hogy bevállalunk egy harmadik apróságot.
2010. ápr. 5. 00:05
 5/8 A kérdező kommentje:

Valóban nagyon szeretnék egy kislányt, de ha egy kisfiú sikerülne akkor is nagyon boldog lennék.

A legkisebb fiacskánkat is terveztük, tényleg nem ilyen hamar, de így sikerült.

Az igaz, hogy nagyon le tudják kötni az időnket. De napközben már csak a pici van otthon a két nagyobb oviba és nekem hiányzik a délelőtti nyüzsgés.(Mindketten itthon dolgozunk.)

2010. ápr. 5. 10:48
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán értem a feleséged válaszát, miszerint fél a felelősségtől. Pontosan mit ért ez alatt?

Megkérdezted tőle, hogy mit szólna 1-2 év múlva egy következő babától vagy már mondta, hogy ettől is teljesen elzárkózik?

Megértelek, hogy szeretnél még egy gyerkőcöt, én is nagy család párti vagyok. Lehet, hogy a feleségednek tényleg kell még egy kis idő, hogy újra kedve legyen a babázáshoz.

Hogy a kérdésedre is válaszoljak: nekünk ikreink vannak (fiú, lány), de még szeretnénk 1-2 babát (nem feltétlenül egyszerre). :)

Szorítok, hogy az álmaid valóra váljanak!

2010. ápr. 5. 15:26
 7/8 A kérdező kommentje:
Azt mondja a feleségem, hogy fél 4 gyerek nevelésétől. Fél, hogy nem tudnánk foglalkozni velük olyan sokat, mint most, mert négyfelé kellene a figyelmünket irányítani.
2010. ápr. 5. 16:46
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Úgy gondolom, hogy ez a félelme alaptalan, hisz ha 3 gyermekkel jól bírtok, 4 sem lehet gond. Arról nem beszélve, hogy a gyerkőcök közt nincs nagy korkülönbség, így sok esetben közös az érdeklődési körük, egyszerre lehet velük foglalkozni.

Ha csak ez a "probléma", nyugodtan belevághattok! ;)

Ikres anyuka

2010. ápr. 5. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!